Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Најглуп си. На цел свет. Цар на глупавоста си, уствари глупавоста од тебе научи да биди глупа. До толку си глуп :back: :back: :back: :)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Денес еден колега ми пиша дека во очите ми се гледало дека не сум повредила некого...
Ќе морам да го разочарам и да му соопштам дека греши и дека го лажат очиве...
За миг бев горда на таа негова констатација, ама подоцна сфатив дека барајќи начин да се заштитам себе си - да не бидам повредена, те повредувам тебе...
It's like there's rock bottom, then 50 feet of crap, then me.
Единствено шо ми е мило, што сум свесна за некои работи повеќе од секогаш.

Не го споделив ова со тебе, ама синоќа дур седевме на улица и пиевме спрајт, се осеќав ко да сум на седмо небо.
Седната на улица - бев на небото.
За тоа чувство, си одговорен само ти. Kaкo и за многу други чувства.
Летово полека се ближи, сакам многу вечери како онаа вчера, убаво ми е со пеперутки во стомакот, убаво ми е кога гледам дека сме толку слични во некои работи, па ми се крши филм дека сме различни :)
Сладок си, особено коа се доаѓаш по мене иако двајцата сме скар! Сакам коа ми попушташ, и коа се срамиш да ми кажуаш ствари. :)
Ми се допаѓаат нашите спомени за првиот бакнеж, а и сите наши спомени...
Толку си ми близок, дел од мене си...
И пак ќе ти кажам, се надевам дека некогаш ќе успееш да се погледнеш себе си со моиве очи, да согледаш колку си.... совршен.
Ај идам сеа да глеам чармд, да научам некоја финта за глеање низ туѓи очи :)
Те сакам скроз :*

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
You’re such a beautiful freak
I wish there were more just like you
You’re not like all of the others

And that is why I love you
Beautiful freak, beautiful freak
That is why I love you

Some people think you have a problem
But that problem lies only with them
Just ’cause you are not like the others

But that is why I love you
Yeah that is why I love you

Too good for this world
But I hope you will stay
And I’ll be here to see that you don’t fade away

You’re such a beautiful freak
I bet you are flying inside
Dart down and then go for cover

And know that i
I love you
Beautiful freak,
You know that i
I love you

Шо повеќе сакаш од ова?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
... сè уште барам начин за пополнување на дупката.

Како да се развива Љубов онаму кајшто со години неконтролирано беснеела омраза? Како да се има Надеж за тоа, кога почвата е неплодна за тоа? Дали Вера во нешто што не знам може да помогне?

Верувам во тоа. Се Надевам на тоа. Го Сакам тоа.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Mala,pusti budalu,ova za tebe nije,
ne treba ti lepotan,koji ce da te bije,
treba ti tip sto ume,devojku da razume,
nezan da zna da stane,kad emocije te zbune.
Da zna da slusa,tebe pita kad sluti,
da zna da cuti s tobom kad ti se cuti,
da cvece kupi,onako k'o dar od srca,
da te istrpi PMS kad te spuca.
Nemoj da mucis sebe,trosis suze na skota,
koji se hvali svima da si mu bila stota.
Mrzis kad pusi travu,a tebe laze da ne vari,
kao te voli,sa svakom drugom te prevari.
Mala,urazumi se,srce zna da zbuni se,
iz more te probudi se,od stoke te odljubi se,
ima jos decaka,bebo,daj razvedri se,
nocas ima zurka,izadji i provedi se.
Pusti kompleks,pa sta(!),niza si u rastu,
mene podsecas na Leticiju Kastru,
skupocene su suze da prosipas ih lako,
ti se samo nasmesi da osmeh taj vidi svako!

Член од
9 јануари 2011
Мислења
24
Поени од реакции
9
Zar veruvas deka seuste se istite custva,zar veruvas deka povtorno ce ja napravam istata glupava greska???Mislam deka sigurno ne,megu redovi mnogu dobro ja sfativ tvojata poraka, zar zlato moe mislis deka sum tolku glupava,za da nemozam da sfatam deka na nekogo mu e dosta od mene???
Se e vo red,ne custvuvam bolka,ni kpnez ,ni ljubov....odamna nema mesto vo moeto srce za tolku ubavi custva...Jas samo pomisliv deka ete povtorno ce izgree sonce vo moeto srce,povtorno ce se smee moeto srce....No ne bilo taka....Celata moja ljubov zamina so nego,so mojata edinstvena ljubov....Kollku bi sakala sega da e tuka,povtorno zaedno da se raduvame na bojata na cvetovita,na mirisot na zumbulite...znam deka ce dojdi,i znam deka povtorno ce saka da se vidime .no oeto srce seuste ne e silno za takvo nesto.....Vo maj povtorno ce bides na naseto mesto,tamu kade sto posleden pat se spoija nasite usni,dodeka tivko mi sepotese: OVA E KRAJ.....I jas pomisliv deka povtorno ce sakam,mozebi se obidov site moi zaboraveni custva da ti gi stavam na dlanka,...mislejci deka si TOJ......no ne uspeav da go izlazam sopstvenoto srce....Sepak ti blagodaram za ubavite momebti,za baknezite, za strastite....Ako nekogas povtorno me sretnis,zaboravi deka nekogas se obidov da ti podaram ljubov,milo moe zaboravi me deka sum postoela...taka e najdobro....TE SAKAM......

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
No matter what, you are always there for me... Знам дека во многу работи грешам, ама се трудам колку можам.

Нели?:back:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
HAMLET:

I have heard of your paintings too, well enough. God has given you one face and you make yourselves another. You jig and amble, and you lisp, you nickname God’s creatures and make your wantonness your ignorance. Go to, I’ll no more on ’t. It hath made me mad. I say, we will have no more marriages. Those that are married already, all but one, shall live. The rest shall keep as they are. To a nunnery, go.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Look into my eyes - you will see
What you mean to me
Search your heart - search your soul
And when you find me there you'll search no more

Don't tell me it's not worth tryin' for
You can't tell me it's not worth dyin' for
You know it's true
Everything I do - I do it for you

There's no love - like your love
And no other - could give more love
There's nowhere - unless you're there
All the time - all the way

se salam be, ne te sakam...

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998
Пробуам да најдам зборови да ти опишам како се чувствувам,ама тешко оде..Незнам како издржавме 1 недела да не се скараме,и сакам да ти заблагодарам за тоа шо ми а направи оваа недела најубава. Нека ни се множат неделите,месеците,годините...Те сакам

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
The more that you follow me
The more I get lost
You think that you know me
You're pissing me off
Yeah you say that you love me
Why don't you fuck off?
And you wanna think that you own me
You're ripping me off

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705

Оваа песна ме потсеќа на тебе...
Не знам што друго да ти кажам освен дека те сакам!
Те сакам највеќе!

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Старо и досадно, вртам нова страница во мојов живот, нешто не штимаше во претходната, па морам да идам даље.
Уф, глупаво ми е, тешко ми е, зезнато ми е....сама си се наместив.
И можеби си у право за се што ми рече, знаев дека ке се каеш, ама назад враќање нема. И знам дека сеуште го мислиш тоа, нишо не е у афект.
Една одлука донесов синоќа, дали е правилна ќе оставам времето да ми покаже. Она, јас и ти не постои повеќе, ниту тајно, ниту во јавност.
Ниту концертот не верувам дека ќе го проследиме заедно. После толку навреди, не верувам дека би ти попуштила.
У осном не знам ни зашто го пишувам ова, ама поинаков начин не наоѓам за да ти кажам у каква ситуација се наоѓам.
И да , заврши нерешено, ништо од кладбата, и да, полошо не можеше да биде...
И да, збогум.:pipi:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
Знаеш, страници се вртат, па дури и коа ќе се потрошат тркни го книжарница ќе си купиш нова. Ако сакаш можеш и розевка со срценца и тврди корици да си земеш, за да биде комплетна сликата, нели ?
Се што ти кажав, врска неам дали е точно или не, ама знам дека не сакам да им верувам на тие зборови иако излегоа од моја уста. Ако мислиш дека сум во право во ред, ако мислиш дека не сум - пак во ред. Само се надевам дека грешам.
За нас, рака на срце не сум сигурен дали воопшто некогаш постоело. Се онака било, појма неам како да кажам, од корист, задоволство, ништо повеќе од тоа. Или да ?
- Пак појма неам.
За на 13, ако сакаш кажи, нема да ми смета воопшто. И онака неам нешто особено планирано а слободно време иам малце поише.

Само едно нешто вака ќе те замолам, во иднина како ќе ти минува животот, собирај храброст да кажеш се она што го мислиш, биди искрена и директна. Немој да затскриваш работи, некоаш ќе ти се удрат од глава.
И пробај да бидеш помалку себична, пробај понекоаш да мислиш и на другите а не само на себе. И другите имаат чувства и емоции и другите можат да бидат повредени, размисли за ова.
Патем, ништо не е нерешено, секогаш едени губат, други добиваат, секогаш има победени и победници. За жал.

И да, врска неам зашто ова го пишувам иако претпоставувам дека нема никоаш да го прочиташ и да ми разјасниш и објасниш некои работи, ама морав некаде, јебеш га. Се надевам дека ќе ги добијам одговорите на прашањата кои ти ги поставував.
Толку од мене :back:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
И во најкритичниве моменти, кога јас треба уствари книга да фатам, 10% од времето или ми се пие нешто или ми се грицка, 20% од времево навистина се посветувам на учењето, а останатите 70% мислам на тебе и на викендов што измина.Не дека се случи нешто ново или слично, но сфаќам дека се повеќе сакам да го поминувам моето време со тебе.Уживав и во едноставноста со тебе, додека двајцата само лежиме, не разговараме туку само зјапаме у телевизорот.Важното беше, што си тука до мене и што два дена т.е. 36 часа те имав покрај себе, со што во било кој момент можев да те гушнам, бакнам, помилувам или осетам само гледајќите.
Знај дека со нетрпение, чекам повторно да ни се укаже таква шанса и да избегаме негде, овој пат насамо ма да не е задолжително неле.Сега, знаејќи дека треба да се фокусирам највеќе на учењето и најверојатно да не се гледаме неколку дена(што за другите можеби не е ништо, но нашето гледање секој ден не` направи толку поврзани) јас стварно не знам што ќе правам со себе во врска со тебе:).Смешно е знам, али колку и да е смешно-трагично, ќе издржам, лето иде на крај краева, ако тогаш не сме заедно секој ден, кога ќе сме:icon_lol:
Енивејс, постов испадна малку подолг, но знам дека она што јас ќе ти го кажам тебе, не ти е битно дали е малку или многу, битно ти е да е значајно.Се надевам ја постигнав целта, иако ти веќе знаеш како се чуствувам во врска со ова погоре, сепак јас пак да ти кажам:).Те сакам гомце мое:back:

Kajgana Shop

На врв Bottom