sum od onie tipovi koi pridavaat znacanje na sopstvenite misli, normi pravila za koi samo tie i potesen krug gi smetaat za pravilni a seto drugo se smeta za pogresno! Toa prodolzuva i da ostane ponatamu tokmu zaradi stravot od haosot koj vladee vo mojata seuste nedefinirana psihologija i podredenost na nestata koi me pravat uzasno da patam. Kolku poveke se prasuvam sto se sluci pa taka da dozvolam tolko poveke krivicata ne ja naogam vo tebe ..
i da, sakam da ti kazam deka umirav a ne deka seuste ne umiram ne vo vistinska smisla na zborot no vo poteska od vistinskata ..Bolkata i onaa praznina ,onoj kopnez po tebe povtorno go nema .Cudno e kako e mozno na momenti da si tuka a na momenti da te nema ..Isto kako jas da sum vo rajot a ti vo pekolot ili obratno . Ljubovta moja koj tebe ja pretvoriv vo duhovnost ljubov sprema mojot sozdatel bidejki se poveke sfakam deka vsusnost toj e edinstveniot koj me ljubi a se drugo e sueta i moja imaginacija.. Se obiduvam celata taa ljubov ili ne znam uste kako da ja narecam mi pricinuvase bolka i uzasno kinenje na dusata ..A uste ne sfakam zosto i sega ocite mi solzat..dali po tebe? a ako ne togas po sto? Togas vo prasanje ke bidam samata jas a ne ti.. I pokraj toa sto veke se obiduvam i iskreno uspeav na nekoj nacin da te ottrgnam sakajki ili nesakajki ti pak se javuvas i ne mi dozvoluvas vo celost da se oslobodam od tebe.. I da sakam da ti kazam deka ni najmalku ne mi e potreben nekoj slicen kako tebe,ni najmalku ne bi sakala uste poveke patenje ..edinstveno sto te molam e da me ostavis da mozam da go pronajdam mirot na mojata dusa po koja dolgo kopneam a sum na pat da go ostvaram..Te molam ne unistuvaj go ona malku sto mi ostana..i ostavi mi da go zapametam edinstveno spomenot tvoj ..