Another time another place,
with diferent voices
Аnother you another me,
made different choices
But here we are,
even if we turned the time around
we'd make mistakes some way some how
and end up where we are right now
Don't you hurt the ones you love...
Сите девојки што ќе ти ги донесе судбината, движејќи се по овој трнлив пат наречен “живот“, без разлика дали само другарки или љубовници, ќе се трудат да останат во твојот живот, помалку или повеќе, но во таква ситуација сме, кога сите мои ( а и твои ) напори очигледно не значат ништо, далечината ги убива дур да трепнеме.
Обвинувај ме мене, префрли ми ја сета вина ако така ти е полесно, само размисли добро дали сум заслужила. Не викам дека сум цвеќе за мирисање, бидејќи и јас си имам маани и некогаш претерувам, цепидлачам. се инатам, а не сум во право... но доволно сум свесна за да знам кога доволно сум се трудела, сум вложила и сум жртвувала. Не барам од тебе да ми се клањаш поради тоа, нити да ми се оддолжуваш за било што, но сум заслужилила барем малце повеќе разбирање во некои моменти, а не едно “извини“ од сожалување или само ради реда. Па што дека си ми го кажал...?
Велиш, јас сум скептик, параноична, песимист кога се работи за тебе и работите што ми ги кажуваш... размисли дали е само до мене или и ти би се чувствувал исто така кога ќе добиеш нешто како реплика, за после да ти го негираат или да прават будала од тебе дека никогаш не ти го кажале. Hurts, doesn't it?
Like a bullet from a gun,
some things can never be undone
so easily,
with words you never said
or said but never meant
Just as sure as stars above
you're gonna hurt the ones you love...
Сега, после се`, најверојатно ќе “уживаме“ во тишината, зашто знаеш... спремна сум да се вложам себеси во нешто, спремна сум да дадам многу без да очекувам исто толку за возврат, спремна сум сум да го игнорирам фактот дека на крајот можеби ништо од тоа што сум направила нема да биде во моја корист, туку напротив... спремна сум и да се повлечам кога моето присуство и се` што правам почнува некому да му смета и наместо да делува позитивно, предизвикува само караници и непријатни ситуации.
You and I are castaways
in the sea of silence...
Не знам, а и не знам дали сакам да знам повеќе од ова сега, но за едно сум сигурна... премногу сме слични за да продолжиме да фукционираме вака.
Јас немам повеќе сила...
I know how it hurts
when you lose the one you wanted,
'cause he's taking you for granted
аnd everything you had got destroyed...
Со љубов,
Андреа