Me vikase sonce, bebe, wewe, me narekuvase milicko, srcence, ludak a jas ti vozvrakav "da lud sum po tebe", me narekuvase po ime so topla nasmevka koga go govorese....
te vikav smesko, najmilo moe, najslatko i najsakano, te narekuvav zlato moe.... Sekogas ti velev deka tebe te sakam do beskrajnost i deka nema den a da ne pomislam na tebe i deka sekogas ke te saka moeto srce... koga te vidov se plasev da te dopram, no taa vecer 30.09.06, posle zapoznavanjeto na 29.09.06, jas ti go pocuvstvuvav nezniot dopir, tvoite nezni race se fatija za moite i pametam taa vecer deka ne se pustija, pametam deka se ispotija do beskraj i ne ni pomisluvaa da se trgnat barem da se izbrisat od farmerkite moi... gi pametam site mozni poraki prateni i dobieni kon i od tebe... go pametam prviot baknez na 10.10.06, toa bese samo praksa na toa so go cuvstvuvavme i dvajcata, magicnoto se desi posle dva dena, te imav do mene celi 4 meseca... go imav najsakanoto nesto, bev preradosen, me napravi najsrekniot covek na planetata, mi trgna se na dobro... poslednata nedela od nasata vrska ti velev deka cuvstvuvam deka ke se sluci neso i ke ne vodi do raskinuvanje, mi teknuva kako me tesese i kako mi gi brisese solzite i kako mi vikase "nemoj taka da zboris, tuka sum sega i nema da se sluci toa, te sakam" - me uveruvase vo toa, neznaejki ti deka ke dojde toj moment, mislejki celosno na toa sto go kaza... a jas plasliv vo tvojata pregrata bev i ronev solzi ko malo detence, a ti milo moe me smiruvase i mi go povtoruvase toa....pomina edna nedela, znam te budev preku Budenje na City radio, ti go slusnav toj nezen i treperliv glas, koj za malku ke zaplacese... znaev sto e rabota....posle toa mi prati sms i mi pisa " Lud eden, ke te utepam,
zs taka mi pravis? posle skolo sakam da se najdeme da zborime seriozno za nas" i mene otogas srceto uste tolku mi se skrsi, znaev sto e rabotata... se najdovme, zborevme, mi kaza deka sakas da e kraj... zborevme... mi kaza deka e bez nekakva pricina....te pogaliv po tvoeto nezno lice i ti zaplace... se dobliziv i te baknav i ti me bakna.... zavrsi nasat prikazna tuka... prodolzivme so drugarstvoto pak... no toa sto ti go kazav deka nema nikogas da prestanam da te sakam, toa i go odrzav... najmilo moe, zlaticko moe, ako go citas ova te molam vrati mi se i napraj me pak sreken kako togas... 8ipol meseci neznam kade mi e glavata, no edno znam, deka seuste te sakam i sekogas ke te sakam i deka premnogu mi nedostigas...
Znam zgresiv jas... Preterav so edna rabota, ja znaes samata koja e, ne mora da ti ja kazam, moze i zatoa si go dobiv toa so ne posakuvav ic... No te molam da mi se vratis nazad, i da pocneme nov pocetok...
DIJANA I. (posledna 5ka) TE SAKAM NAJVEKE NA SVET, TE MOLAM OPROSTI MI I TE MOLAM ZA NOV POCETOK, ZNAM DEKA GO SAKAME TOA, I ZNAM DEKA SE KRIEME OD TOA!!! NO IAKO MOZE ODGOVOROT E NE, JAS EDNO KE TI KAZAM I KE TI ZABLAGODARAM ZA TAA VRSKA STO JA IMAVME ZASTO MI SE RAZOTKRIJA MNOGU NESTA ZA SVETOT!!!TE SAKAM NAJMNOGU I KE TE SAKAM ZASEKOGAS!!!!