Ми се допаѓа погледот со кој ме гледаш,ми се допаѓа начинот на кој се смееш,ми се допаѓа како го изговараш моето име,ми се допаѓаат твоите бакнежи,твоите прегратки... Ми се допаѓаш ти самата добра или лоша те сакам таква каква што си дали е тоа тешко да се сфати? Кажуваш дека имаш лоши страни кажими кој ги нема? Никој не е совршен.
Ако те сакам и ме сакаш допушти да бидеме заедно и јас си имам лоши страни али нема да дозволам да ме сопрат за да бидам со тебе,ќе се борам против тоа пошто ти ме правиш силен за да издржам понатаму,ти си таа за која јас помислувам секогаш кога ќе се разбудам,кога ќе заспивам те замислувам прекрасна каква што си те сонувам секоја вечер...
Немој да мислиш дека тие лоши страни што ги имаш дека би ме отргнале од тебе и дека би те оставил..... Знаеш и самата и некои од форумов што сум и каков сум знаат што сум бил и каков сум бил али ти беше таа која ми го покажа патот,вистинскиот пат,не би сакал пак да се вратам пак да бидам стариот Милан. Зошто не сакаш да биде како првиот пак кога се видовме,така заедно засекогаш,никој да не може да не повреди и раздели... Правевме и планови за летово, планови кои можеја да се остварат.... Само колку ни беше убаво... Дали се сеќаваш каков беше првиот поздрав и колку беше искрен? Дали знаеш дека луд сум по тебе?
Зошто кога те сакам и ме сакаш не би биле заедно? Дали има нешто да го спречи тоа? Дозволи да биде како порано и да нема више вакви ситуации каде што помислувам и да се повредам.Мислам дека знаеш за вазната што ти зборував мислам дека почнав да ја усовршвам и дека би требала скоро да биде готово не дозволувај да се скрши... Не дозволувај да се разделиме пошто знаеме и двајцата дека не сакаме тоа да се деси исфрлиги сите лоши мисли од глава и дозволи пак да биде исто...
Што е подлабока Љубовта,посилна е Емоцијата,Што е посилна Љубовта,подлабока е посветеноста.