Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
Кога се дешаваа вакви работи кај Работино се врескаше до небеса, Бредли сквер го нарекувавте. Сега нешто мукла....

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.802
Поени од реакции
36.824
300 милки авион. Мислам само 10 вакви авиони имаат. Лета тоа патриотот дур до азовско море.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
Лошо за Русите ако дозволат Патриоти да оперираат во Украина. Нема да може да летаат над своја територија како што Украинците не можат над нивна заради Руските С-400.
Веќе премногу случаеви на соборени Руски авиони далеку позади фронтот.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
На телеграм има три теории
1. Украинците ги бутнале (тешко)
2. САС ги бутнале за некаква си одмазда, уште потешко
3. Пријателски оган. Одбраната кај мостот Керч испалила неочекувано по автоматизам ама не се знае уште зошто

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.830
Поени од реакции
12.896
Лошо за Русите ако дозволат Патриоти да оперираат во Украина. Нема да може да летаат над своја територија како што Украинците не можат над нивна заради Руските С-400.
Веќе премногу случаеви на соборени Руски авиони далеку позади фронтот.

Дај остави стаисткиа кој што колку има оборено.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
Дај остави стаисткиа кој што колку има оборено.
Овде има веројатно добро сумирање, а погоре и подетални објаснувања.
Не смеат да си дозволат Русите да се донесат до ситуација да не можат да летаат високо над своја територија и да ја изгубат предноста што ја имаа со glide бомбите.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.144
Поени од реакции
22.702
За сега само украинската страна зборува за наводното соборување на А-50.

Плус нема никаква потрага во Азовското море по преживеани и по авионот што би било нормална процедура.

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.830
Поени од реакции
12.896
Овде има веројатно добро сумирање, а погоре и подетални објаснувања.
Не смеат да си дозволат Русите да се донесат до ситуација да не можат да летаат високо над своја територија и да ја изгубат предноста што ја имаа со glide бомбите.
Википедија :LOL:

288 летала. Наспорти 300 и кусур.

Добро сериозно верувате во овие статистки?

Ова слично како она со уште колку бомби има Русија статистиката што беше.

Не ти одговорив сеуште на минатиот пост.

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2022
Мислења
642
Поени од реакции
1.306
На телеграм има три теории
1. Украинците ги бутнале (тешко)
2. САС ги бутнале за некаква си одмазда, уште потешко
3. Пријателски оган. Одбраната кај мостот Керч испалила неочекувано по автоматизам ама не се знае уште зошто
Мислам дека F16 са во дејствие веке...нема друго објаснение

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.552
Поени од реакции
42.051
Руското ПВО било според Фајтербомбер. И трет авион Су-34 бил гаѓан но ја избегнал ракетата.

Russian Air Force affiliated channel Fighterbomber gave more information about the situation regarding the downing of the A-50. A summary: According to his information, Ukraine has nothing to do with the loss of the A-50. "In the Northern Military District, unfortunately, the worst and most dangerous enemy for the Aerospace Forces has become our air defense," he emphasized. Hinting towards the fact that the A-50 was shot down by Russian air defense. 11 (or 12 according to other sources) military personnel died He claims a third aircraft was attacked. The latter could indeed be right, as there was information about a Su-34 bomber that was about to release a missile that had allegedly evaded an incoming missile around the same time the IL-22M11 and A-50 were hit. In a report to the dispatcher, the Su-34 pilot informed about evading the missile.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
Мислам дека F16 са во дејствие веке...нема друго објаснение
и Ф-16 не е објаснување. Не може да делуваат толку длабоко така осамени, а ако не биле сам пар ќе имало поголеми загуби од двете страни.
Длабоко во туѓ воздушен простор треба да има барем сквадрон и треба да имаат џемери и пожелно е AWACS. Не се украинците способни за тоа. Немаат слоевита интеграција како што знам јас.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
7.138
Руското ПВО било според Фајтербомбер. И трет авион Су-34 бил гаѓан но ја избегнал ракетата.

Russian Air Force affiliated channel Fighterbomber gave more information about the situation regarding the downing of the A-50. A summary: According to his information, Ukraine has nothing to do with the loss of the A-50. "In the Northern Military District, unfortunately, the worst and most dangerous enemy for the Aerospace Forces has become our air defense," he emphasized. Hinting towards the fact that the A-50 was shot down by Russian air defense. 11 (or 12 according to other sources) military personnel died He claims a third aircraft was attacked. The latter could indeed be right, as there was information about a Su-34 bomber that was about to release a missile that had allegedly evaded an incoming missile around the same time the IL-22M11 and A-50 were hit. In a report to the dispatcher, the Su-34 pilot informed about evading the missile.
A Ил - 22 се спасил магично. А е стар преку 50 години. Смрди овде многу!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
Википедија :LOL:

288 летала. Наспорти 300 и кусур.

Добро сериозно верувате во овие статистки?

Ова слично како она со уште колку бомби има Русија статистиката што беше.

Не ти одговорив сеуште на минатиот пост.
За секое соборување има линк кој води до изворот на веста, најчесто поткрепен со видео докази.
Википедија е само евиденција.

Не мора да е така. Видовме доволно видеа на изгубени летала од двете страни.

Ете фотографија каде е погоден еден од авионите.
Прашањето е, кој стрелал, дали Патриот или Руското ПВО?

Што барало Руското ПВО да стрела на авион што е околу 100км позади фронтот?

Kajgana Shop

На врв Bottom