Лошо за Русите ако дозволат Патриоти да оперираат во Украина. Нема да може да летаат над своја територија како што Украинците не можат над нивна заради Руските С-400.
Веќе премногу случаеви на соборени Руски авиони далеку позади фронтот.
Овде има веројатно добро сумирање, а погоре и подетални објаснувања.Дај остави стаисткиа кој што колку има оборено.
ВикипедијаОвде има веројатно добро сумирање, а погоре и подетални објаснувања.
Не смеат да си дозволат Русите да се донесат до ситуација да не можат да летаат високо над своја територија и да ја изгубат предноста што ја имаа со glide бомбите.
Мислам дека F16 са во дејствие веке...нема друго објаснениеНа телеграм има три теории
1. Украинците ги бутнале (тешко)
2. САС ги бутнале за некаква си одмазда, уште потешко
3. Пријателски оган. Одбраната кај мостот Керч испалила неочекувано по автоматизам ама не се знае уште зошто
и Ф-16 не е објаснување. Не може да делуваат толку длабоко така осамени, а ако не биле сам пар ќе имало поголеми загуби од двете страни.Мислам дека F16 са во дејствие веке...нема друго објаснение
A Ил - 22 се спасил магично. А е стар преку 50 години. Смрди овде многу!Руското ПВО било според Фајтербомбер. И трет авион Су-34 бил гаѓан но ја избегнал ракетата.
Russian Air Force affiliated channel Fighterbomber gave more information about the situation regarding the downing of the A-50. A summary: According to his information, Ukraine has nothing to do with the loss of the A-50. "In the Northern Military District, unfortunately, the worst and most dangerous enemy for the Aerospace Forces has become our air defense," he emphasized. Hinting towards the fact that the A-50 was shot down by Russian air defense. 11 (or 12 according to other sources) military personnel died He claims a third aircraft was attacked. The latter could indeed be right, as there was information about a Su-34 bomber that was about to release a missile that had allegedly evaded an incoming missile around the same time the IL-22M11 and A-50 were hit. In a report to the dispatcher, the Su-34 pilot informed about evading the missile.
За секое соборување има линк кој води до изворот на веста, најчесто поткрепен со видео докази.Википедија
288 летала. Наспорти 300 и кусур.
Добро сериозно верувате во овие статистки?
Ова слично како она со уште колку бомби има Русија статистиката што беше.
Не ти одговорив сеуште на минатиот пост.