jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.578
- Поени од реакции
- 27.426
Фала
Фала![]()
Evidence Suggests Ukrainian Missile Caused Market Tragedy
Witness accounts and an analysis of video and weapon fragments suggest a Ukrainian missile failed to hit its intended target and landed in a bustling street, with devastating consequences.www.nytimes.com
Гумите не штитат, туку се редат на макети, го зголемувале сигнитурот. Значи на декои ги редат.Ланцет гаѓа Украински аеродром, изгледа му зголемиле домет иако изгледа дека само го цимнува авионот.
Него изгледа и Украинците почнале да довлекуваат гуми иако сеуште не се распоредени врз авионите.
Да не искочи на крај како и "cope cage" сепак има некаков смисол.
Прегледај го приврзокот 391280
Автоматски споено мислење:
Го утна, не ми се верува дека Украина ги држи авионите вака апла, каде се прецизните и брзи руски ракети ?Ланцет гаѓа Украински аеродром, изгледа му зголемиле домет иако изгледа дека само го цимнува авионот.
Него изгледа и Украинците почнале да довлекуваат гуми иако сеуште не се распоредени врз авионите.
на ракетите им треба доста време додека стигнат до некој аеродром. НАТО сателитите ги фаќаат воие ракети и им пренесуваат на украинците, овие ги дигаат во воздух и ги спуштаат на различни места, меѓу кои и на автопати.Го утна, не ми се верува дека Украина ги држи авионите вака апла, каде се прецизните и брзи руски ракети ?
Како што и дискутиравме и посочувавме дека според геолокација на снимката се гледа дека луѓето се вртат и гледаат кон запад - откаде доаѓа проектилот. Плус звукот на лансирање претходно, јасно беше дека е ПВО.Најверојатно дефект Украинска ПВО ракета го удрила пазарот.
Ланцет гаѓа Украински аеродром, изгледа му зголемиле домет иако изгледа дека само го цимнува авионот.
Не е директен удар ама тој авион нема пак да лета. Всушност така функционира ПВО, прави експлозија близу до леталото. Ова не е тенк, мала штета на површината на авионот (airfoil skin) експоненционално го зголемува структуралниот стрес на брзини поголеми од 450кмч. Со други зборови, од мало дупче леталото во лет ќе се распадне.Гумите не штитат, туку се редат на макети, го зголемувале сигнитурот. Значи на декои ги редат.
Тие не летаат со гуми за да ги штитат гумите од ПВО. Туку на земја се со гуми, ќе ги одбранат гумите од ракета земја земја или од дрон? Не ме зезај...Не е директен удар ама тој авион нема пак да лета. Всушност така функционира ПВО, прави експлозија близу до леталото. Ова не е тенк, мала штета на површината на авионот (airfoil skin) експоненционално го зголемува структуралниот стрес на брзини поголеми од 450кмч. Со други зборови, од мало дупче леталото во лет ќе се распадне.
Гумите се ставени да спречат шрапнел, не директен удар, од истите причини. Според мене функционира тоа, само срамота е за една Русија вакви очајнички мерки.
Ќе приметите дека ставаат гуми само од горе, стресот е таму поголем и покомплексен. Според Бернули, динамичкиот притисок е обратно пропорционален на статичкиот притисок. Поради "грбавата" форма горе динамичкиот притисок горе е поголем на определена релативна воздушна брзина, со тоа и стресот е поголем. На тоа плус комплицира Магнусов ефект и резултатот е катастрофален.
Ne si razbral prijatele!Тие не летаат со гуми за да ги штитат гумите од ПВО. Туку на земја се со гуми, ќе ги одбранат гумите од ракета земја земја или од дрон? Не ме зезај...
Нема никаква логика да штитат авиони со гуми. Баш напротив ако се со гуми тоа ги прави многу малку покретни, да не речам статични. Ова би важело ако ги сметаш Русите за дебили.
![]()
Some Of The Russian Tu-95s Covered With Car Tires Miss Engines And Propellers
The new satellite photos of some Tu-95s covered with car tires and missing their engines have prompted new theories. Few days ago, satellite imagery oftheaviationist.com
Не знам зошто сте упорни со руска пропаганда на оваа тема, знаете и сами дека пропагандата ја терате во тема - Пресвртница во Украина.
Не ме зезај не реков дека летаат со гуми.Тие не летаат со гуми за да ги штитат гумите од ПВО. Туку на земја се со гуми, ќе ги одбранат гумите од ракета земја земја или од дрон? Не ме зезај...
Нема никаква логика да штитат авиони со гуми. Баш напротив ако се со гуми тоа ги прави многу малку покретни, да не речам статични. Ова би важело ако ги сметаш Русите за дебили.
![]()
Some Of The Russian Tu-95s Covered With Car Tires Miss Engines And Propellers
The new satellite photos of some Tu-95s covered with car tires and missing their engines have prompted new theories. Few days ago, satellite imagery oftheaviationist.com
Pak ke kazam procitaj go linkot, ne e proruski.Не ме зезај не реков дека летаат со гуми.
Гумите парцијално штитат од блиска ексшлозија, толку.
Ако е директен удар, џабе гуми, ако е блиско промашување, иманекакви шанси на заштита