Dobro od kaj poletuvaa ovie Avioni vo Juni?Ехее сега ќе се лажеме за факти од пред осум месеци
Аеродромот во Хостомел го заземаа откако Украинците успеаја да ја уништат пистата и со тоа да спречат авионски десант кон Гостомел. Буча не успеаја целосно да ја стават под контрола, Ирпин не успеаја да го заземат и претрпеа големи загуби. Автопатот кон Житомир не успеаја да го стават под своја контрола. Украинците ја поплавија реката Ирпин и со тоа спречија напад од пошироки размери.
Сите видеа од почетоците на војната кај северот од Киев се со елитни ВДВ трупи поддржани од Спецназ и Росгвардиа. За загубите таму ја не шпекулирам туку си имаш еден куп докази. Четири дена после инвазијата, таму горе е убиен Мајор Генерал на ВДВ, Андреј Суковетски. Прва загуба од тој ранг за Русија после ВСВ. Две недели после почетокот на инвазијата имаш еден тон објавени докази за загубени ВДВ сили кои излегуваат на површина. Почнуваат да се редат, загинати полковници, потполковници, мајори, цели полкови разбиени итн. Не постои држава на светот што може да поднесе такви загуби и да биде као it’s fine, don’t worry about it. Години ќе требаат за ова да се обнови.
Муабетиве дека ова било лажњак е ко Грците да им однеле златен коњ на Тројанците и да заборавиле војници да стават во него. И додека Тројанците го парчосуваат златниот коњ, ти ми велиш, види каква финта им направиме, дур се занимаваат со тоа, ние таму подоле зазедовме една штала и два селски бунари. Јак лажњак.
Автоматски споено мислење:
Сликано на 24 јуни дента на почетокот на инвазијата. Може одат на екскурзија во Ваташа.
Прегледај го приврзокот 352160Прегледај го приврзокот 352161Прегледај го приврзокот 352162Прегледај го приврзокот 352163
Od Sibir?
Gleam baajgi sneg ima po postava.
A kako shto gledam primer vremeto vo Juni vo Moskva(Znaci barem i eden krug od 300Km) bilo okolu 26 Stepeni i toa cel Juni vo prosek.
Weather in June in Moscow 2024
Weather in Moscow in June 2024. Is this the best time to travel? ✅ Weather phenomena recorded in previous years in Moscow ☃ Water temperature in localities in Moscow ☀ Weather forecast for Moscow in June ☔. Temperature of water and air, precipitation, amount of days with rain and advice on the...
hikersbay.com