Воспитување на децата

Бејко

unregistered user
Член од
14 ноември 2005
Мислења
222
Поени од реакции
1
ако е машко: топка, улица, компјутер*, клавијатура (или каков било музички инструмент), шах, членска книшка од библиотека, заедно ќе одиме на картинг, планина, риболов... *слободен пристап на интернет (без parental advisory) и до моите mp3-ки, игри, филмови...
ако е женско: + поголема помош од мајката.
главно : тотална слобода. - скоро како што ме воспитувале мене. ќотек никако. ако го тепам со тоа докажувам дека е глупаво и не сфаќа + дека не сум добар родител за да му објаснам со зборови.

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Срамота е да се чита ваков вовед во ваква солидна тема.

Просто че, на човек му се гади кога ќе прочита колку неизеволуирани луѓе постојат. И кои,освен ако не се до даске искомплексирани и напатени души,се прават оригинални и интересни со контрадикторното срање што го какаат наоколу покажувајќи му на светот како тие се поинакви. Криви во мозокот.

Он топик:
Средината на живеење влијае многу врз личноста и размислувањето на детето,така да од наша страна е пожелно да го усмериме најправо што можеме.
Е сега какво дете ќе биде тоа манато со кломпа,не знам.
Веројатно кога ќе свести родителот каков лапсус правел со таквиот потег и сам ќе јаде кломпа.

И после се чудат зошто децата им се агресивни и прераснуваат во волови,а не луѓе? Бидејќи така биле третирани. А прибидејќи децата се раѓаат како бланко табла,едната половина ја пишува средината,а другата родителите,прашање е која страна ќе биде повлијателна.

Бејко

unregistered user
Член од
14 ноември 2005
Мислења
222
Поени од реакции
1
:eek:ftopic: ?
... И после се чудат зошто децата им се агресивни и прераснуваат во волови,а не луѓе? ...
вол - е скопено животно, ја немаме таа среќа.
за жал, се создаваат говеда.

Член од
19 август 2007
Мислења
72
Поени од реакции
1
Ova shto ke vi go kazam vi go kazuvam od moe lichno iskustvo. Za deteto da ne azdisuva i da ne se treska od zemja treba da bide srekno. Za deteto da bide srekno treba da ima rezim podgotven od roditelite, treba sve da mu e isplanirano. Ne treba vo nieden moment deteto da bide nesigurno.Nikako, nikako deteto ne treba da se udri. Vo nekoj periodi od denot deteto treba da se ostavi samo da se zanimava, za da mu se vnese pogolema nezavisnost. Obavezno deteto treba da odi vo gradinka, za da znae kako da se odnesuva so drugi luge i deka igrachkite ne se samo negovi nego i drugite deca sakaat da si igraat so niv. Vo nieden sluchaj ne treba da mu se popushti na deteto, odnosno ako preterano plache ili se treska od zemja-da bide po negovo. Treba da se izgradi eden aftoritet shto deteto ke go pochituva. Obavezno barem 1 saat vo denot treba da se zanimavash so deteto(chitanje prikaski, galenje, gushkanje, vozenje kamionchinja....)Veruvajte mi ova raboti dosta dobro.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
браво штуро се гледа дека си добар родител

тоа е тајната да биде срекно, да не биде осамено пожално нешто од осамено дете нема.

Овде најмногу се праат најок родители оние кои немаат деца или кои своите деца самите не ги воспитуваат а таа улога им даваат на другиот партнер.

Тоа не е ок !

Детето е како цвеке, му теба внимание , пред да имате дете треба да пробате да чувате цвеке... ако ви умре цвекето нема да Ве биде ни за родител.

После пребацете се на куче... ако тоа не е срекно ни Ваше дете нема да биде.

Децата не сакаат ништо освен љубов и внимание , ако немате време за нив ич не ги ни правете. Најголемо богатство на светот се тие и ен ги зимајте здраво за готово, поиграјте си како другари со нив барем еден саат во денот доволно е да ве осетат дека ги сакате, се дурго ке си дојде на свое , децата имаат сензори осекаат све.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
125
Поени од реакции
0
Со ќотек не се постигнува ништо, Разговор би можел да среди се

Kajgana Shop

На врв Bottom