Вонредна состојба: Поплави во Скопје-Тетово

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.898
Утре на Вардар-Брест Мешков ќе има кутија со донации на нашето собирно место пред Мајчин дом во Аеродром. Може да донира кој сака, пред и за време на утакмицата :toe:

Член од
8 јуни 2010
Мислења
106
Поени од реакции
261
Срамота е ова што се случува, најголемите плодни површини во Македонија се поплавени, а ниеден медиум не му посветува на ова доволно внимание, сите го тупат за некакви си пучови. Поплавени се земјоделски површини, за до недела се најавуваат нови врнежи, а од понеделник снег, сонце нема да видиме. Ситуацијата е вонредна, ама пробуваат да ја заташкаат. Зошто не се направат пунктови за прибирање помош, зошто сите да мора да одат до момин поток? Штетата е огромна уште сега, а ке биде поголема кога ке скокнат цените на брашното, овошја и зеленчуци.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Срамота е ова што се случува, најголемите плодни површини во Македонија се поплавени, а ниеден медиум не му посветува на ова доволно внимание, сите го тупат за некакви си пучови. Поплавени се земјоделски површини, за до недела се најавуваат нови врнежи, а од понеделник снег, сонце нема да видиме. Ситуацијата е вонредна, ама пробуваат да ја заташкаат. Зошто не се направат пунктови за прибирање помош, зошто сите да мора да одат до момин поток? Штетата е огромна уште сега, а ке биде поголема кога ке скокнат цените на брашното, овошја и зеленчуци.
Е тоа ја го зборам, ние самите не знаеме што се дешава а очекуваме помош од Србија и Хрватска, они поима немаат дека уствари кај нас има некакви поплави. Пошто власта е крајно неспособна да се справи со реки кои што со одење можеш да ги поминеш.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.798
Е тоа ја го зборам, ние самите не знаеме што се дешава а очекуваме помош од Србија и Хрватска, они поима немаат дека уствари кај нас има некакви поплави. Пошто власта е крајно неспособна да се справи со реки кои што со одење можеш да ги поминеш.
Исус ти си ? o_O

Не е дека е неспособни и тоа како се. Едноставно не се замаарат. Не им може никој нишо, и да ја усере, ќе се пројаде за тоа месец-два и ќе се заборави.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Исус ти си ? o_O

Не е дека е неспособни и тоа како се. Едноставно не се замаарат. Не им може никој нишо, и да ја усере, ќе се пројаде за тоа месец-два и ќе се заборави.
Мојсеј. :D

Епа тоа е бедното, ќе помине ова, ќе ја заташкаат работата, тие поплавените подруми и полиња ќе останат да скапат, во меѓувреме ќе се измисли некоја нова афера, скандал да се отргне вниманието и аупичкуматер.
А неписмена раја на твитер и фб ќе фрлаат досетки како комшиите не ни помогнале а тие не ни имаат поима што се дешава у мртвилово наше.

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
1.039
Da vi prekinam plodnava diskusija so edno pomalce vazno prasanje :)

Ima nekoj polesen nacin (osim telefonski linii) , za donacija , nadvor od drzavata?
PayPal ili slicno na Crven Krst ?

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Страшни се поплавиве. Жално за луѓето од тој предел. Се надевам дека сето ова ќе се среди набргу.

Ајде Македонци, да помогнеме!:)

Исто нешто што ме заинтересира..... Србија донираше нешто?

Член од
20 јули 2014
Мислења
311
Поени од реакции
302
Како бе не се поплавуваат градовите? Вода до кур и се да си еби матер.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Da vi prekinam plodnava diskusija so edno pomalce vazno prasanje :)

Ima nekoj polesen nacin (osim telefonski linii) , za donacija , nadvor od drzavata?
PayPal ili slicno na Crven Krst ?
Донација на средства во странска валута:

NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS
BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11
SWIFT CODE: KOBSMK2X
IBAN CODE: MK07300701000001228

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
4.607
Брача срби помогли и сви су забринути!
Устата да им ја ебам и за војните беше вака! Кога беа под санкции ние свашта шверцавме а 2001 пушки нејќеа да ни дадат од бг и укр купувавме. Пак донирајте за племдто братско

Член од
17 јануари 2014
Мислења
593
Поени од реакции
843
Брача срби помогли и сви су забринути!
Устата да им ја ебам и за војните беше вака! Кога беа под санкции ние свашта шверцавме а 2001 пушки нејќеа да ни дадат од бг и укр купувавме. Пак донирајте за племдто братско
офф: Полека бе Клинтоне полека,2001 вие ни ја направивте Клинтоне пушки ли се поклон држава ли е поклон бе Клинтоне.
он: Броеви за донации за настраданите во полавите 075/143-400, 070/143-400, 077/143-400,цената за донација е 100 денари плус ДДВ.

Kajgana Shop

На врв Bottom