Вонредна состојба: Поплави во Скопје-Тетово

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
У Штип не го уништија, не шири дезинформации. У Штип грешка направија што почнаа да го средуваат од среде, не од почеток.
И плус и направија бетонско корито по кое треба да се слева... Бетонско корито.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
Во текот на ноќните часови, а како резултат на испуштање на вода од браната „Турија“ направена е штета, односно, скината е главната доводна цевка за водоснабдување на општина Струмица.И сега Струмица и сите села кои немат сопствени водоводи се без вода за пиење според најавите во најдобар случај ќе немаме 1 ден вода а оние црните прогнози се до 3 дена без вода.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
И плус и направија бетонско корито по кое треба да се слева... Бетонско корито.
Коритото уопште не е проблем, проблем е што реката доаѓа од почетокот на Штип во несреден тек и собира се пред себе. Тоа бетонираното е ОК[DOUBLEPOST=1422984245][/DOUBLEPOST]
Sramota e Bregalnica, Babuna i Vardar da te poplavat...
Ne vi se Srbite krivi, krivi se onie sto si gi glasate i gazot pod kirija kaj niv si go stavate. Sramota e da ti isprakjaat pomos drugi drzavi zatoa sto Bregalnica te poplavila.
Како е у Црна Гора, посигурно ли е таму? ОК позз

M

Moon Child

Гостин
Коритото уопште не е проблем, проблем е што реката доаѓа од почетокот на Штип во несреден тек и собира се пред себе. Тоа бетонираното е ОК[DOUBLEPOST=1422984245][/DOUBLEPOST]

Како е у Црна Гора, посигурно ли е таму? ОК позз
Mene mi e sigurno, na visoko ziveam.

M

Moon Child

Гостин
Пошо слекувањето на земјшитата секогаш е во рамни места, не на оние високите.
Kakva vrska imam jas so toa? Ovde nema poplavi, i ovde e normalno na primorjeto vo tekot na zimskiot period da padne mnogu dozd, a za slekuvanje na zemjisteto ne sum slusnala deka ovde nekade bilo, znam deka bese minatata godina vo BIH, odnosno okolu Tuzla.
Na krajot na kraistata ako mene licno me prasuvas jas nemozam da bidam pogodena, zatoa sto sum potstanar, neka mu ja misli gazdata na kukjata. Mene ako tamu ne mi cini se pakuvam i arividerci. Kje mu ja mislam koga kje imam sopstvena kukja.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Sramota e Bregalnica, Babuna i Vardar da te poplavat...
Ne vi se Srbite krivi, krivi se onie sto si gi glasate i gazot pod kirija kaj niv si go stavate.
А чекај, ти се откажа ли од државјанството или? Пошто вака напишано со латиница звучиш како иселеник од Австралија без печатни грешки. Kaко што памтам ти се исели од тука и не толку одамна, па више стигна у второ лице да ни се обраќаш. Па и срамота било, небаре Брегалница и Вардар се потоци

M

Moon Child

Гостин
А чекај, ти се откажа ли од државјанството или? Пошто вака напишано со латиница звучиш како иселеник од Австралија без печатни грешки. Kaко што памтам ти се исели од тука и не толку одамна, па више стигна у второ лице да ни се обраќаш. Па и срамота било, небаре Брегалница и Вардар се потоци
Uste nemam pravo da apliciram za drzavjanstvo, kje apliciram vednas koga kje mozam i nema voopsto da se dvoumam dali toa da go storam. Mozam da zemam uste edno, BIH drzavjanstvo ako sakam, ama ne mi treba.
Se obrakjam vo vtoro lice zatoa sto nemam namera da se vrakjam vo Makedonija da ziveam, i zatoa sto na poslednite izbori ne glasav, taka da ne izglasav nikogo.
Sramota e, zatoa sto vednas site pocnuvaat kako sega na Makedoncite nikoj nemalo da im pomogne, a oni pomagale vo Srbija i Bosna, kade sto se izlija Dunav i Sava, nesakam da gi sporedam so Vardar, kamoli so Babuna i Bregalnica.
I pisuvam na latinica zatoa sto kirilica nemam. I ne sum edinstvena.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Пелагонија
:eek:

Последно уредено:

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
@Moon Child - Ние сме криви шо сме гласале за нив и шо газот ни бил под нивна кирија? Ние сме исто така криви нели шо заврна дожд и што имаше топење на снеговите?
Па нели Србија и Босна се далеку појаки земји од нас, ондак шо дозволија да им се излеат реките таму?
Ти си се преселила у некоја вукојебина и сеа ќе мрсиш муда од таму за тоа дека животот овде е со пониски стандарди? За тоа дека седиш таму под кирија и праеш кој ти к*р знае за да преживееш а ние тука сме оние неандерталците шо не поплавуваат поточиња.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Ова се слики од излевањето на реката Вардар кај село Марвинци, ова воедно е и 3км пред автопатот Смоквица.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
471
Поени од реакции
462
Пелагонија
:eek:

Не знам дали гледавте вести на Телма, имаше изјави од локални жители дека реката намерно била прекината и бреговите на реката биле прекинати по наредба на генијалците од Прилеп на чело со градоначалникот Ристески, со цел да не се поплават неколку прилепски села, а тоа резултирало со поплавување на цела Пелагонија надолу. Значи замислете намерно да дозволиш реката да се излее од коритото и со тоа целосно да го прекинеш текот.

Наведоа дека друга причина е не само што не било исчистено коритото на реката, туку и претходните децении било дозволено локалното население да ги сече дрвјата кои растат во реката, но од неодамна тоа било забрането и строго санкционирано од шумските инспекции, а со тоа се прекинало и тоа какво-такво расчистување.

http://telma.mk/makedonija

Последно уредено:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Па многу е пологично да се пренасочи во полињата отколку во куќи, не знам што е чудно

Член од
20 јануари 2008
Мислења
471
Поени од реакции
462
Па многу е пологично да се пренасочи во полињата отколку во куќи, не знам што е чудно
Па нека преземат одговорност, го гледаше видеото на линкот, градоначалникот не признава. Тоа се огромни штети, и тоа не само за тековниот род, туку уништување и осиромашување на земјоделските површини на долг рок, последиците ќе траат со години.
Значи не зборуваме за некоја редовна постапка, туку за преседан. Велат дека ваква поплава немало од пред да се изградат каналите и одводнувањето во Пелагонија после втората светска војна во 50тите и 60тите години од минатиот век.
Ако постоела опасност од поплавување на населени места, решението не е намерно да се предизвика поплавување на цела котлина.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom