Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,1%
  • Не

Гласови: 459 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.193

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.974
Поени од реакции
22.257
Se sobraa sektashi i ja usraa temava totalno, ima li admin da izbrise edno 100 oftopici koi nemaat dopirna tocka so naslovot na temava.
Жити Исус на аватар куде што фаца му е као да му га збиберија некој у строг пост.

Што серемо, дискутирамо.
Ванземаљска тема е сеопфатна и опширна. Можда и дечко од тфој аватар е андеркавер елиен.
Ти сереш дека ми серемо хаха.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.295
Поени од реакции
5.573
Да така е. Само религиозниот е цврст и неменлив а сите останати се дискутабилни зошто секако не кореспондираат со " божјата креација ".
Останатите, а особено науките, не кореспондираат ниту со самите себе, оти се променливи. Не постои научно објаснување за појавата на „мали зелени„ и НЛО, затоа што не се вклопуваат во научниот светоглед, кој се мења секоја генерација...
Автоматски споено мислење:

Не е битно колку денови се, битно е дека целата прказна личи како бајка од браќата Грим каде што за неколку , денови, месеци, години однапред утврдени се знае што ќе се случи.
Битно е колку денови се, оти гледам дека нешто пишуваш, нешто си наслушнал, ама не си дослушнал...

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
Да зурла , тоа го викам дека само од себе ништо не се создава ама дека сигурно не е тоа создавање исто како што е опишано во светите книги.
Симболично е опишано никој не знае со сигурност како било затоа што логичен заклучок е дека само создателот е сведок на тој настан "создавање на светот". Библијата е како хронологија на настани кои со сигурност не може да се потврдат ама од друга страна па освен куранот и талмуд не постојат толку обемни свети книги кои се слични на Библијата ако грешам нека ме исправи некој. Поентата ми беше дека според мене логично само "создателот на светот" би можел да напише свето писмо или Библија.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.295
Поени од реакции
5.573
Симболично е опишано никој не знае со сигурност како било затоа што логичен заклучок е дека само создателот е сведок на тој настан "создавање на светот". Библијата е како хронологија на настани кои со сигурност не може да се потврдат ама од друга страна па освен куранот и талмуд не постојат толку обемни свети книги кои се слични на Библијата ако грешам нека ме исправи некој. Поентата ми беше дека според мене логично само "создателот на светот" би можел да напише свето писмо или Библија.
Малку е надвор од темава, но еве како дополнување.

Само Светото Писмо е „интегрален доказ„ за Бога, за Светот, за животот и за човекот. Писмото ги опфаќа сите минати настани, пред воопшто нештата/феномените да почнат да постојат, најавувајќи ги и последните настани, пред крајот од Светот и второто Христово доаѓање. Писмото е пишувано од Свети ликови, вдахновени од Светиот Дух, Кој Е еден од ликовите од Троичноста Божја. Ниту една од другите познати религиозни книги, кои претендираат на светост, не е споредлива со содржајноста и со се‘ опфатноста од Писмото.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.494
Поени од реакции
7.853
Ако официјално се признае дека постојат вонземјани тогаш целата историја до сега што ја учиме ќе падне во вода. Сите религии ќе треба да се преиспитаат а и рамна земја теориите ќе треба да се отфрлат.
Во која смисла целата историја би паднала во вода?
Еве и по некоја случајност да слетаат вонземјани, без разлика дал тие ќе се нашите креатори или не, останува прашањето кој па нив ги креирал и така натака, па најверојатно ќе дојдеме до некој универзален креатор.

Е овој делот со религиите, баш кај одредени религиозни поглавари (а и кај језуитите) има дека планираат да се спојат сите сегашни религии во една, а за такво нешто да се оствари, баш театарот со вонземјани би се искористил. При такво сценарио голем дел и од атеистите, и од религиозните би се соединиле, остатокот ќе е приморан, исто како што дошло при имплементација на христијанството :D.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.660
Поени од реакции
29.454
Во која смисла целата историја би паднала во вода?
Еве и по некоја случајност да слетаат вонземјани, без разлика дал тие ќе се нашите креатори или не, останува прашањето кој па нив ги креирал и така натака, па најверојатно ќе дојдеме до некој универзален креатор.
Со ова што си ме цитирал сам си одговори на прашањето.
Ако испадне дека тие се нашите креатори тогаш неишишаниот и неизбричен дедо со бела коса и брада што за 7 дена создал свет ќе се потврди дека е само бајка на свештенството.
Мајмунот на Дарвин што 300 000 години си играл со камења и наеднаш за помалце од 5000 години дошол до ракети и ласери ќе си остане мајмун од цртан филм.
Ете така ќе падне сегашнава историја.

Како ќе падне историјата кога историјата е свршено време? Нова историја ќе пишуваме со мали зелени?
Со ваква детска логика и пред 2-3 недели ме изнасмеа и сега пак. Легенда си. :pos: :pos: :pos: :pos:
Ако се потврди теза дека вонземјаните се реалност а не само бујна машта тогаш ќе се отвори пандорината кутија за тоа кој ни ја пишувал оваа историја за која што погоре го цитирав бафра (со старецот волшебник и мајмунот што решил да создава цивилизација).
Оваа историја се повеќе очигледно е дека не е вистинска туку дека е вештачки конструирана на вистински настани.

А зошто сега не почнеш да размислуваш и пишуваш како што пишуваш за теоријата а рамна земја ?
Поточно ти викаш (не ти буквално туку рамноземјашите што ги гледам на нет) дека Наса и целата официјална наука уште од 16-17 век од Џордано Бруно, Никола Копернинк, Исак Њутн .... дека свесно не лажат за топката со планетите и ротациите и гравитацијата. Зошто тие истите на чело со инситуција како Ватикан, со институција како исламската верска заедница (читај Саудиска Арабија) и стави ги тука сите еврејски творевини како верски, така политички, така социјални и оптествени дека не би не лажеле и дека некој белокос дедо не создал така од нигде никаде за 7 дена ?
Како што прочитав и Дарвин го негирате што значи дека ете упште една причина да не верувам во религијата зошто и таа сигурно е подложна на лаги и манипулации како што е и официјалната наука.

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
Ако испадне дека тие се нашите креатори тогаш неишишаниот и неизбричен дедо со бела коса и брада што за 7 дена создал свет ќе се потврди дека е само бајка на свештенството.
Мајмунот на Дарвин што 300 000 години си играл со камења и наеднаш за помалце од 5000 години дошол до ракети и ласери ќе си остане мајмун од цртан филм.

Со ваква детска логика и пред 2-3 недели ме изнасмеа и сега пак. Легенда си. :pos: :pos: :pos: :pos:
Ако се потврди теза дека вонземјаните се реалност а не само бујна машта тогаш ќе се отвори пандорината кутија за тоа кој ни ја пишувал оваа историја за која што погоре го цитирав бафра (со старецот волшебник и мајмунот што решил да создава цивилизација).
Оваа историја се повеќе очигледно е дека не е вистинска туку дека е вештачки конструирана на вистински настани.

А зошто сега не почнеш да размислуваш и пишуваш како што пишуваш за теоријата а рамна земја ?
Поточно ти викаш (не ти буквално туку рамноземјашите што ги гледам на нет) дека Наса и целата официјална наука уште од 16-17 век од Џордано Бруно, Никола Копернинк, Исак Њутн .... дека свесно не лажат за топката со планетите и ротациите и гравитацијата. Зошто тие истите на чело со инситуција како Ватикан, со институција како исламската верска заедница (читај Саудиска Арабија) и стави ги тука сите еврејски творевини како верски, така политички, така социјални и оптествени дека не би не лажеле и дека некој белокос дедо не создал така од нигде никаде за 7 дена ?
Како што прочитав и Дарвин го негирате што значи дека ете упште една причина да не верувам во религијата зошто и таа сигурно е подложна на лаги и манипулации како што е и официјалната наука.
А во што веруваш ти? Која е твојата вероисповест?

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.974
Поени од реакции
22.257
Зурла, едно е да даваш логични и можни али недокажани веројатности, за сфе овој около нас, ми, елиенофци, богови и сфашта.
А друго е да си убеден у нешто нереално, невероватно и нелогично.
Еве сфаку тезу коју гу давамо ја и Скај, не е докажана, али е могуќа, ако се размисли убаво и ако се знаеф повише фактори.
А тфоја и на Пророка теза, за било што, исто такој е недокажана, али сфесно нереална, нелогична и се коси сс здраф разум. 6 д'на, рамна земња, Месечина не е тој што е, демони, три во едно. Сфашта.
Само за тој што опстанала много године и е интересна за општ народ, убедљива,а у стфари и дека била напишана од сфети људи у наводници?
Е затој ви е нај верна Библија.
Што су тој сфети људи устфари?
Елиенофци?
Пологично.
Ама недокажано, недокажано како и за сфе около религију како општ поим, не конкретно за Христијанстфо.
Било која религија не е скроз докажана а и е чудна за материјалан сфет.
Као да е видео игра сфе овој.

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.494
Поени од реакции
7.853
Зашто си толку сигурен дека баш вонземјаните што ќе се појават (не е прашање дали, туку кога), се нашите креатори?
Кој е твојот одговор, размислување, врска потеклото на истите тие вонземјани, како па тие се појавиле, кој е нивниот креатор? Ако нивниот креатор е некој универзален центар, зашто тој центар не би бил и нашиот креатор?

Врска сегашната историја знаеме дека победниците ја пишуваат и дека многу се манипулирало.
Ти ги спомнуваш мајмуните и човечката примитивност, дека вонземјани се мешале. Мене пологично, поприфатлива верзија ми е и претходно имало развиени човечки цивилизации, но поради некој катаклизмичен настан се си ибало мамата.

Бајден за 10см вода, најави ја започнува борбата против климатска криза (го нема зборот глобално затоплување :pos:), а тоа е потврда дека фолијашите повторно се во право за што следи. На толку погодени работи од фолијашите, поверно е дека намерно се спрема театар со вонземјани, отколку дека случајно се поклопува времето на нивното појавување со намерите на елитата.

Повеќе се надеваме на појава на "зелени", отколку да побараме слободно движење и истражување на Антарктикот. Додуша ко ќе ми текне дека прифативме со денови да сме затворени, а и да живееме во 15мин логори ни е ок, каков Антарктик какви бакрачи.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.295
Поени од реакции
5.573
Зашто си толку сигурен дека баш вонземјаните што ќе се појават (не е прашање дали, туку кога), се нашите креатори?
Кој е твојот одговор, размислување, врска потеклото на истите тие вонземјани, како па тие се појавиле, кој е нивниот креатор? Ако нивниот креатор е некој универзален центар, зашто тој центар не би бил и нашиот креатор?

Врска сегашната историја знаеме дека победниците ја пишуваат и дека многу се манипулирало.
Ти ги спомнуваш мајмуните и човечката примитивност, дека вонземјани се мешале. Мене пологично, поприфатлива верзија ми е и претходно имало развиени човечки цивилизации, но поради некој катаклизмичен настан се си ибало мамата.

Бајден за 10см вода, најави ја започнува борбата против климатска криза (го нема зборот глобално затоплување :pos:), а тоа е потврда дека фолијашите повторно се во право за што следи. На толку погодени работи од фолијашите, поверно е дека намерно се спрема театар со вонземјани, отколку дека случајно се поклопува времето на нивното појавување со намерите на елитата.

Повеќе се надеваме на појава на "зелени", отколку да побараме слободно движење и истражување на Антарктикот. Додуша ко ќе ми текне дека прифативме со денови да сме затворени, а и да живееме во 15мин логори ни е ок, каков Антарктик какви бакрачи.
Младиќу,

„малите зелени„ веќе се појавени и ако можеш да забележиш, тие стануваат „актуелна тема„ во „вистинското време„, поточно, во време во кое народот и државата му се западнати во длабока криза и безизлезност, па „зелените„ треба да ни се јават како „спасители„ кои доаѓаат од „длабоката Вселена„.

Светите Оци веќе имаат укажано дека во последните времиња не треба да го насочуваме погледот кон небото, оти токму од небото ќе дојде најголемата досегашна измама, поголема и од онаа првата, кога Адам и Ева беа измамени, а тоа ќе биде измамата предизвикана од демоните и од нивните човечки слуги.

На „нетов„ веќе постојат достапни видео-записи од техничките можности за проектирање слики во самата атмосфера, а сликите, ајде погоди, ќе бидат токму „оние посакуваните„, каде секоја религија и нивните верници ќе можат да го видат својот „месија„...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.494
Поени од реакции
7.853
Младиќу,

„малите зелени„ веќе се појавени и ако можеш да забележиш, тие стануваат „актуелна тема„ во „вистинското време„, поточно, во време во кое народот и државата му се западнати во длабока криза и безизлезност, па „зелените„ треба да ни се јават како „спасители„ кои доаѓаат од „длабоката Вселена„.

Светите Оци веќе имаат укажано дека во последните времиња не треба да го насочуваме погледот кон небото, оти токму од небото ќе дојде најголемата досегашна измама, поголема и од онаа првата, кога Адам и Ева беа измамени, а тоа ќе биде измамата предизвикана од демоните и од нивните човечки слуги.

На „нетов„ веќе постојат достапни видео-записи од техничките можности за проектирање слики во самата атмосфера, а сликите, ајде погоди, ќе бидат токму „оние посакуваните„, каде секоја религија и нивните верници ќе можат да го видат својот „месија„...
Што кажав јас различно од твоево.... Како твоите религиозни старешини се борат, или ќе се изборат против крајната цел, создавање на нова религија, односно нова прикаска прифатлива за сегашниот ментален стадиум на рајата?
Најверојатно никако, бидејќи и тие се согласни :D

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.295
Поени од реакции
5.573
Што кажав јас различно од твоево.... Како твоите религиозни старешини се борат, или ќе се изборат против крајната цел, создавање на нова религија, односно нова прикаска прифатлива за сегашниот ментален стадиум на рајата?
Најверојатно никако, бидејќи и тие се согласни :D
Пред да изнесеш некј свој заклучок, кој секако, мора да е точен...:icon_lol:...прочепкај малку и види што точно се случува и што ќе се случи.

Да, екуменизмот ја има зафатено и православната вера и Црква, а за среќа, токму во Црквата, кај поединци, постои свесност за екуменистичката опасност, на што тековно и се укажува во самата Црква.

Верните во Црквата ќе останат до крај верни на Бога и на учењето од Црквата, така што ќе прејдат во „илегала„, односно ќе битисуваат на дискретен начин, исселувајќи се надвор од цивилизацијава, дури и во времињата кога антихристот и неговите слуги ќе ја стекнал власта на ниво‘ од целава Земја.

Kajgana Shop

На врв Bottom