Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,1%
  • Не

Гласови: 459 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.193

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.974
Поени од реакции
22.257
Вонземјанин е само друго име за демон, според денешната Анатомија постои дел од човечкиот мозок наречен Reptilian Brain . Овој дел е всушност задолжен за најпримитивните човечки нагони како секс и јадење, што се и едни од 7-те смртните гревови во Библијата, блудничење и стомакоугодување.
Е ај да не едемо и да се сексамо. Можда тк ке дојдеф елинофци на раат да си уживаф на нашу најубаву планету.

Зашто мешате религију сс ванземаљски сфет. Признвате дека они су наши богови, а не Ѓорѓи Колозов у бело.

Член од
2 април 2023
Мислења
384
Поени од реакции
820
Е ај да не едемо и да се сексамо. Можда тк ке дојдеф елинофци на раат да си уживаф на нашу најубаву планету.

Зашто мешате религију сс ванземаљски сфет. Признвате дека они су наши богови, а не Ѓорѓи Колозов у бело.
Абе Кумановац, никој не збори да не едеш и да не се сексаш, само прашање е кд и како то работиш, али добро....

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.660
Поени од реакции
29.454
Абе Кумановац, никој не збори да не едеш и да не се сексаш, само прашање е кд и како то работиш, али добро....
Ја до сега не знам за правила на јадење и ебење. Еве ти просветли не .
Ако мислиш на Камасутра и Велики југословенски готвач, тие ги знам.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.974
Поени од реакции
22.257
Ја до сега не знам за правила на јадење и ебење. Еве ти просветли не .
Ако мислиш на Камасутра и Велики југословенски готвач, тие ги знам.
Сака да каже да не праимо групњаци, педерлуци, изопачени стфари и да не едемо како сфиње. Што е упрао до негде. Ама тој треа сами да си га знаемо, без да ни каже некоја сфета књига.

Али што праимо сс муабети дека вонземјанин су демони хаха. А ангели кои су, опет вонземјани, само добрите.
Енки и Енли работа.

У какфи невероватни работе веруеф ултра верници, а негираф некои што би могале да бидеф логични ако се размисли поубаво и се земеф у обзир повише влијанија, физички закоини и хемиски процеси.

Иначе мои дома још га чуваф Велики Југословенски готфач, а Камасутру сигурно гу криеф од мене хаха.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.295
Поени од реакции
5.573
Сака да каже да не праимо групњаци, педерлуци, изопачени стфари и да не едемо како сфиње. Што е упрао до негде. Ама тој треа сами да си га знаемо, без да ни каже некоја сфета књига.

Али што праимо сс муабети дека вонземјанин су демони хаха. А ангели кои су, опет вонземјани, само добрите.
Енки и Енли работа.

У какфи невероватни работе веруеф ултра верници, а негираф некои што би могале да бидеф логични ако се размисли поубаво и се земеф у обзир повише влијанија, физички закоини и хемиски процеси.

Иначе мои дома још га чуваф Велики Југословенски готфач, а Камасутру сигурно гу криеф од мене хаха.
Парва,

па куде си ти бе? Не гу бива овој тема без тебе...

Туку, дај наведи една логична работа, за да биде религиозно прифатлива.

Фала ти...

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.974
Поени од реакции
22.257
Парва,

па куде си ти бе? Не гу бива овој тема без тебе...

Туку, дај наведи една логична работа, за да биде религиозно прифатлива.

Фала ти...
Сакам да кажу дека ако има некоја виша сила над нас, ондак ваљда е ванземаљска, а не божанстфена, као у сфи књиге.
Логично.
Зшто знаемо колко е старо сфе овој около нас, спејссс.
Има нешто постаро од нас, ванземаљско, сигурно, они су тија што ни вметнале религие, преко нас.
Биологија е тачна, деенка, разумни смо. Ми смо сфои богови, а не религие. Логично.
Има чудни нешта останати од порано.Необјадниви, митови, псалме, Пума Пунку, Мохенџо,сфашта.
Факт, а е и...
Логично.

Живот настануе сфугфе куде има услови. У спејс, не само туја.
Ама туја е најубаво, идеално, факт.
Не е тој божја сила, тој е случајност.
Логично.

Али за човекову сфест, разум, развивање. Има некоја ванземаљска интервенција, не е факт.
Ама е могуќе.
Логично.
:icon_mrgr:

А не да бидеф водич низ живот сфети книге напишани од људи.
Сфети у наводници као што би напишаја ти.
Разум нека ни биде. Не е факт.
Ама е логично.

Ти чуваш ли гу југословенску књигу за кухање?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.295
Поени од реакции
5.573
Сакам да кажу дека ако има некоја виша сила над нас, ондак ваљда е ванземаљска, а не божанстфена, као у сфи књиге.
Логично.
Зшто знаемо колко е старо сфе овој около нас, спејссс.
Има нешто постаро од нас, ванземаљско, сигурно, они су тија што ни вметнале религие, преко нас.
Биологија е тачна, деенка, разумни смо. Ми смо сфои богови, а не религие. Логично.
Има чудни нешта останати од порано.Необјадниви, митови, псалме, Пума Пунку, Мохенџо,сфашта.
Факт, а е и...
Логично.

Живот настануе сфугфе куде има услови. У спејс, не само туја.
Ама туја е најубаво, идеално, факт.
Не е тој божја сила, тој е случајност.
Логично.

Али за човекову сфест, разум, развивање. Има некоја ванземаљска интервенција, не е факт.
Ама е могуќе.
Логично.
:icon_mrgr:

А не да бидеф водич низ живот сфети книге напишани од људи.
Сфети у наводници као што би напишаја ти.
Разум нека ни биде. Не е факт.
Ама е логично.

Ти чуваш ли гу југословенску књигу за кухање?
Парва,
сФе е могуќе, ич не гу размиљшај...могуќе е и да си сам на себе отац.
Логично...

П.С.
Књиге не ги чувам, никад не сам бија по књигите, ама Стева Караганџу гу памту...

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.974
Поени од реакции
22.257
Парва,
сФе е могуќе, ич не гу размиљшај...могуќе е и да си сам на себе отац.
Логично...

П.С.
Књиге не ги чувам, никад не сам бија по књигите, ама Стева Караганџу гу памту...
Нелогично.
Како у приказну за Исуса. Сам сфој велики... татко. И плус сфет дух, три у едно.

И библија е книга, обична.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.295
Поени од реакции
5.573
Нелогично.
Како у приказну за Исуса. Сам сфој велики... татко. И плус сфет дух, три у едно.

И библија е книга, обична.
Парва, разбираш, ме разочаруеш...:facepalm:

Морам малку забука да ти напишам, за да разбереш азбучно, оти сФе што е повише од азбучно, претешко ти е...за разбирање.

Отец и Син и Свет Дух, тоа е троичноста Божја, три Богови кои постојат во неразделна заедница...јасно е, нели.

И такој, кд Исус Му се обраќа на Отецот, Он му се обраќа на првиот Бог од Троичноста Божја, оти Исус Е вториот Бог.

А Свето Писмо не е обична книга, затој го викаФ „свето„, оти е пишувано од Свети луѓе, кои се вдахновени од Светиот Дух, од третиот Бог од Света Троица.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.494
Поени од реакции
7.853

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.974
Поени од реакции
22.257
бла бла, ама па зашто истото го потврдуваш, само друго пакување:

:toe:
Не се губи. Бла бла викам за приказну отец дух Исус. Прераскажано недокажано, нелогично. И Библија не била обична,била пишувана од сфети људи. Хаха муда ми на страну.нема сфети људи, има само манипуллатори што наметнуеф агенду.

Што потфрдују? Само претпостављам. Ја ништо не викам дека е сс сигурност, само давам логични примери.
А његови примери и литургиски приказне абе врску си немаф сс логику.

Од куде знае бе дека бш његова религија е релевантна?
Сфет е стар 6000 године хаха, а тфои инсекти 200 000.Хахаха

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.494
Поени од реакции
7.853
Не се губи. Бла бла викам за приказну отец дух Исус. Прераскажано недокажано, нелогично. И Библија не била обична,била пишувана од сфети људи. Хаха муда ми на страну.нема сфети људи, има само манипуллатори што наметнуеф агенду.

Што потфрдују? Само претпостављам. Ја ништо не викам дека е сс сигурност, само давам логични примери.
А његови примери и литургиски приказне абе врску си немаф сс логику.

Од куде знае бе дека бш његова религија е релевантна?
Сфет е стар 6000 године хаха, а тфои инсекти 200 000.Хахаха
Јас кажав дека и ти и Пророк се согласувате дека постои "виша" сила, само се разликувате во толкувањето.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.974
Поени од реакции
22.257
Во која друга "обична" книга со старост како Библијата се опишува создавањето на светот?
Енума Елиш, Попол Вух, у индиски Веде, а и сфи племиња и цивилизацие имаф приказне за настанак.

Али Библија е најрелевантна нели, зшто е искомерцијализирана, напишана од сфети људи хаха.
Зурла ти да беше роден у Јемен, на Библију ли ке ву веруеше?
Автоматски споено мислење:

Јас кажав дека и ти и Пророк се согласувате дека постои "виша" сила, само се разликувате во толкувањето.
Ја викам АКО постои, он тфрди сс сигурност. Не е исто.

Kajgana Shop

На врв Bottom