- Член од
- 14 јуни 2008
- Мислења
- 1.369
- Поени од реакции
- 1.075
Те молам, доколку ги имаш видеата, а не се од оние што ги има јутјуб да ми ги пратиш.Масакрот во вејце е повеќе од очигледно дека е наместена работа, но не е со сигурност потврдено кој ги предал. Трасата на движење на македонски сили ја знаел командантот на единицата, и началникот на СВР Тетово Игор (не ми текнува на презимето), кој подоцна при истрагата се испостави дека има 500 000 евра, но незнаел да кажи од каде му се тие пари (мислам дека него го осудија за овој чин). Не ја изоставуваме можноста дека вечерта пред заседата, ноќна стража бил нашиот тековен министер за одбрана Талат Џафери, кој следниот ден сосе опрема дезертира од АРМ и се приклучи на ОНА. Потврдено е од страна на некој од преживеаните, дека напаѓачите кај вејце зборувале на различни јазици (албански, србски... ). Имам гледано видеа од другари блиски на загинатите, кои исто така биле на служба и пристигнале веднаш од кога била побарана помош преку радио, како нивните другари биле изгорени, како им паѓале екстремитетите кога сакале да ги извлечат за да не ги дорастргнат животни, но искрено не сакам повторно да го гледам тоа видео....
Таа сликата со тенкот на АРМ. Тоа е близу Радуша, кога е нападнат кампот на АРМ, се водела 5 часовна битка се до моментот кога стигнало засилување од АРМ и притоа разбивање на групата терористи на ОНА. При повлекување на засилувањето еден тенк заглавил, и силите на АРМ го напуштиле бидејќи се работело за ноќно време неможеле да го извлечат, неколку дена потоа група на ОНА го извлекла тенкот и се "фалела" наоколу дека заробиле тенк од АРМ.
...Дали знаете дека во случајот Карпалак, непосредно после нападот, брзо пристигнал Ми 24 хеликоптер кој бил во придружба на другиот конвој кој што требало да изврши смена на единиците Тетово-Јажинце, хеликоптерот отворил оган на групата терористи, така што ги спречил да ги кренат во воздух автопатот со 200кг поставен динамит, пришто пилотот на хеликоптерот пријавил дека од местото кај што се наоѓале групата терористи бегаат два џипа на КФОР, кој се скриле еден во Тетово, еден во Ново Село....
Имам нешто собрано, а и ќе продолжам да собирам материјали.
Како што сите знаеме, врз нашата историја од година во година се врши корекција. Подобро е да се споделат овие материјали за да не се загубат.