Bratot
Стоик и Машкртник!
Мора да се признае, Сухоиве се страва!
Ме интересира, колку е цената на овој горе Su-47 ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
a koj go tvrdi toa?Истите овие маневри "кобра", "ѕвоно" и слично ги изведуваше и американско-германскиот експериментален авион X31 пред 20-тина години.
X31:
![]()
Сепак Американската ловечка авијација се развиваше во сосема друг правец. Кај современите авиони многу е поважен радарот како и целокупната електроника, паметните самонаведувани ракети и.т.н. Треба да се има во предвид дека во позадина се наоѓаат Аваксите, така да во современото војување битно е прв да го откриеш непријателот и прв да стрелаш. Пресвртна точка мислам дека беше почетокот на развојот на F-22. Предност е дадена на stelt карактеристиките на авионот, но не е запоставена ни неговата подвижност и способноста за маневри. (Очигледно дека ја научија лекцијата со F117 кој што може да лета само со подзвучна брзина. За некаква способност за маневри кај F 117 и да не зборуваме.)
Од F 22 е развиен и новиот F 35 кој што наскоро ќе влезе во сериско производство (Ќе го замени F 16).
F 22:
![]()
F 35:
![]()
F 117:
![]()
Мора да се признае, Сухоиве се страва!
епа тоа е бе пријателе дометот е фактор тукаBWR е супер концепт и функционира кога јако воздухопловство се бори со послабо опремен противник.
Али ако противникот е горе-доле исто опремен ке мора да се дог-фајтаат евентулно. 96 бев во УСА и мојот газда како ветеран од Виетнам ме запозна со негов пријател кој бил пилот на Ф4, али само фрлал бомби, и тој ми кажа (подоцна и прочитав) дека во почеток Ф4 немале топови ниту ракети за блиску, бидеејќи концептот за ракетна борба BWR постои од 60 година и функционира супер на папир (и против Арапски пилоти, најлоши пилоти на светот дефинитивно) но во Виетнам многу брзо морале да мењаат тактика бидеејќи сепак доаѓало редовно до догфајт и по маневарски способните миг17 и подоцна 21 правеле проблем.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nguyễn_Văn_Cốc
Али да бидеме реални, во скоро време нема да се борат два еднакви противника и концептот на BWR ке функционира супер.
Ако имаш сателити и авакси а непријателот нема, неговите авиони нема ни да те видат. Сателитот и аваксот ке ги обележат целите, ти ке испалиш ракета и они ке ја водат до целта.
Ако непријателот има авакс и сателит, нема да се тепате и фер ке си поделите што е чиво и кој што ке експлоатира.
епа тоа е бе пријателе дометот е фактор тука