Воена инвазија врз Јемен - кој е следен?

Член од
30 јануари 2014
Мислења
885
Поени од реакции
578
Никогаш Македонија не била ДЕЛ од западната цивилизација!
Никогаш!
Македонската цивилизација го промовирала КОСМОПОЛИТИЗМОТ (особено меѓу словенските народи) како цивилизацииска вредност, а космополитизмот е спротивност од западниот модел кој го гледаме со глобализацијата-федеролиберализмот и 1939 родови и да не редам
Искрено не знам за што пишуваш. Тоа што било некогаш, за време на крстоносците, римското царство, колонијализмот се разбира дека остава траги, но тоа е одамна поминато време. Не сум историчар, јас ја гледам денешнината.
Од сите теории на завери јас верувам во онаа за замена на населението. Загорозени сме како народ, поединци, цивилизација како сакаш kaži, од голем бран на маса луѓе кои не ги делат нашите ставови, нашиот начин на живот кои сакаат да не потиснат па и истребат. Од тоа се плашам затоа што тоа е реална опасност.

Има неколку главни цивилизации (и неколку подцивилизации): западна (Северна и ЈУжна Америка, Европа), источна (кина, јапоније, Кореја), муслиманска. Тоа е по Хантингтон.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.500
Поени од реакции
5.234
јас ја гледам денешнината.
Сите ние ја гледаме денешницата (некои и минатото, а има и такви кои се занимаваат и со предикција врз база на ...) разликата е во ИНТЕРРПРЕТАЦИЈАТА на минатото-сегашноста-иднината, твојата е под влијание на западната империјална култура и не си во состојба реално да ја согледаш согласно тоа и да ја интерпретираш.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.218
Поени од реакции
34.807
Туку, кажи ми како е да се живее по шеријетските канони? Дали ти се допаѓа и зошто не?

кажи ми и за некој добар јеменски лап топ ии мобилен, сакам да го сменам овој кинескиов. Можеби знаеш е за накоја добра јеменска кола, голфов навистина ми досади.
Шокој кyp има врска лаптопи и мобилни? А тебе ако тоа ти е примарно тогаш треба да се про-кинески ориентиран. :D

Хутите (читај Иранците) се добри за нас Македонците - не заради некакви коли/компјутери/техника - туку затоа што се борат против нашите непријатели.
Се разбира дека некој како тебе не го читал Сун Цу, но сепак би требало да си способен да разбереш едноставен факт дека корисен може да ти биде непријателот на твојот непријател.

Само што ти имаш проблем да разбереш кој ти е вистинскиот и најголем непријател во поновата историја на Македонија.

Добро секој навива за некого, некој навива за Вардар, некој за Ѓорче Петров.
...
Да ја тргнеме шегата настрана, знам за кого не навиваш. Навиваш против се што е западно. Но правиш грешка што не правиш разлика што е добро а што лошо. Не е се лошо на запад, како што не е се лошо ни во другите држави. Тоа што е лошо треба да се издвои и критикува, а тоа што е добро да се пофали. Забораваш дека сме ние како македонија дел од западната цивилизација, на самиот нејзин крај, но ништо не не побрзува со исламсиот фундаментализам кој сака да уништи све што е различно и не е по нивните канони. Затоа не гледам причина да се навива за нив.
Јас сум за Македонија. Не за таа „северната“, не за Русија/Кина и не за ништо друго... За Македонија. А во моментов, тоа значи да поддржувам се што е „антиСАД/антизападно“.
Автоматски споено мислење:

...тоа е одамна поминато време. Не сум историчар, јас ја гледам денешнината.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
885
Поени од реакции
578
, твојата е под влијание на западната империјална култура и не си во состојба реално да ја согледаш согласно тоа и да ја интерпретираш.
Inače ne znam dali znaeš i Rusija e imperija. Pa i Kina na nekoj način

Шокој кyp има врска лаптопи и мобилни? А тебе ако тоа ти е примарно тогаш треба да се про-кинески ориентиран. :D

Jas sum protiv islamskiot fundamentalizam ako toa ne jasno. Tie hutite I ostanite pleminja možat ušte utre da ne preplavat i da napravite kalifat na Balkanu.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.218
Поени од реакции
34.807
Jas sum protiv islamskiot fundamentalizam ako toa ne jasno. Tie hutite I ostanite pleminja možat ušte utre da ne preplavat i da napravite kalifat na Balkanu.
Хутите ќе те преплавеле и ќе ти направеле калифат овде? :LOL: :ROFLMAO:
Хаха, па ти сега имаш шќиптарски калифат во Македонија - организиран, нареден и наметнат од нашите „сојузници“ САД и ЕУ.

Реалноста е дека појма немаш ни кој те шиша/бричи ни кој судбината ти ја кроеи... Ама „знаеш“ дека си бил против Хутите заради некаков „исламски фундаментализам“.
Знаеш ти таклабас. Да знаеше нешто ќе знаеше кој ти е непријател и кој те држи како шќиптарски роб. Ќе знаеше да препознаеш пропаганда кога ти кажуваат дека непријателот на твојот непријател - е и твој непријател. Ќе знаеше дека Хутите се Шиити и дека се далеку од фундаменталисти (според стандардите на регионот). Фундаменталисти во регионот се Сунити: Посебно Вахабистите (сунтска секта) кои ширум Балканот фрлаат пари и градат џамии. Ќе знаеше дека сите Цигани се пошќиптарија од катарски пари и во секоја шќиптарска и циганска селендра од 10 луѓе има изградено џамии со катарски вахабистички пари. Ќе ги гледаше брадосани без бркови како се шетаат по селата окулу Скопје.

Ќе знаеше многу работи, ама не знаеш ништо. Затоа и пишуваш глупости.

Се некако си мислам дека ако се деси некое чудо и овде да се донесе закон како овој сега во Грузија (и како што има во други држави)... Дека еден куп ќе ве има што ќе рипнете да браните „демократија“. Како овие долу:

Член од
30 јануари 2014
Мислења
885
Поени од реакции
578
Ti nipto ne razbiraš. Ajde pak so Inka da ti stavam vo glavara. Moj neprijatel e islamskiot fundamentalizam od Maroko preku Tunis Libija Egipat Sirija Iran saudijska Arabija turcija do Pakistan Somalija itn. Ne site Luge povtorno da ne mi Gi menuvaš zborovite tuku tie što sakaat site nevernici da Gi snema ženite da nosat burki i šamii, da ima javno kamšukuvanje i kamenuvanje. Vo ovaa grupa spagaat i vahabistoite salafistite i ostanatite bradonji koi se dojdeni vo Germanija Avstrija Francija Makedonija bugarija itn. Dali e pojasno sega? Ti si nejasen nedosleden obskuren i opasen. Vo isto vreme Gi podržuvaš Islamistite Orban i desničarite. Toa ne odi zaedno. Mislim deka si privrzanik na haosot i se nadevaš na uloga na kapo vo nekoj logor

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.500
Поени од реакции
5.234
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.014
Поени од реакции
42.730
@Human стар ворс играат хутите со вас. Милениумскиот Фалкон ви го обориле.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.500
Поени од реакции
5.234
Глеам овие Хутиве му се намерачиле на MQ-9 Reaper
Објавуваат дека 5 вакви до сега успеале да соборат.

Кој не верува нека бара има и видео, немам намера демокративе бесплатно да ги едуцирам.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.112
Поени од реакции
27.652
Овие хутиве со чаршафи и сандали им бутаат дронови ама битно ќе ја помогнеле Украина за да ја поразат Русија на домашен терен затоа што многу се јаки за дирекно да се борат. :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom