- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.014
- Поени од реакции
- 42.732
а овде ми се смееја кога им викав дека ништо нема да направат
Од овчари од пустината.Denmark's defense chief has been fired for covering up an incident involving a ship that took part in an operation against the Houthis.
What happened:
1. The Houthis launched four drones at the Danish frigate. A little and non-aggressive (not missiles after all).
2. The air defense system of the Danish frigate said that it had a System Error for a while and froze. Somehow something was fired, more than half of the shells turned out to be ineffective and exploded in the air.
3. The frigate gave in and began to repair the air defense system, to which it replied that it had gone to work in System Error mode on a permanent basis.
4. The frigate (very courageously, of course) sped off to Denmark away from these dangerous Houthis.
5. The undaunted Danish defense chief made a wise decision and did not upset the defense minister with this story.
а во Украина не ти сметаа овие наци поздрави? Таму нацизам кукасти крстови и друга нацистичка симболика не постоеја
Ова ќе го зажмуриме пошто како што знаеме, нашиот Наци е добар Наци. Све додека некој Наци е против Америка, тој е добар Наци.
Ова е честа пракса во Јемен? Како во Украина а?а во Украина не ти сметаа овие наци поздрави? Таму нацизам кукасти крстови и друга нацистичка симболика не постоеја
еве го риперот соборен, да не речат дека е лага.Она што најмногу ме изненадува е храброста на Хутиве.
Тие без многу да калкулираат се спротивставуваат на моќни сили, значи кога е слободата во прашање или се има или се нема храброст
Хутите дефинитивно имаат и храброст и волја да бидат слободни и да бидат ХУТИ!
Прегледај го приврзокот 414643
...ако некој од демокративе или можеби @Ron Burgundy имаат сомневање, имит и сликчиња така да се е под контрола..
Браво за Хутите, покажуваат дека имаат големи ..., кај нас заради недостиг на истото им завидуваат па пласираат Оливуд пропаганда.
Колку Јеменци си запознал во животот?Храброт и воља да бидат слободни!
Не сум толку романтичен спрема нив. Ак се толку храбри и имаат воља нека погодат некој брод што им носи помош од ОН и запад, што им носи храна без која умираат од глад, шатори, градежен материјал, гориво, итн. НЕ знам зошто воопшто му се дава помош на Јемен, кога прават проблеми.
Не се тие слободни, само имаат друг газда, Иран. Обични извршители на туѓа волља и геостратешки планови
Не се плашат да умрат затоа што се верски фанатици, овоземнио живот им е никаков и се надеваат дека после смртта ќе одат во „рајот„.
Такви луѓе на човештвото со ништо не му допинесуваат.
Тие западните банкари/олигарси/западна елита кои ги прават скоро сите срања во светов.... Тие повеќе нешто допринесуваат од Хутите?Такви луѓе на човештвото со ништо не му допинесуваат.
Имаш погрешен пристап кон процесите најчесто причина за тоа е недоволна љубов од блиските во детството.Добро секој навива за некого, некој навива за Вардар, некој за Ѓорче Петров.
Туку, кажи ми како е да се живее по шеријетските канони? Дали ти се допаѓа и зошто не?
кажи ми и за некој добар јеменски лап топ ии мобилен, сакам да го сменам овој кинескиов. Можеби знаеш е за накоја добра јеменска кола, голфов навистина ми досади.
Да ја тргнеме шегата настрана, знам за кого не навиваш. Навиваш против се што е западно. Но правиш грешка што не правиш разлика што е добро а што лошо. Не е се лошо на запад, како што не е се лошо ни во другите држави. Тоа што е лошо треба да се издвои и критикува, а тоа што е добро да се пофали. Забораваш дека сме ние како македонија дел од западната цивилизација, на самиот нејзин крај, но ништо не не побрзува со исламсиот фундаментализам кој сака да уништи све што е различно и не е по нивните канони. Затоа не гледам причина да се навива за нив.