А си тестирал дестилирана вода колку ппм има... зашто не пиеш дестилирана вода тогаш ...Денеска ја тестирав Евината, има резултат од 115 ppm
Доколку е потребно можам и слика да прикачам
А си тестирал дестилирана вода колку ппм има... зашто не пиеш дестилирана вода тогаш ...Денеска ја тестирав Евината, има резултат од 115 ppm
Доколку е потребно можам и слика да прикачам
Охридска од чешма = гарантиран стомачен вирусОхридска од чешма...оваа од пластикиве некако тапа ми е нема свежина и не ја гаси жедта.
26 години ја пијам никош не сум имал проблем...можда дека цефководот е саглам или можда дека живеам скоро на почеток од цефководот кој го снабдува пола град...појма неам.Охридска од чешма = гарантиран стомачен вирус![]()
Брат, ти имаш имунитет стекнато. Нека дојде некој од надвор да се напие, најмалку што добива е пролив26 години ја пијам никош не сум имал проблем...можда дека цефководот е саглам или можда дека живеам скоро на почеток од цефководот кој го снабдува пола град...појма неам.
Можно е...пијав Битолска од чешма 4 години ништо не ми беше, Скопје кратко неколку месеци ја пијав ок ми беше само некако повеќе хлорирана ја осеќав....изгледа охридскава најлоша е затоа немаме мака по другиве местаБрат, ти имаш имунитет стекнато. Нека дојде некој од надвор да се напие, најмалку што добива е пролив![]()
Баш обратно е во Германија. Водата од чешма се викат Leitungswasser или преведено Цевковна Вода. Овој збор имат негативна конотација. Во ресторан ако порачаш вода никогаш не ти носет дирекно чешмовача туку се носит флаширана газирана вода. За негазирана флаширана требит да нагласиш, а недај боже да порачаш од чешма ќе те опулет ко мајка им да си им ја убил.Германија е посебна приказна. Таму се гордеат со водата за пиење од чешма. У ресторан ако нарачаш вода, треба да нагласиш дека сакаш да купиш флаширана. Инаку, ти носат од чешма.
Ја коа бев у Северна Рајна Вестфалија, пред две години, така беше. Изгледа Германија е широк поим.Баш обратно е во Германија. Водата од чешма се викат Leitungswasser или преведено Цевковна Вода. Овој збор имат негативна конотација. Во ресторан ако порачаш вода никогаш не ти носет дирекно чешмовача туку се носит флаширана газирана вода. За негазирана флаширана требит да нагласиш, а недај боже да порачаш од чешма ќе те опулет ко мајка им да си им ја убил.
Таму живеам. Можда си бил во некој Хипи-кафич.Ја коа бев у Северна Рајна Вестфалија, пред две години, така беше. Изгледа Германија е широк поим.