Чудно како Очајна и Бијонс ретко пишуваат во иста тема. Едната си држи едни теми, другата други теми.
Не заебавај брат, не се иста личност. Бјонс за Очајната е Алберт Ајнштајн.
Нејзе природно и иде да биде доминирана, но новата мапа што и е инсталирана вика друго, и тука доаѓа до гличови у женската глава. Пошто тоа што го прави е неприродно скроз.
А кој ти е крив кога машките се депилираат и наместо да и стропа, да и стави до знаење дека е маж тој ќе ќути ко пичка и ќе остави да го доминираат?
На жените не им истекнал феминизмот и сите тие фини термини како мизогинија и слични не им паднале од небо, некој дозволил да им се случат и да ги применат врз него, а тој да ќути и да голта. Ебате латентните педери ебате. Сите за вгаз се ебење.
Ако е маж, прво и основно ќе и стави до знаење дека ТАА за него е најбитната жена во животот и нема побитни и НИКАКВИ други - што ќе се подразбира по неговото однесување и почитта која и ја дава, а не да шврља наоколу, да пише на фб на тинејџерки и ОСОБЕНО не да дозволува некоја со интелегенција колку собна температура секојдневно да го проверува кај бил, со кого бил, со кој пишел на чат и на листа на френдови дали има жени.
Самите „мажи“ се криви што се измеќари во машко - женските односи пошто не знаеле прво да ги почитуваат жените, а потоа и основно/најглавно да се почитуваат себе си.
Во здраво семејство, жена не паламуди, жена не ти се става на глава за секоја ситница и жената не ти дава дозвола за буквално се'. Не го прави тоа ни мажот, туку двата од темел градат заедница на рамноправност со главна основа почит.
Било што останато е само изговор за сопствена нереализираност и за немање свое јас - од било која страна.
Мене господинот, на времето ми ги знаеше сите шифри. Погодете кој на кого најде скриен профил кога се обидуваше да отвори фејсбук страна од веб страница на којашто работевме со неговиот службен меил на којшто детал дотичниот заборавил? Затоа никогаш не се замарам да следам, откривам, изигрувам детектив.
Баш тука е проблемот и маката. Твојот случај и причините кои довеле до тоа не е битен да го анализираме пошто е приватност па нема да поставуваме прашања зошто си дозволила тоа, но многу други има кои дозволуваат таков вид на „првична контрола“ која потоа преминува во параноја - од едната страна, а најчесто после и од двете.
Дали причините се, ајде го засакав па нека проверува не ми пречи, после тоа секако следуваат плачки кога ќе се преминат сите мерки на нормално понашање. Исто, дали причините се ајде нека проверува за во иднина и јас да можам да го проверувам (си давам изговор) или пак некоја сосема трета причина - е комплетно небитно.
Тоа што јас тебе ќе те проверам со кој пишиш во слободното време не значи дека:
1. Ако ти не пишиш со никој утре нема со некој да се изебиш зад мој грб;
2. Ако ти пишиш со 20 лице, дека со сите или барем еден од нив вараш.
Луѓе кои влегуваат во сериозна врска или во брак треба да се реализирани и да гледаат на истото како сопствена инвестиција.
Сум го инвестирал своето време, нерви, емоции, посветеност и живот да го делам со
партнер.
Во тој партнер треба да имам природна доверба и кон него природни граници за да можам да го почитувам и да ме почитува како таков.
Болната љубомора, опсесијата и пранојата се нешта кои се занимаваат со психата, а кога таа не е чиста тогаш нема простор таму за иднина.
Кога тогаш таа нездрава средина ќе пукне и најчесто тој кој дозволува да го проверуваат ќе биде на крај „виновникот“ т.е. ќе му се преречи дека е кабает за крајот на врската.
Мене нешто друго ми фали у темава…
Да чуевме некоја дискусија и од другарот
@kano и другарката
@Darling
Првиот ќе ти речи СДС е крив за сичкото, а втората ПОД МАЧ БАТО.