Владина криза или криза во Македонија?

Член од
18 ноември 2005
Мислења
271
Поени од реакции
4
Postojat uslovi za politicka kriza. Taa na nekoj nacin i postoi. Ama da govorime za vojna, nesto kako 2001 mislam deka nema mesto. I albancite ne se tolku ludi, svetot se smeni mnogu od 2001, takvi idei i resavanje na problemi so oruzje tesko pominuvaat.
Pretstoi odlucuvanjeto za statusot na Kosovo, zaclenuvanjeto na Albanija vo NATO. Za da probaat da pocnat vojna ke im treba podrska bas od ovie centri a taa podrska nema nikogas da dojde, ne vo ovoj period.
Za segasnite slucuvanja mislam deka se eden vid na sitni politicki igri od strana na DPA. So objavuvanjeto po mediumite deka doslo do dogovor megju VRMO i DUI i deka se "dogovorile" pocna histerijata na DPA. Mal povod bese policiskata akcija vo Tanusevci, da se stavat vo uloga na braniteli na albancite, potoa se prelea vo demek zapostavuvanje na VRMO, ne gi druzele mnogu, ne se slusale po telefon. Ke izlezat od vlada. Ako neka izlezat, ako mislat deka toa e resenie.
Ako izlezat, mislam deka najdobro resenie ke e predvremeni izbori, VMRO ke gi sobere glasovite na narodot i mislam i deka toa treba da se sluci pokraj vakva anemicna levica. Sega ni treba stabilna vlada, znaci sto povekje pratenici od edna politicka partija, za da prestanat glupavite provokacii i pretenja od albanskite politicki partii. Ni treba stabilna vlada vo ovoj kljucen period. Velam kljucen, zaradi vlezot vo NATO, statusot na Kosovo.......
Treba da pokazeme serioznost.

Член од
16 ноември 2005
Мислења
52
Поени од реакции
5
georgi25 напиша:
Postojat uslovi za politicka kriza. Taa na nekoj nacin i postoi. Ama da govorime za vojna, nesto kako 2001 mislam deka nema mesto. I albancite ne se tolku ludi, svetot se smeni mnogu od 2001, takvi idei i resavanje na problemi so oruzje tesko pominuvaat.
Не се сложувам баш со тебе, точно е дека албанците не се луди ама голем број од нив се неписмени.
Али Ахмети доволно е да плати околу 500 терористи а овие другиве што мислат дека со нивните национални идеи ке дојдат до поголеми бачила и поголем број на овци за да ги пасат по ридоине ке ја прават бељата.
Тие не дека знаат што е европска унија, ниту пак знаат што е тоа НАТО, овчарството за нив е водечка гранка, исто така сакале и со Овците на албански да зборат па затоа и е фрката со јазикот :) глупост е за 10% население да се воведе втор службен јазик.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Јас мислам дека станува збор само за кратка политичка криза, со цел зајакнување и утврдување на позициите на партнерите во власта.

А дали сум во право, времето ќе покаже!

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Promis напиша:
Не се сложувам баш со тебе, точно е дека албанците не се луди ама голем број од нив се неписмени.
Али Ахмети доволно е да плати околу 500 терористи а овие другиве што мислат дека со нивните национални идеи ке дојдат до поголеми бачила и поголем број на овци за да ги пасат по ридоине ке ја прават бељата.
Тие не дека знаат што е европска унија, ниту пак знаат што е тоа НАТО, овчарството за нив е водечка гранка, исто така сакале и со Овците на албански да зборат па затоа и е фрката со јазикот :) глупост е за 10% население да се воведе втор службен јазик.
Ti se slushash shto zborish? Drzhava od 2 miliona lugje gi stavash vo vojna so 500 nespremni terroristi ? Ti svesen si deka da ima komanda, tie 500 dushi ke gi snema za pomalku od 2 saata, neli? Kakva vojna, ne pravite filmovi.

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
city напиша:
Јас мислам дека станува збор само за кратка политичка криза, со цел зајакнување и утврдување на позициите на партнерите во власта.

А дали сум во право, времето ќе покаже!
Само НОВИ ИЗБОРИ...сега и веднаш се чарето на дилемата искажана погоре
:tapp:

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
lav напиша:
Само НОВИ ИЗБОРИ...сега и веднаш се чарето на дилемата искажана погоре
:tapp:
Iako novi izbori ce go vostolicat psihopatov Carli, jas sum za.

Mislam deka kapitalizmot vo MK e na krstopat i deka nekoi politici ce moraat da odlucat sto mislat vo zivotot,a ne da palamudat i ljubomorat vezden.

Член од
16 ноември 2005
Мислења
52
Поени од реакции
5
CT напиша:
Ti se slushash shto zborish? Drzhava od 2 miliona lugje gi stavash vo vojna so 500 nespremni terroristi ? Ti svesen si deka da ima komanda, tie 500 dushi ke gi snema za pomalku od 2 saata, neli? Kakva vojna, ne pravite filmovi.
А да те прашам, ти кај беше во 2001 година?
да не беше на одмор во Грчка или слично ?
Се на се беа околу 500 обучени и платени терористи кои ке ја буцнат ситуацијата а се другото беа неписмени овачришта и багра која едвај чекаше да се испука.
Тоа го опишав и во предходниот пост само ти изгледа убаво не си го прочитал.
И да во 2001 бевме 2 000 000 луге па пак ја изгубивме војната.

CT напиша:
.... Ti svesen si deka da ima komanda, tie 500 dushi ke gi snema za pomalku od 2 saata, neli? Kakva vojna, ne pravite filmovi.
За ова си во право, да ИМА КОМАНДА ке ги снема.
Но дали има команда ?
Да имаше команда до сега Али Ахмети ке беше застрелан - погубен.:salut:

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Promis напиша:
Но дали има команда ?
Не може..оти неговата екселенција Фуере (му) го поддржува...
:toe:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Promis напиша:
:vozbud: kolku si samo vo zabluda pa ti najde da kazes deka albancite nezna stoe nato stoe evropska unija more coek,zarem nesi svesen uste deke edni nepismeni ovcari napravija drzava vo drzava.tisi pogolema ovca od niv i od kaj logika ili analitika deka ce ima kriza prvo skokas pa vikas op.cekaj bee malce zastani :)netrcaj so neizdrzani komentari deka ce ima kriza ili ova ili toa .nekomu smeta vo drzavata ako nekoj drobro rabota .1.KRIZA NEMA DA IMA ,2 allbanicte nes e10 % malcinstvo kako sto sakas da kazes i treba da si svesen deka se nekoj faktor vo drzavava.3albancite dobija i povece od stoe napisano vo ramkovniot dogovor.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Вотевр...

Околу владината криза, мислам дека целиот филм со предвремени избори оди токму во прилог на сегашната влада...што значи треба да се помисли кој и зошто ја создава наводната криза. Што мислите, кој би бил апсолутен победник доколку утре се одржат изборите?

Д шоу гоуз он.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Promis напиша:
неписмени овачришта
of mori majko....daj nekoj apche za glaa, i dajte mu na tipot eden elektroshok neka doe malce u realnosta i neka svati deka sve shto se deshava ni se deshava deka..

1. Sami si dozvoluvame
2. Na nekogo toa mu odgovara
3. Osven jadenje burek bo forumi prezno za qr ne gi biva povekje od 80% na naselenieto vo makedonija (od site etnikumi).

Ajt...

Член од
16 ноември 2005
Мислења
52
Поени од реакции
5
fanatic напиша:
:vozbud: kolku si samo vo zabluda pa ti najde da kazes deka albancite nezna stoe nato stoe evropska unija more coek,zarem nesi svesen uste deke edni nepismeni ovcari napravija drzava vo drzava.tisi pogolema ovca od niv i od kaj logika ili analitika deka ce ima kriza prvo skokas pa vikas op.cekaj bee malce zastani :)netrcaj so neizdrzani komentari deka ce ima kriza ili ova ili toa .nekomu smeta vo drzavata ako nekoj drobro rabota .1.KRIZA NEMA DA IMA ,2 allbanicte nes e10 % malcinstvo kako sto sakas da kazes i treba da si svesen deka se nekoj faktor vo drzavava.3albancite dobija i povece od stoe napisano vo ramkovniot dogovor.
Ако ова за вас не е криза тогаш стварно незнам што е криза.
1, Криза е што еден овчар како Али Ахмети се дрзна да изјави на нашите медиуми дека ако не му се исполнеле барањата ке се врател на планина со овците. Пак ке повторам, во секоја нормална дрзава кај што владее правото, каде што има влада на која не и прават вакви национални сопки ова ке го решеше со лишување од слобода на ОВЧАРОТ
2, Албанците се негде околу 10%, ако беа повеќе нема да им требаше толку време да ги избројат резултатите од пописот.
2а. Нели ти е доволен фактот дека на минатите избори излегле 30 или 40 % помалце албанци а и самите знаеме дека они секогаш гласаат 99%
3. Стабилна влада несмее да си дозволи коалиционен партнер кој во клучни моменти знае да направи најголема глупост во државата, а истата(државата) се мониторира од НАТО и од ЕУ буквално секој чекор кој што ке се повлече.
Знаете ли колкав негативен поен е ова пред меѓународната заедница !!!!
А да на почетокот кога ја отворив оваа тема мислев дека предвремени избори се најдобро решение, но неколку поста ме убедиа дека тоа би било катастрофална грешка. Зошто: Замисете за една година треба да дознаеме дали ке влеземе во НАТО, и место ние како држава, и опозиција и позиција да работиме на таа тема, ние ке се расправаме со Избори.
Затоа само тоа го повлекувам, најлошо решение се предвремени парламентарни избори !!!

Член од
16 ноември 2005
Мислења
52
Поени од реакции
5
rymz напиша:
of mori majko....daj nekoj apche za glaa, i dajte mu na tipot eden elektroshok neka doe malce u realnosta i neka svati deka sve shto se deshava ni se deshava deka..

1. Sami si dozvoluvame
2. Na nekogo toa mu odgovara
3. Osven jadenje burek bo forumi prezno za qr ne gi biva povekje od 80% na naselenieto vo makedonija (od site etnikumi).

Ajt...
Е па за жал само тоа ни остана, да јадеме бурек по форуми
Кога требаше да се заокружи она ливчено за време на референдумот, пола Македонци си отидоа на шопинг во Грчка.
Втора работа: Ако мене ми треба апче за глава тогаш тебе ти фале нешто друго, кога може да напишеш нешто такво како на пример:
Самите си го дозволуваме....
И што сега, ајде ке ги кренеме рамњеата и се нека иде у пм.
РЕВОЛУЦИЈА :salut::baeh:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Promis напиша:
Ако ова за вас не е криза тогаш стварно незнам што е криза.
1, Криза е што еден овчар како Али Ахмети се дрзна да изјави на нашите медиуми дека ако не му се исполнеле барањата ке се врател на планина со овците. Пак ке повторам, во секоја нормална дрзава кај што владее правото, каде што има влада на која не и прават вакви национални сопки ова ке го решеше со лишување од слобода на ОВЧАРОТ
Da, ama tuka ne se pravi, znaci ima pricina zashto, nekoj ne saka toa da se desi, svati go, soochi se.

Promis напиша:
2, Албанците се негде околу 10%, ако беа повеќе нема да им требаше толку време да ги избројат резултатите од пописот.
Ako so 10% trebashe godina i vishe...bash kazi mi kolku vreme kje trebashe so pogolem broj? :)

Promis напиша:
2а. Нели ти е доволен фактот дека на минатите избори излегле 30 или 40 % помалце албанци а и самите знаеме дека они секогаш гласаат 99%
Pametno prashuvash...ama sam vekje si odgovoril, preku takvoto im e na lugjeto od lagi i tapkanje na mesto i daj mi go na ti go pomegju 4 edinstveni partii vekje 16 godini

Promis напиша:
3. Стабилна влада несмее да си дозволи коалиционен партнер кој во клучни моменти знае да направи најголема глупост во државата, а истата(државата) се мониторира од НАТО и од ЕУ буквално секој чекор кој што ке се повлече.
Знаете ли колкав негативен поен е ова пред меѓународната заедница !!!!
Znaeme...Ama vladata reshila toj cekor da go prevzeme, slobodno na slednite izbori nemoj da gi glasash, nema da im smeta.

Promis напиша:
А да на почетокот кога ја отворив оваа тема мислев дека предвремени избори се најдобро решение, но неколку поста ме убедиа дека тоа би било катастрофална грешка. Зошто: Замисете за една година треба да дознаеме дали ке влеземе во НАТО, и место ние како држава, и опозиција и позиција да работиме на таа тема, ние ке се расправаме со Избори.
Затоа само тоа го повлекувам, најлошо решение се предвремени парламентарни избори !!!
So samoto toa shto kazuvash edno i za 1 den samiot se premisluvash, znaci nemash izgradeno nekoj soodveten stav okolu samata tema...Sedni razmisli si, raschisti si vo glavata...zashto se pravat nekoi raboti kako shto se pravat. Koj odlucuva da gi pravi. Koj dobiva, a koj gubi..

Dobro si kazaa lugjeto, koj dobiva so predvremeni izbori? Fala :)

P.S

Promis напиша:
Е па за жал само тоа ни остана, да јадеме бурек по форуми
Кога требаше да се заокружи она ливчено за време на референдумот, пола Македонци си отидоа на шопинг во Грчка.
Втора работа: Ако мене ми треба апче за глава тогаш тебе ти фале нешто друго, кога може да напишеш нешто такво како на пример:
Самите си го дозволуваме....
И што сега, ајде ке ги кренеме рамњеата и се нека иде у пм.
РЕВОЛУЦИЈА
Sekogash postoi izbor...
1. prodaj si go gzot, zemi bugarski pasosh, mrsh od tuka
2. idi nekade tugjina, raboti na crno, poseti nekoj rodnina vo afstralija ili finska ili bilo kade, i od tamu jadi burek po forumi kolku si ti patriot i mislish za dobroto na nacijata
3. Iskoristi si go mozokot, bidi individualen, bojkotiraj izbori, imaj tvoe mislenje, a ne shto kje ti se nametne na vesti.
4. Kjuti, i sledi shto pravat drugite, ako ide na arno, kje se spasish, ako ne, jebi ga...

i tako dalje, tako dalje...

i da, potpolno imam cvrst izgraden stav deka Самите си го дозволуваме....
me mrzi da baram po postovi kade shto odreden clen na pisha "francuskata vlada sakashe da donese xxx zakon nekoj, ama stana cel narod na ulica i bojkotirashe, pa se podrazmislija..."

epa ...zameni zborot "francuska" so zborot "nasha" i shto kje dobiesh? GLAS NA NARODOT!!! koj shto vo momentot kjuti...

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Promis напиша:
А да те прашам, ти кај беше во 2001 година?
да не беше на одмор во Грчка или слично ?
Се на се беа околу 500 обучени и платени терористи кои ке ја буцнат ситуацијата а се другото беа неписмени овачришта и багра која едвај чекаше да се испука.
Тоа го опишав и во предходниот пост само ти изгледа убаво не си го прочитал.
И да во 2001 бевме 2 000 000 луге па пак ја изгубивме војната.

Но дали има команда ?
Vojnata sme ja izgubile? Zoshto oni bile 500 dushi obucheni tolku specijalno? Trebale da te izdrkaat tebe dete, aj, greshka naprail tato, ne pravi greshki shto ke zborish tuka. Tishina. I ne kur brishete postovi, vistinata treba na videlina da izleze.

Kajgana Shop

На врв Bottom