Владина криза или криза во Македонија?

Член од
16 ноември 2005
Мислења
52
Поени од реакции
5
CT напиша:
Vojnata sme ja izgubile? Zoshto oni bile 500 dushi obucheni tolku specijalno? Trebale da te izdrkaat tebe dete, aj, greshka naprail tato, ne pravi greshki shto ke zborish tuka. Tishina. I ne kur brishete postovi, vistinata treba na videlina da izleze.
Барем да се потрудеше да сватеше што сакав да кажам, поточно доволно ке беше да прочиташ, беше напишано на оној лесен начин за такви ко тебе да сватат.
А за другото што горе го напиша нема да коментирам, сам си се истакна дете.

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Promis напиша:
... беше напишано на оној лесен начин за такви ко тебе да сватат.....
Aj be shto zborish, ozbilen si? :)

Nego
Promis напиша:
Барем да се потрудеше да сватеше што сакав да кажам
Dechak, ti shto si sakal da kazhesh ne znaeme nie, shto KAZHA znaeme. Taka da, prochitaj nekoja kniga, ne bidi mediumski ispran so servirani informacii, pa tek togash mozhebi ke dojdesh na nivo so mene da pravish muabet. Ajde sega prijatno, ostani pozdraven.

Член од
16 ноември 2005
Мислења
52
Поени од реакции
5
Испран, хмммм....
Ти начитан :drk:да,
само чудна литература си читал.

Член од
9 јуни 2006
Мислења
62
Поени од реакции
3
Vaka,psihopatot Carli,(sto ubavo ime mu dal Itar pejo),zamisluvajki se kako vistinski monarh koj saka apsolutna vlast tezi kon vonredni izbori kako bi ja iskoristil vestacki nabildanata rejting pozicija,koja svesen deka ako sega ne ja iskoristi moze nabrzo da pukne kako preduvan balon.So novite izbori negovata partija bi dobila mnogu poveke pratenicki mesta na racun na makedonskite blokovi(stremejki se da se otkaci od drugarot Tito(ne onoj od Kumrovec) i napasta narecena Dzingo_Od druga strana DPA vo ovoj moment bi dobila poveke glasovi od DUI i taka zasekogas bi gi otkacil.Za odnosite so strukturite na megunarodnite zaednici i asocijacii veruvajte voopsto ne im e griza na nieden vo vlasta,pa vi se molam koj od niv saka vo EU??

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Наметната разбранетост во владата пред претстојниот самит на НАТО во Охрид...Верувам дека нашите позиционери и опозиционери се доволно паметни да не се испокараат меѓусебе и да истрајат барем додека заврши самитот на кој Македонија треба да добие палец нагоре за да се осигура влезот во НАТО...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Епилог: Криза нема, вжештените глави се пододладија, ДУИ се враќа во Праламентот.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Bacillus gagous напиша:
Епилог: Криза нема, вжештените глави се пододладија, ДУИ се враќа во Праламентот.
Да се врати со една прилично чудна коалиција.нели?

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Мене ситуацијава ми изгледа вака:
- ВМРО и ДПА се владина коалиција. (јасно)
- Дуи и СДСМ опозиција. (јасно)
- Дуи си оди педерски. (јасно)
- Грујо на почеток изреагира „ма ко ве јебе“ (јасно)
- Грујо добива заушка од ЕУ, САД, ОБСЕ, ББЦ, НБС, Б.Ц. ... (WTF??)
(заушка мислам стандардот „ако не ..., нема ЕУ и нема НАТО“
- Грујо проба да го стави дуи на тивок начин во парламент.
- ДПА се љути и си оди, вика „уа педери“
- Грујо му се јавува на Тачи и му вика:
А) Абе не се љути, ги зезам
Б) Абе не се љути, тебе кожните фотељи ќе ти ги дадам
Ц) Слушај, дај гледаш шо ни прават од надвор, не играат како им одговара, дај да влеземе еднаш во ЕУ и НАТО па да делиме спечалот после
(забелешка: заокружи го точното)

Морав на овој начин да го кажам, така јас го доживеав :toe:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
”Кавгата” ВМРО-ДПА беше мачкање очи. Класична ситуација во Македонија, кога нешто се случува а не сакаш да биде вест број еден правиш фингирана ситуација која избива на прво место.
Намалување на притисокот ништо друго.
ДУИ влага у парламент, ама Груевски не сака да му даде толкаво значење на лигавешето на шумкарите од Шипковица и го ангажира Тачи да се налути, па демек ете предвремени избори па скокнаа Фуере и ЕУ и во тие три дена ДУИ со наведнати глави ко попчиња си седнаа во Собрание.
И сега целата приказна се сведе на нервозното врескање на Шекеринска за наводниот договор ВМРО - ДУИ. Но место за паника нема, велат извори на СДСМ. Нервозата на лидерката не била заради догвоорот и иднината на РМ ами заради нејзиниот ПМС. Се очекува смирување во теков на викендов.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Jakov напиша:
Нервозата на лидерката не била заради догвоорот и иднината на РМ ами заради нејзиниот ПМС. Се очекува смирување во теков на викендов.
:toe:, женска беља. :pos2:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Јас мислам дека станува збор само за кратка политичка криза, со цел зајакнување и утврдување на позициите на партнерите во власта.tocno taka se soglasuvam so tebe ama ce vidime vremeto sto ce pokaze.DOLE VMROzasto be ma- ja. objasni ? zasto dole vmro.?

Kajgana Shop

На врв Bottom