Влада на Македонија

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Османи: Ако треба Бугарите ќе ги додадеме во Уставот, немаме резерва за тоа!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.886
Поени од реакции
50.448
е ако де, како и секое страно тело и етничка заедница треба да сте си застапени. Помала етничка заедница додуша, како Египќаните, Црногорците и Хрватите, ама сепак разумно е да ве има.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.875
Поени од реакции
36.921

Палец горе за идејава, без разлика од кого доаѓа.
Ќе бапнат сеа албанските партии едно 6 илјади амандмани и толку ќе биде.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Ахам и ти претпоставувам си од супериорната руска култура? Или грешка имам нешто?
Ако Бугарите не сакаат да се идентификуваат како Словени, тогаш единствено им преостанува да се идентикуваат со хан Аспарух - номадски јавач на коњ кој дошол овде од Каспиското море, а е братучед на Монголите и Чеченците. Ако ти мислиш дека си нивни потомок, слободно, никој нема проблем со тоа. Ама, ако пропагираш дека твојата номадска култура е во нешто подобра од словенската или било која друга европска култура, тогаш имаш проблем не само со целиот свет, туку и со самиот себе.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594

Палец горе за идејава, без разлика од кого доаѓа.
Си има кажано Али дека ова е спротивно од албанските националистички интереси.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ако Бугарите не сакаат да се идентификуваат како Словени, тогаш единствено им преостанува да се идентикуваат со хан Аспарух - номадски јавач на коњ кој дошол овде од Каспиското море, а е братучед на Монголите и Чеченците. Ако ти мислиш дека си нивни потомок, слободно, никој нема проблем со тоа. Ама, ако пропагираш дека твојата номадска култура е во нешто подобра од словенската или било која друга европска култура, тогаш имаш проблем не само со целиот свет, туку и со самиот себе.
Јас немам против некој да е приврзаник на некаква култура, ниту пак сум човек кој мисли дека постојат супериорни култури, иако постојат многу случаи на луѓе од оваа држава кои се идентификуваат со туѓи култури (тоа е повеќе симптом или последица и во таа насока ми беше прашањето кон тебе). И јас во глобала немам проблем со тоа се додека не почнат лагите да се сервираат како факти - Мил ми е Платон, но помила ми е вистината. Не сум јас адвокат на Бугарите за да зборам во нивно име зошто се идентификуваат така ко што се идентификуваат, тоа повеќе беше реплика на тврдењето дека Бугарите сакале да бидат словени, немале како, па најлесно им било преку Македонија. Тоа е глупост од проста причина што во бугарското општество постојат повеќе хипотези за нивното потекло и славјанската е најмалку прифатената од луѓето таму.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.743
Поени од реакции
5.679
Нормално, вашите браќа шќиптари ќе ве додадат и во Уставот, иако фактички не постоите во Македонија. Не така одамна заедно колевте и бесевте Македонци, та за ова ништо не е чудно. Си го терате планот за поделба на Македонија заедно со вашите браќа и сојузници многу години, ова е дел од тој план.

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.886
Поени од реакции
50.448

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Тоа е глупост од проста причина што во бугарското општество постојат повеќе хипотези за нивното потекло и славјанската е најмалку прифатената од луѓето таму.
А како го објаснуваат тогаш фактот за „афтентичен Бугарски јазик“ ? Кога апла зборат на Словенски јазик, а од друга страна, предците што ги слават имаат турски титули. Логиката не им е најјаката страна а?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
@Джонтра Вохохолта @stratUs @BilboBaggins @teneke @Wacky87 @Bateman @Scirea @Beric Dondarrion @курајбер Зошто хехенца море? :icon_lol: Заебанција ви е некое женче да е намавано? Ај беља работа опресирани фиромчина.
Затоа што смешно е мемето? Нит овој на сликата е Фрчковски нит жената му е сопругата па да треба да сочувствуваме. Не ја гледам потребата да ти се објаснувам, иако за момент се размислив дали да стиснам хаха со оглед на тоа што им се закануваше на одредени членови дека си ги пријавил у хелсиншки комитет за говор на омраза. :pos:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.457
Поени од реакции
18.456
Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642
Затоа што смешно е мемето? Нит овој на сликата е Фрчковски нит жената му е сопругата па да треба да сочувствуваме. Не ја гледам потребата да ти се објаснувам, иако за момент се размислив дали да стиснам хаха со оглед на тоа што им се закануваше на одредени членови дека си ги пријавил у хелсиншки комитет за говор на омраза. :pos:
Прашај го @stratUs , ми цвилеше во порака. "Ама јас извини, ама нејчев, ама ти прв јас не"... Само ај да не кажувам вака педерски е. Ех си велам шо ти прај едно пријавиче, а ваму пак хехенца ми шири омраза. Да земам пак да го пријавам ама ај чоек да бидам.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не знае он да пријави мислење на форумов, ќе пријавувал во Хелсиншки! Инаку вистинска тортура е за образните мускули да се разговара со Прешова, превртува очи, повишува глас и мљацка со устата при секое несогласување. Ми одеше да пукнам од смеење.

Kajgana Shop

На врв Bottom