е ако де, како и секое страно тело и етничка заедница треба да сте си застапени. Помала етничка заедница додуша, како Египќаните, Црногорците и Хрватите, ама сепак разумно е да ве има.Османи: Ако треба Бугарите ќе ги додадеме во Уставот, немаме резерва за тоа!
Ќе бапнат сеа албанските партии едно 6 илјади амандмани и толку ќе биде.Помалите парламентарни партии, поддржани од СДСМ, со предлог Македонија да биде една изборна единица
Пратениците од Деморатски сојуз, Левица, ВМРО-НП, ЛДП и СДСМ до Собранието денеска поднесоа Предлог закон за измени и дополнувања на Изборниот законик, со којшто се предвидува Македонија да биде една изборна единица на следните парламентарни избори наместо со шест изборни единици како досега.www.mkd.mk
Палец горе за идејава, без разлика од кого доаѓа.
Ако Бугарите не сакаат да се идентификуваат како Словени, тогаш единствено им преостанува да се идентикуваат со хан Аспарух - номадски јавач на коњ кој дошол овде од Каспиското море, а е братучед на Монголите и Чеченците. Ако ти мислиш дека си нивни потомок, слободно, никој нема проблем со тоа. Ама, ако пропагираш дека твојата номадска култура е во нешто подобра од словенската или било која друга европска култура, тогаш имаш проблем не само со целиот свет, туку и со самиот себе.Ахам и ти претпоставувам си од супериорната руска култура? Или грешка имам нешто?
Си има кажано Али дека ова е спротивно од албанските националистички интереси.Помалите парламентарни партии, поддржани од СДСМ, со предлог Македонија да биде една изборна единица
Пратениците од Деморатски сојуз, Левица, ВМРО-НП, ЛДП и СДСМ до Собранието денеска поднесоа Предлог закон за измени и дополнувања на Изборниот законик, со којшто се предвидува Македонија да биде една изборна единица на следните парламентарни избори наместо со шест изборни единици како досега.www.mkd.mk
Палец горе за идејава, без разлика од кого доаѓа.
Јас немам против некој да е приврзаник на некаква култура, ниту пак сум човек кој мисли дека постојат супериорни култури, иако постојат многу случаи на луѓе од оваа држава кои се идентификуваат со туѓи култури (тоа е повеќе симптом или последица и во таа насока ми беше прашањето кон тебе). И јас во глобала немам проблем со тоа се додека не почнат лагите да се сервираат како факти - Мил ми е Платон, но помила ми е вистината. Не сум јас адвокат на Бугарите за да зборам во нивно име зошто се идентификуваат така ко што се идентификуваат, тоа повеќе беше реплика на тврдењето дека Бугарите сакале да бидат словени, немале како, па најлесно им било преку Македонија. Тоа е глупост од проста причина што во бугарското општество постојат повеќе хипотези за нивното потекло и славјанската е најмалку прифатената од луѓето таму.Ако Бугарите не сакаат да се идентификуваат како Словени, тогаш единствено им преостанува да се идентикуваат со хан Аспарух - номадски јавач на коњ кој дошол овде од Каспиското море, а е братучед на Монголите и Чеченците. Ако ти мислиш дека си нивни потомок, слободно, никој нема проблем со тоа. Ама, ако пропагираш дека твојата номадска култура е во нешто подобра од словенската или било која друга европска култура, тогаш имаш проблем не само со целиот свет, туку и со самиот себе.
Нормално, вашите браќа шќиптари ќе ве додадат и во Уставот, иако фактички не постоите во Македонија. Не така одамна заедно колевте и бесевте Македонци, та за ова ништо не е чудно. Си го терате планот за поделба на Македонија заедно со вашите браќа и сојузници многу години, ова е дел од тој план.Османи: Ако треба Бугарите ќе ги додадеме во Уставот, немаме резерва за тоа!
@Джонтра Вохохолта @stratUs @BilboBaggins @teneke @Wacky87 @Bateman @Scirea @Beric Dondarrion @курајбер Зошто хехенца море? Заебанција ви е некое женче да е намавано? Ај беља работа опресирани фиромчина.
Equal rights ... and lefts@Джонтра Вохохолта @stratUs @BilboBaggins @teneke @Wacky87 @Bateman @Scirea @Beric Dondarrion @курајбер Зошто хехенца море? Заебанција ви е некое женче да е намавано? Ај беља работа опресирани фиромчина.
А како го објаснуваат тогаш фактот за „афтентичен Бугарски јазик“ ? Кога апла зборат на Словенски јазик, а од друга страна, предците што ги слават имаат турски титули. Логиката не им е најјаката страна а?Тоа е глупост од проста причина што во бугарското општество постојат повеќе хипотези за нивното потекло и славјанската е најмалку прифатената од луѓето таму.
Затоа што смешно е мемето? Нит овој на сликата е Фрчковски нит жената му е сопругата па да треба да сочувствуваме. Не ја гледам потребата да ти се објаснувам, иако за момент се размислив дали да стиснам хаха со оглед на тоа што им се закануваше на одредени членови дека си ги пријавил у хелсиншки комитет за говор на омраза.@Джонтра Вохохолта @stratUs @BilboBaggins @teneke @Wacky87 @Bateman @Scirea @Beric Dondarrion @курајбер Зошто хехенца море? Заебанција ви е некое женче да е намавано? Ај беља работа опресирани фиромчина.
То ти е Балканци@Джонтра Вохохолта @stratUs @BilboBaggins @teneke @Wacky87 @Bateman @Scirea @Beric Dondarrion @курајбер Зошто хехенца море? Заебанција ви е некое женче да е намавано? Ај беља работа опресирани фиромчина.
Прашај го @stratUs , ми цвилеше во порака. "Ама јас извини, ама нејчев, ама ти прв јас не"... Само ај да не кажувам вака педерски е. Ех си велам шо ти прај едно пријавиче, а ваму пак хехенца ми шири омраза. Да земам пак да го пријавам ама ај чоек да бидам.Затоа што смешно е мемето? Нит овој на сликата е Фрчковски нит жената му е сопругата па да треба да сочувствуваме. Не ја гледам потребата да ти се објаснувам, иако за момент се размислив дали да стиснам хаха со оглед на тоа што им се закануваше на одредени членови дека си ги пријавил у хелсиншки комитет за говор на омраза.