Влада на Македонија

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.794
Поени од реакции
8.517
Јас само знам дека следните избори (кои сум убеден дека ќе бидат локални + парламентарни за што ќе пишам покасно) ќе бидат најголемиот циркус на сите времиња. Ако нема едно 30 пратенички листи и по 10-15 кандидати за градоначалник во секоја општина. Со константното пропаѓање на СДС, фракционирањето во ДПНЕ, веќе можеби едно 200 000+ гласачи влегоа во игра. Помеѓу уште неколку ново креирани банана партии за да се влечат гласови, фракции на ДПНЕ и СДС во форма на независни листи и кандидати, тук таму некоја чесна нова опција било во форма на партија или независен кадидат и секако мешетарење кај АА,ДУИ и Беса околу кој во каква коалиција да влезе нема да се знае кој ќе јаде кој ќе плаќа.

А убеден сум дека ќе има локални со парламентарни заедно зошто тоа е единствениот начин Заев да остане во контрола. Каква што е ситуацијата во моментот, освен во една шака општини, во сите останати ќе се оди во втор круг зошто никој нема да стигне до 50% во прв круг за локални. Ако ги комбинираат локалните и парламентарните, Заев би можел да го искористи моментот од некаква победа на парламентарните ( макар и со 35-6 пратеника) за да ги привлече клиентелистите и надежните клиентелисти за втор круг локални, а потоа и тој евентуален успех на локалните да го користи како аргумент зошто ете само он треба да состави влада ( најверојатно со ДУИ и некаква ДПНЕ фракција).

Ако поминат локалните само како локални он е мртов политички. Со сегашната распределба на сили, скоро секој општински совет во Македонија ќе нема мнозинство, огромен дел од на Мијалков крилото ќе биде исчистено од ДПНЕ, а СДС ќе загубат најмалку 20 општини. Е сега ако он успеваше да освои победа со 20-30к гласови во ситуација каде ги држи СИТЕ општини во Македонија + е во коалција со сите малцински партии, ВМРО-НП, ДОМ, Павле, БЕСА, итн ... мислам дека е доста јасно што ќе се случи кога ќе ги изгуби Аеродром, Гази Баба, Илинден, Кисела Вода, Велес, итн ...

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Од толку што се неспособни чобаниве на власт, не би ме чудело да излезат со изјава дека вакцинацијата се одложува за после пандемијава, за наше добро, за да не се прават гужви по болници и да нема дополнително ширење на вирусот.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Neka vleze i vo pasosite.
Do koga ke gledame Fazliu da bide pretstavuvan kako makedonec po negovo apsenje vo teroristicka kelija.
Prosecen germanec ima pretstava deka site tuka sme muslimani.
На сите во ЕУ, од портир до комесар им е јасно од каде, кој и што е Фазлиу, како реагираат на тоа зависи од дадената ситуација и кај се нивните лични/државни интереси во истата.
Пак во криминалистичките билтени низ ЕУ ќе се водат под државјанство, џабе сикирики.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.766
Поени од реакции
5.746

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Прчов го глуми Гебелс.
Со тоа брадиче ни на жена му дома не може да и забрани било што

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Колку и да постои револт, нема кој да го артикулира, сосема е разбирливо зошто никој не гледа излез во другата секта жмро, што донекаде е и позитивно затоа шо 30г истите и прават реденки на Македонија.
И шо е решение според тебе?Да ги оставиме копитава на власт?Абе навивачон на Вардар доби кривична заради знамето од Куклеш.Па не е ли тоа режим?Како бе не добија кривични овие од преку Вардар ко шетаа со знамења од ИСИС?

Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594

Еве ги пак брачава. :pos:
Во поглед на застапеност во криминали никаква потреба немаат од Рамковен договор. Го надминутваат неколкукратно тој процент од 20%

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
И шо е решение според тебе?Да ги оставиме копитава на власт?Абе навивачон на Вардар доби кривична заради знамето од Куклеш.Па не е ли тоа режим?Како бе не добија кривични овие од преку Вардар ко шетаа со знамења од ИСИС?
Ова е жмро верзијата на: не го ситни отпорот :icon_lol:

Потполно истиот пристап од кога го рушеа rezimod овие шо се на власт сега, ете тоа до кај стигна.

Решение ќе бараш од тие шо бараат власт и функции, не од мене. Јас и кога се рушеше rezimod и сега го тврдам истото, ако неможе на оваа територија да се изнедри автентична трета опција, секоjа дискусија која ги вклучува курто и мурто е излишна.
Ако нема еден народ државотворен капацитет тогаш нема да има ни држава.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.602
Поени од реакции
16.808

Kajgana Shop

На врв Bottom