- Член од
- 24 јули 2005
- Мислења
- 63
- Поени од реакции
- 1
Za deja vu znam samo deka znaci: veke videno. A ako ima izrazot nekoi posebno znacenje, e toa neznam. Ama verojatno nesto takvo e
Здраво и од мене до сите на форумов.GreenStorm напиша:Najprvo pozdrav do site. Tuku sto se registrirav i mislam deka ova e najgolemiot i najdobriot makedonski forum Vo vrska so ovaa tema i jas imam nesto da kazam.
Ste gledale li vie film, ama nabrzina? Za 5min go "prelistuvate" filmot da vidite dali e interesen ili ne, po nekolku sekundi od pocetok, sredina i kraj.
Epa mene toa mi se slucuva vo zivotot. Kako zivotot da mi e film. Vo nekoi momenti se naogjam vo veke poznati situacii, kako veke da sum gi pominal tie istite situacii. Isto kako 5minutnoto gledanje na film i posle koga ke go gledas cel, se sekjavas deka si gledal po nekolku sekundi, e isto taka i jas vo realnosta. Isto kako da sum gi pominal istite situacii. No najmnogu zalam sto tie "poznati" momenti traat nekolku sekundi (pomalku od 10). Toa mi se slucuva poslednata godina, i vo najrazlicni situacii, vo sekakvi mesta. Ponekogas toa mi se slucuva i dva pati nedelno, a ponekogas ima 2-3 meseci pominato od poslednata takva slucka. Edna takva slucka bese na cas po informatika. Profesorkata ni rece deka naredniot cetvrtok ke pravime test, i site bea pocudeni, slusaa prv pat. A jas veke znaev deka ke pravime test. I go prasav drugarot, i toj rece deka prv pat profesorkata ni kazuva za test. Inaku situacijata koga profesorkata gi izgovarase zborovite deka ke pravime test, istoto mi bese poznato, 100% isto. I uste se sekjavam na toj moment.
Vase objasnuvanje za toa???
И мене ми се има случено истото.Mad Maxx напиша:Баш прееска правевме муабет за тоа,али јебига,има секакви луѓе.GraSakoT напиша:Е демек со жалење му рекол на другар ти, среќа и ти што не си умрел ЦЦЦЦЦЦ
Каков идиот за малки пари загрозува живот само да се отараси од тоа чудо
Ми текна на една чудна работа што мене ми се има десено...
Идев од Битола према Скопје,навечер беше околу 23 или 00...
Пред тоа врнеше и ми беше ептен интересно пошто се дигаше магла на автопатот од дождот што испаруваше(јули беше ако не се лажам),ко у твајлајт зоун да бев влезен,супер беше,светат фарови у магла у сред лето
И имав пуштено музика на цд,не беше радио,и некаде пред Прилеп почна да пишти цд-то,музика не се слушаше повеке и нагло почна колата да ми губи струја.Ја идев у 5-та,мораше да шалтам до 2-ра и да стиснам гас до даска да не ми изгаси колата.Намали брзина на едно 20-30 и онака дрн-дрн идев едно километар ипол,може и два,со константно пиштење од звучници(не беше човечко него ко на времето кога не завршеше програма на мтв) и од еднаш си запеа песната,си прими колата гас до даска,и 3 и 4 и 5 и немав никаков проблем до дома
До ден денес врска немам што и како и зошто се деси...
Мислев дека се криви нешто Америте пошто тоа време ги гаѓаа Србите,нешто со пречки на електро-магнетни полиња,врска немам.
Среќа што не сум баш плашлив,а заборавив да кажам дека сам у кола бев.На некој друг можда ке му се видеа некои други работи у испарувањата на патон 8)
Мене ми се случуваат овие работи, ама своеволно... :shock: :shock:.Еднаш си викам у себе,ама многу изнервиран ''Уф, бе на парчиња да се скршиш!!'' и позади мене гласно пукање.Се вртам и гледам чашата и тацната на парченца...Сум се усрал од страв.Од тогаш не колнам, кузнае што ќе се деси.gerard напиша:Да ви посведочам нешто.
Муабетов е од кај мене дома значи од прва рака, нема што да се лажеме.
Имам сестра која моментално не живее во Македонија, инаку она е во главна улога на приказнава. Пред некој си 6 години (пред да замине од Македонија) и се дешаваа многу многу чудни работи. Ајде ќе ја скратам малку целата сторија за да дојдам до она главното. Значи во почеток додека работеше во еден кафич и се дешаваше од чиста мира пепељарата од шанк да падне доле. Сеа знам дека малку звучи претерано или некој ќе рече на ивица била па паднала, ама не е така. Да било така немаше да пишувам. И уште неколку такви случаеви кои ако ги набројувам уште поневеројатно ќе ви звучат.
Така и се дешаваше тоа некој период и многу беше исплашена. Во истиот период почна да ја фаќа алергија од златен накит (прсетни, ланче и.т.н) Еднаш не можела да издржи го симнала прстенот од рака го ставила под перница и си заспала. Утредента го немаше.. го баравме, го баравме го немаше. 7 месеци покасно. Татко ми прави салата во кујна и доаѓа со шишето зејтин во рака и ни вика дома на нас “што е ова во шишево“. Внатре беше прстенот, баш тој на сестра ми. Дури самиот прстен беше поголем (нормално) од оквиорт на шишето, па зејтинот го претуривме во друго шише, го исеквоме празното за да го извадиме прстенот. И така. Многу бевме зачудени периодот. Сестра ми нормално преплашена, одеше по манастири таму некој адети обавуваше.. и од тогаш еве до денес таква некоја појава нема.
Интересно ми беше онака да го споделам ова со вас, и ако има некој логично објаснување или слична дешавка....нека каже
Сам си бил тогаш?Grim напиша:Мене ми се случуваат овие работи, ама своеволно... :shock: :shock:.Еднаш си викам у себе,ама многу изнервиран ''Уф, бе на парчиња да се скршиш!!'' и позади мене гласно пукање.Се вртам и гледам чашата и тацната на парченца...Сум се усрал од страв.Од тогаш не колнам, кузнае што ќе се деси.
Тоа е дежаву, се случува на секого. А и ништо чудно да „ти се случиле“ тие работи. Можеби пречесто излегуваш во парк. :wink:Zero Cool напиша:Cudna rabota...........hm......
Pa 100 pati mi se desilo, na primer koga ke sedam u park i naednas ke mi tekne deka toa vise mi se desilo. Istiot moment kako da se slucil veke.