И покрај сите негови напори – преубави зборови поддржани со прекрасни со стил чуда – Исус бил тивко отфрлен, посебно од своите сопствени луѓе.
ЛАГА !
Исус воопшто не проповедал Култ на Плодноста = Ислам значи КВАНТИТЕТ туку ИСКЛУЧИВО КВАЛИТЕТ
Не го инересирале бројките а тоа е во согласност со библијата дека за вечен жиет е предвидена ЕДНА шаблонска Личност И ВООПШТО НЕЕ БИТНО КОЛКУ ЛУЃЕ ЌЕ ЈА ИМААТ отелотворено оформено во себе .
ДОКАЗ :
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН
Глава 6
60 Мнозина од Неговите ученици, штом го чуја тоа, рекоа: „Тешка е оваа беседа! Кој може да ја слуша?”
61 Бидејќи Исус знаеше во Себе дека Неговите ученици негодуваат заради тоа, им рече: „Зар ова ве соблазнува?
62 А ако Го видите Човечкиот Син да се вознесува горе - каде што бил порано?
63 Духот е оној, кој оживува; телото не помага ништо. Зборовите што ви ги реков се дух и живот.
64 Но има некои од вас, кои не веруваат. „Зашто Исус знаеше од почеток кои не веруваат и кој ќе Го предаде.
65 И рече: „Затоа ви реков, дека никој не може да дојде при Мене, ако не му е дадено од Мојот Татко.”
66 Оттогаш мнозина од Неговите ученици се вратија и не одеа веќе со Него.
67 А Исус им рече на Дванаесетмината: „Да не сакате и вие да си отидете?”
ЕТЕ ВО ПОСЛЕДНАТА РЕЧЕНИЦА ИМ ПОНУДИЛ И НА АПОСТОЛИТЕ ДА СИ ОДАТ АКО НЕ ИМ ЧИНИ !
НЕМОРА НИТУ ЕДЕН ДА ЈА СПРОВЕДУВА НЕГОВАТА ИДЕОЛОГИЈА ОТИ Е ДОБРОВОЛНА И САМО ДОБРОВОЛНОСТА СЕ ПРИЗНАВА И ТАКА СЕ ДОБИВА ВЕЧЕН ЖИВОТ А НЕ СО НАСИЛСТВО (ИСЛАМ)
НЕМА ПРИСИЛА НАСИЛА ВЕРУВАЊЕ !
ИСУС НЕ ПРОПОВЕДАЛ ИСЛАМ = НАСИЛСТВО ТУКУ ДОБРОВОЛНОСТ
а и тоа е певземено од стар завет :
КНИГА НА ПРОРОК ЗАХАРИЈА
Глава 11
9 Тогаш реков: „Не ќе ве пасам веќе! Која треба да пцовиса, нека пцовиса! Која треба да ја снема, нека ја снема! А кои ќе останат, една на друга нека си го изедат месото!”
а Павле само го препишал :
Галатјани: 5:15 Ако пак се гризете и јадете еден со друг, пазете да не се истребите еден со друг.
( хаххаах за муслиманите и препишувањето е НАУКА ...ХАХААХХ а нели па да смислат нешто свое ,,,....хаххххахаа)
2 Коринтјани: 9:7 Секој нека даде како што одлучил во срцето, а не со жал и не од ПРИНУДА , зашто Бог го љуби радосниот дарител..
пс .НЕЕ СРАМОТА ДА НЕ ЗНАЕШ , НЕЕ СРАМОТА И АКО НЕ ПРАШАШ АМА СИ МОЛЧИШ
АМА СРАМОТА Е АКО СЕ ФАЛИШ СО НЕЗНАЕЊЕТО .
Три години откако ја започнал својата мисија, уапсен е и обвинет за побуна и бласфемија. Успехот му се отргнал на крајот од неговиот живот на земјата; зад себе оставил неколку следбеници, не повеќе од 500 од нив.
ЛАГА !
бласфемијa
(грч. blasphemia) 1. пцост, хулење; 2. богохулење, обесветување..
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ
Глава 26
59 А главните свештеници и целиот Синедрион бараа лажно сведоштво против Исуса, за да Го убијат, и не најдоа,
60 иако дојдоа многу лажни сведоци..
Марко: 3:6 А фарисеите, кога излегоа, веднаш се советуваа со иродовците против Него, за да Го уништат.
12:13 Тогаш испратија некои од фарисеите и иродовците, за да Го фатат во збор.
Лука
22:2 Свештеничките главатари и книжниците размислуваа како да Го убијат; но се плашеа од народот.
Јован:
11:53 Така, по тој ден, се договорија да Го убијат.
12:10 Главните свештеници пак одлучија да го убијат и Лазара,
.
.
.
Јован
6:15 Исус, - штом разбра дека сакаат да дојдат и да го одвлечат насила, за да Го направат -ЦАР - пак се повлече сосем Сам во гората..
Марко 15:11 Но првосвештениците го наговорија народот: подобро да им го пушти Варава.
Марко: 15:7 Беше во окови наречениот Варава, со своите собунтовници, кои во буната беа извршиле убиство.
Лука: 23:19 Кој беше фрлен во темница, заради некаква буна во градот и заради убиство.
23:25 И им го пушти оној, кого го бараа, а кој беше фрлен во темница заради бунт и убиство; а Исуса им Го предаде на нивна волја.
.
.
.
Исус верувал во многу работи кој се според Името Божјо.....а името Божјо е
БОГ НА МИРОТ = БЕЗКОНФЛИКТНОСТА ВО МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ ( МЕЃУ УМНО РАЗУМНИТЕ БИТИЈА )
Матеј
27:11 А кога Исус застана пред управителот, и управителот Го праша: „Ти ли си Јудејски цар?” А Исус рече: „Ти велиш”.
27:29 исплетоа трнов венец и Му го положија на главата и трска во Неговата десница; па коленичеа пред Него и Му се потсмеваа, велејќи: „Здраво, јудејски Царе!”
27:37 И Му ставија над Неговата глава натпис за Неговата вина: „Овој е Исус, Јудејски Цар.”.
Дела Ап.: 2:44 А сите кои поверуваа беа заедно и сè им беше општо.
4:4 А мнозина од оние, кои го чуја словото, поверуваа, така што бројот на мажите се зголеми до ПЕТ ИЛЈАДИ.
Исус НЕ проповедал наслиство
Мухамед проповедал НАСИЛСРВО .
Еремија
23:11 „Да, и пророкот и свештеникот се лицемери: дури и во Својот Дом им најдов нечесност, говори Господ.
се гледа дека и тогаш имало и пророци и свештеници па тоа не ги правело само по себе дека се чесни .Баш напротив ете како си пишува .
Мухамед добил книга .Да па што ?
ЗНАЧИ ОВА БРЕ МУСЛИМАНИВЕ СВЕТСКИ ПРВАЦИ У ЛАЖЕЊЕ !
ЕДНО ЗИНУЕЊЕ ЕДНО ИЗЛАЖУЕЊЕ.!
На Мухамед треба посмртно да му се додели НОБЕЛОВА НАГРАДА !
највечи изум----- ПРАИСТОРИСКИ МИЛИТАНТЕН КУЛТ НА ПЛОДНОСТА .
Демек луѓето до мухамед не си ја знаеле работата па овој им кажел дека треба да се сексаат за да имаат деца .!
мисијата на мухамед е најпромашена мисија од сите други !
глупости невидени .....