Вистинска љубов.... постои ли? Како би ја познале?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не само звучи туку тоа и е клише. Не верувам во тоа дека за секој има по некој створен само за него, но верувам во поврзување, подржување, обожавање на секој заеднички момент, разбирање, подршка...Немам осетено нешто како вистинска љубов на своја кожа
Имаш 16 години.Ретко кој на 16 години почувстувал вистинска љубов.Не знам дали воопшто има некој таков.
Вистинската љубов според мене е вечна и кога еднаш ќе те дрмне, ќе те држи цел живот.
И не те прашува дали сакаш или не.Самата спонтано и неочекувано се случува.
Има реални примери кои го поткрепиле и потврдиле моето мислење.

Член од
5 декември 2007
Мислења
169
Поени од реакции
0
што е то лјубов?

Жар в с'рцето, ог'н в душата, л'чи в очите, грејнало лице-ето това е лјубовта!!!

Прекрасна, Божествена-тја- Лјубовта идва ведн'ж в живота, блјасва с неземна сетлина, пр'ска искри, и оставја незабравима следа след себе си!

ја би рекла , што вистинска льбов е кога с'рце ти гори, кога душа е можно пепел да се стори, кога лице као сонце грее, кога без другио не е можно срекно да се живее!

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
За вистинска љубов дека постои постои, а за познавање искрено не знам како да објаснам. Едноставно знаеш дека постоии дека е таа.

Член од
1 јуни 2007
Мислења
404
Поени од реакции
2
Вистинска љубов постои....дефинитивно

Јас сум ја доживеал......

Тоа шо го кажува Шмизличка е невозвратена љубов........и на секого може да му се случи и на скоро секој и му се случува....

Иначе доживувањето на вистинската љубов зависи и до самата личност....Пред се личноста треба да сака да ја доживее и со тоа да биде спремна да ја доживее и само тогаш ќе ја препознае вистинската љубов.....Тоа доаѓа и со зрелоста и со годините и со желбата за врзување кон некого..... ама вистинско врзување...за цел живот

Во вистинската љубов нема воздржаност, чекор по чекор покажување на чуствата и такви работи.....
Во вистинската љубов веднаш се отварате, ги кажувате своите чувства, своите тајни и тоа без да страв дека ќе го уплашите другиот и дека ќе фати магла......а и партнерот исто се однесува.....
Според мене тоа е број еден....во вистинската љубов не размислуваш како и зошто да бидеш со таа личност.....едноставно сакаш да бидеш.....тоа најискрено го кажуваш...сакаш да го слушаш....

Верувам дека постои и на сите најискрено им посакувам да ја најдат својата вистинска љубов во животот.

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Не само звучи туку тоа и е клише. Не верувам во тоа дека за секој има по некој створен само за него, но верувам во поврзување, подржување, обожавање на секој заеднички момент, разбирање, подршка...Немам осетено нешто како вистинска љубов на своја кожа
Не се секирај има време, ќе осетиш, сигурна сум во тоа и тогаш може ќе ме разбереш за што зборувам :)

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Postoi vistinska ljubov,ama ne za sekoj covek.Postojat licnosti sto ne se vo sostojba da doziveat ljubov,bez razlika na zrelosta i godinte,si imaat izgradeno takov stav sto ne bi ja prepoznale vistinskata ljubov i da gi tresne po glava.I takvite imaat potreba da bidat so nekogo,da imaat poddrska,razbiranje,ama zborot ljubov e nesto sto ne go razbiraat i ne sakaat da go razberat,zasto si svatile deka podobro ke funkcioniraat bez nego.

K

kat.<3

Гостин
Postoi vistinska ljubov,ama ne za sekoj covek.Postojat licnosti sto ne se vo sostojba da doziveat ljubov,bez razlika na zrelosta i godinte,si imaat izgradeno takov stav sto ne bi ja prepoznale vistinskata ljubov i da gi tresne po glava.I takvite imaat potreba da bidat so nekogo,da imaat poddrska,razbiranje,ama zborot ljubov e nesto sto ne go razbiraat i ne sakaat da go razberat,zasto si svatile deka podobro ke funkcioniraat bez nego.
токму така е, има луѓе кои не знаат да видат кога единствената вистинска врата ќе се отвори за нив, не можат да ја препознаат љубовта, и колку тешко е кога ќе разберат дека не ја виделе, а можеби повеќе никогаш нема да се отвори за нив, една е, единствена вистинска љубов:smir:.

Член од
23 јануари 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
Aj da se nadevame deka nekogas ke ja sretnam vistinskata ljubov,za sea si mislam deka nema takva za mene :S

C

Cool Hand Luke

Гостин
Ако не во овој живот, тогаш во тој после овој ќе ја сретнеме.

Да да, љубовта е само за храбрите, за оние кои ќе истраат и цел живот сами ако треба, за разлика од оние кои гледаат само добра прилика да најдат а ни љ од љубов. :smir:

Член од
4 мај 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
vistinska prikazna

Bev navistina sreken .
Zaedno so devojka se zabavuvavme , bevme zaedno poveke od edna godina i resivme da se zememe.
Roditelite ni pomagaa na site mozni nacini , prijatelite me ohrabruvaa , devojkami bese podgotvena .
Imase samo eden mal problem nejzinata najdobra prijatelka .

Bese inteligentna i mnogu sexy , i ne retko se slucuvase da se zagledam vo nea.
Eden den mi se javuva i me prasa dali sum mozel da pojdam do nea da i pomognam okolu listata na pokaneti gosti .
Si velam zosto da ne , otidov .
Bese sama i mi prizna deka ima nekoi custva kon mene , i deka nemoze poveke da gi sokrie . Nesakajki da go unisti nasiot iden brak nitu da ja povredi mojata devojka sakala da vodime ljubov samo ednas .
Sto mozev da recam? Bev totalno iznenaden , ne izustiv nitu eden zbor .
Taa rece :'Ke bidam vo mojata soba ako go posakovas toa i ti ke bidam tvoja .'
Gledajki go nejzinoto perfektno telo kako se dvizi kon nejzinata soba stanav od fotelja trgnav po nea no vo eden moment podzastanav...Se svrtev i se upativ kon vleznata vrata , otvoriv za da izlezam i se upativ kon mojot avtomobil... Devojkami bese nadvor i so solzi vo ocite mi rece : ' Mnogu sum srekna i se gordeam so tebe , go pomina mojot mal test , nemozev da izberam podobar maz od tebe .

Sovet: Ostavaj gi sekogas prezervativite vo avtomobil !

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Вистинска со други зборови значи совршена, а бидејќи совршенство не постои...го знаеш одговорот.
Секогаш кога ќе се заљубиме мислиме дека тој/таа е вистинскиот/а, но секогаш постои подобар, и ако го сретнеме, ќе бидеме со него (но ретко засекогаш), а ако не го сретнеме ќе се задоволиме и со партнерот кој веќе го имаме.
Бидејќи често е и прашањето "Дали постои љубовта?", јас ќе кажам дека верувам во неа, но во вистинска не верувам. Што значи воопшто зборот "вистинска"?
Толку е голем, а истовремено толку празен и безначаен...

M

MIL

Гостин
Vistinskata ljubov ne mozes da ja vides treba da ja osetis taa se oseka od samiot pocetok ako ti ide se super ako se cenite se pocituvate se razbirate celo toa vodi kon vistinska ljubov a vistinskata ljubov mora da e sekogas iskrena za da e vistinska e filozof sum nema so :vozbud:

Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
Vistinskata ljubov ne mozes da ja vides treba da ja osetis taa se oseka od samiot pocetok ako ti ide se super ako se cenite se pocituvate se razbirate celo toa vodi kon vistinska ljubov a vistinskata ljubov mora da e sekogas iskrena za da e vistinska e filozof sum nema so :vozbud:
Tesko deka se oseka na pocetokot. Sekoj pocetok e ubav a nikoj ne moze da predvidi kako ke se odvivaat rabotite. Znaci duri i da postoi taa vistinska ljubov se pojavuva togas koga celosno ke go zapoznaes partnerot i koga ke go prifatis i nema da ti smetaat site negovi losi strani, maani, slabosti i sl.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Можеби постои,јас до сега ја немам најдено,за натаму не знам :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom