Вистинска љубов.... постои ли? Како би ја познале?

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
TrTe-MrTe напиша:
Зошто би била заљубеност ако не се продолжи со љубов? Макар и да не е „вистинската”.По логика на нештата... би го нарекол... симпатија.. она што ти го спомнуваш
:ne:
Заљубеност. Тоа е тоа.
Не мора секоја заљубеност да прерасне во љубов - ретко кога е така.
Кога имаш потреба од некој, не значи дека го сакаш. Потребно е време за да сфатиш дека тој е тој, дека тој е вистинскиот, дека тој е твојата иднина. Дека тој ти го исполнува срцето, дека тој е тој што го сакаш. Кога ќе осетиш длабоко внатре ладовина, кога срцето ти се стега додека го гледаш, стомакот ти се згрчува, се јавуваат оние тако звани пеперутки - да, тогаш си ја нашол твојата љубов - вистинската љубов. А не оние банални секојдневни работи, на кои нозете ти се тресат ако помине некое посекси машко, тоа не е љубов, ниту може да биде.. Минлива работа, ти се свиѓа некоја недела, се појавува друг па трчаш по него и така.. не можат таквите работи никогаш да прераснат во вистинска љубов. Потребна е подлога, добро познавање, пријателство, дружење, заљубеност па вистинска љубов. Не одат некои работи така брзо, колку и да сакаме ние, колку и имаме катализатори околу нас.
Во право сум трте?:wink:

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
The`bItCh напиша:
:ne:
Потребна е подлога, добро познавање, пријателство, дружење, заљубеност па вистинска љубов. Не одат некои работи така брзо, колку и да сакаме ние, колку и имаме катализатори околу нас.
Во право сум трте?:wink:
Во првото мое излагање на темата.. ги спомнав нештата како добро познавање,разбирање... и слично нели? Доколку истите ги приметиме во тие „неколку“ дена... би можеле ли да поверуваме дека тоа е тоа?

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
TrTe-MrTe напиша:
Во првото мое излагање на темата.. ги спомнав нештата како добро познавање,разбирање... и слично нели? Доколку истите ги приметиме во тие „неколку“ дена... би можеле ли да поверуваме дека тоа е тоа?
Не.:icon_lol:

Член од
9 мај 2005
Мислења
71
Поени од реакции
0
se soglasuvamso trte deka nema zaljubenost,toa moze da se zameni so simpatija,a dali postoi vistinska ljubov POSTOI samo e retkost.

Член од
20 декември 2005
Мислења
8
Поени од реакции
0
Za sekoja naredna ljubov mislime deka e taa vistinskata... "Vistinska ljubov " ponekogas postoi i za da ni pokaze deka gresime... Sekoja nova ljubov e pojaka od prethodnata,sekoja nova ljubov e pocvrsta od prethodnata,za sekoja nova ljubov mislime deka "vaka nikogas ne mi bilo"... Odgovorot na vistinskata ljubov "mozebi" doaga na krajot na zivotot... nie treba da umeeme da ja ziveeme.....

Barem jas mislam taka... Nikogas nema da doznaeme ako ne probame,no toa ne znaci,po sekoja cena ke dokazam deka toj/taa e mojata vistinska ljubov!?!?!?! Toa e nebuloza,cista!!!

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
TrTe-MrTe напиша:
Сретнувате нов лик во вашиот живот.За само неколку дена... имате впечаток дека можеби таа/тој ви е „судбината“ .Со тек на време наоѓате се повеке и повеке сличности со истата особа.Со други зборови... во неа/него гледате човек кој премногу наликува на вас,човек кој размислува исто како и вие... човек кој совршено ве разбира,човек со кој мислите дека никогаш нема да ви е досадно.Нештата ве тераат да помислите дека е тоа „тоа“,нештото што целиот ваш живот го чекавте....вашиот „идеален“ партнер.
Според мене не можеш да дојдеш до заклучок дека некој е твој идеален партнер само после кратко време поминато во негова/нејзина близина. Нормално е дека ќе сакаш да бидеш во друштво на личност со која ти оди муабет, со која имате слични ставови, желби, размислувања. Само, како нештата би те натерале да мислиш дека е идеалниот партнер? Само од неколку муабети преку кои сфаќаш дека имате нешто слично? Кај се тука маните? Што ако после извесно време се разочараш од оној кој си го сметал идеален партнер? Во ред, ќе речеш одам понатаму, но зошто мислам дека секој нареден човек кој ќе се појави во твојот живот се надеваш дека е оној вистинскиот?
Воопшто не треба да се оптеретуваш со тоа кој е судбината, самото време ќе си покаже, па дури кога не се надеваш ќе сфатиш.

The`bItCh напиша:
Кога ќе осетиш длабоко внатре ладовина, кога срцето ти се стега додека го гледаш, стомакот ти се згрчува, се јавуваат оние тако звани пеперутки - да, тогаш си ја нашол твојата љубов - вистинската љубов.
Oва кое го опишуваш е заљубеност, затресканост, залетаност, не знам како да го наречам, љубовта е нешто друго. Според мене вистинска љубов е кога двајцата се интересираат за животот на другиот како за својот, кога животот на партнерот ќе биде твој.

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
FortunE напиша:
Според мене не можеш да дојдеш до заклучок дека некој е твој идеален партнер само после кратко време поминато во негова/нејзина близина. Нормално е дека ќе сакаш да бидеш во друштво на личност со која ти оди муабет, со која имате слични ставови, желби, размислувања. Само, како нештата би те натерале да мислиш дека е идеалниот партнер? Само од неколку муабети преку кои сфаќаш дека имате нешто слично? Кај се тука маните? Што ако после извесно време се разочараш од оној кој си го сметал идеален партнер? Во ред, ќе речеш одам понатаму, но зошто мислам дека секој нареден човек кој ќе се појави во твојот живот се надеваш дека е оној вистинскиот?
Воопшто не треба да се оптеретуваш со тоа кој е судбината, самото време ќе си покаже, па дури кога не се надеваш ќе сфатиш.

Oва кое го опишуваш е заљубеност, затресканост, залетаност, не знам како да го наречам, љубовта е нешто друго. Според мене вистинска љубов е кога двајцата се интересираат за животот на другиот како за својот, кога животот на партнерот ќе биде твој.
Браво... ми се допадна... т.е ме трогна со текстов.Многу ме радува што сеуште има луѓе што веруваат во вистинска љубов.Се што би кажал после ова... е вишок.

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Постои у некој филм со Џони Дип веројатно!

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
постои итекако и тоа е една единствена која трае цел живот....се препознава само треба да го погодиш моментот, да не биде прекасно и да не ја утнеш работата како повекето луѓе на оваа планета...и да се каеш цел живот....тоа е многу тешка работа, ама има шанси...секогаш постојат шанси....:angel1:

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
Дали потрагата по љубов некогаш има крај?

od kade znaete deka ste ja nasle vistinskata ljubov? deka taa e so koja bi go pominale celiot zivot. ili ima nesto podobro?

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Па ќе престане кога ќе ја најдеш - логичко е нели ;)

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
ama od kade znaes deka taa sto si ja nasol e TAA. mozebi ke najdes nekoja posle nea. nisto ne e vecno

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Nikogash ne se znae se doaga samo po seb, nikogash neznaesh na kogo ke naletash.

Kajgana Shop

На врв Bottom