Вистината за ЕУ која се премолчува

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Втор референум се "шушка" уште утрото по Брегзит.
Градоначалникот на Лондон, пред едно 10 дена се изјасни за втор референдум.
Реално кога ќе видат дека 200 000 високоплатени работни места ќе изгубат само од Лондон нормално да се замислат.
Поготово кога референдумот за влакно беше, за важна одлука нормално е да се консултираат пак со јавноста.
ЕУ колку што губи толку и добива со Брексит, да не кажам и повеќе добива.
Ја би бил не само УК туку и ЕУ да имаат референдум дали ги сакаат Британците назат, да видиш резултати... :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.954
Поени од реакции
34.313
Нешто као да имаат нови и нови референдуми, се додека не „одлучат“ да не си одат од ЕУ? ;)
Чуму сега релативизации, кога референдумот беше и заврши... И откога тоа градоначалниците носат државни одлуки?[DOUBLEPOST=1510250493][/DOUBLEPOST]Aбе ми текна... Лондон имаше Алаху Акбар градоначалник.
ОК, тоа ги објаснува работите. :свиркам:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.246
Поени од реакции
22.916
Градоначалникот на Лондон, пред едно 10 дена се изјасни за втор референдум.
Реално кога ќе видат дека 200 000 високоплатени работни места ќе изгубат само од Лондон нормално да се замислат.
Поготово кога референдумот за влакно беше, за важна одлука нормално е да се консултираат пак со јавноста.
Ја би бил не само УК туку и ЕУ да имаат референдум дали ги сакаат Британците назат, да видиш резултати... :)
Градоначалникот на Лондон рика за референдум 24/7, ништо ново тука.

За референдумот си се изјасни Британија на фер и демократски начин, за подобро или полошо, Британците решија да бегаат од ЕУ.

B

Bafra

Гостин
После УК кои се светска сила па ЕУ за К може да им се фатат, ги имаме:
- Каталонија
- па имаме делче од Франција
http://www.fakulteti.mk/news/17-11-09/i_severna_katalonija_kje_bara_nezavisnost_od_francija.aspx
- најново се Сицилија
- Работава е: ред се реди Маро

Така е кога Јункерче се грижи само за своето работно место и бенефитите кои ги добива а промени јбг во други времиња.

Ај бе не се срами, кажи што е тоа што добива повеќе со Брегзитот, дај просветли не а и тие што директно поседуваат 50% од планетата а другата половина без баци рака не прават ништо.
Сигурно твоите проценки се подобри него од советниците на Кралицата :cool:

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Градоначалникот на Лондон рика за референдум 24/7, ништо ново тука.
Колку "рика" не знам. Знам дека се изјасни пред 10 дена и стана прилично голема прашина околу тоа. Можеби имаш податоци од предходно да се изјаснил да видиме?[DOUBLEPOST=1510304310][/DOUBLEPOST]
Ај бе не се срами, кажи што е тоа што добива повеќе со Брегзитот, дај просветли не а и тие што директно поседуваат 50% од планетата а другата половина без баци рака не прават ништо.
Сигурно твоите проценки се подобри него од советниците на Кралицата :cool:
Повели покажи дека не сум во право.
Покажи дека ЕУ нема добивки од Брексит.

B

Bafra

Гостин
Колку "рика" не знам. Знам дека се изјасни пред 10 дена и стана прилично голема прашина околу тоа. Можеби имаш податоци од предходно да се изјаснил да видиме?[DOUBLEPOST=1510304310][/DOUBLEPOST]
Повели покажи дека не сум во право.
Покажи дека ЕУ нема добивки од Брексит.
:pos::pos:

Прво вика дека ЕУ имале сега вика ќути :cenzura: и вика докажи дека нема. Наброј ги придобивките и јас ќе ти потврдам кои не ти се точни а кои ти се (y)
Прелистај назад има доста пишувано на темава :D

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
:pos::pos:

Прво вика дека ЕУ имале сега вика ќути :cenzura: и вика докажи дека нема. Наброј ги придобивките и јас ќе ти потврдам кои не ти се точни а кои ти се (y)
Прелистај назад има доста пишувано на темава :D
Ти велиш не сум бил во право.. Покажи на дело. :pos:
Вака доаѓа само празни муабети
Ако имаш некој документ, статија итн дека ЕУ нема добивки од Брексит повели аш би сакал да видам, да го сменам мислењето.

Можам многу лесно да ти најдам инфо за тоа како ЕУ станува покомпактна без вечен кочничар како УК.
За тоа како УК постојано блокираше поголема ЕУ интеграција..
За тоа како без УК веќе работат на ЕУ војска.
ЗА тоа како Париз и Франкфурт се тепаат за да станат новиот финансиски центар наместо Лондон.
Малку логика и сам ќе сфатиш дека бенефит е 200 000 високо платени работни места таму каде што ќе отидат од Лондон.

За се ова има многу лесно извор, можам да ти постирам.

Но, ме интересира некој извор и за тоа што ти го зборуваш.
Велиш ЕУ немала добивки од Брексит... Покажи дека нема
Да не дебатирам со некој што треска на ветер...

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Ти велиш е сум бил во право.. Покажи на дело. :pos:
Вака доаѓа само празни муабети
Ако имаш некој документ, статија итн дека ЕУ нема добивки од Брексит повели аш би сакал да видам, да го сменам мислењето.
Ќе видиш во брзо време кога твојата омилена вавилонска блудница ќе се расчеречи. Тоа сигурно нема да биде од што многу придобивки имала нели.

Мисли малку со тимбата, да била розева иднината на ЕУ, зар УК глупи ќе се па да си излезат. ;)
Ако има придобивки поголеми што тогаш не дозволи така ЛЕСНО и Каталонија да се отцепи па и други, тогаш нели ќе има уште поголеми придобивки. Да се отцепеше Грција да кажеш боље и е на ЕУ да те разберам, ама да си замине УК и да кажеш тоа ептем празни муабети тераш. Ширењето е добро, а делењето секогаш е лошо.

Документи какви сакаш....
дека ЕЦБ фрла пари ко луди а никакви ефекти од тоа, долговите на ЕУ земјите само растат, дека 40% од сите долгови ЕЦБ ги има откупено и дека веќе нема каде (ЕЦБ и ФЕД се различни ;) ), невработеноста во УК е намалена за разлика во ЕУ, Германија веќе се буни на политиката на ЕЦБ, а се поголемите регулации се знае кон што водат.

Придобивки поголеми имала од излезот :pos: , затоа со сите сили се трудеа да ги задржат дури и Обама го вклучија.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Ќе видиш во брзо време кога твојата омилена вавилонска блудница ќе се расчеречи. Тоа сигурно нема да биде од што многу придобивки имала нели.

Мисли малку со тимбата, да била розева иднината на ЕУ, зар УК глупи ќе се па да си излезат. ;)
Ако има придобивки поголеми што тогаш не дозволи така ЛЕСНО и Каталонија да се отцепи па и други, тогаш нели ќе има уште поголеми придобивки. Да се отцепеше Грција да кажеш боље и е на ЕУ да те разберам, ама да си замине УК и да кажеш тоа ептем празни муабети тераш. Ширењето е добро, а делењето секогаш е лошо.

Документи какви сакаш....
дека ЕЦБ фрла пари ко луди а никакви ефекти од тоа, долговите на ЕУ земјите само растат, дека 40% од сите долгови ЕЦБ ги има откупено и дека веќе нема каде (ЕЦБ и ФЕД се различни ;) ), невработеноста во УК е намалена за разлика во ЕУ, Германија веќе се буни на политиката на ЕЦБ, а се поголемите регулации се знае кон што водат.

Придобивки поголеми имала од излезот :pos: , затоа со сите сили се трудеа да ги задржат дури и Обама го вклучија.
Освен муабети на ветер имаш некој извор?
Конкретно за тоа дека ЕУ нема бенефит од Брексит..

Обично мислења формирам врз база на некакви податоци, да ги видиме податоците...
Или си измислуваш работи и си формираш мислења врз база на измишљотините?

B

Bafra

Гостин
Освен муабети на ветер имаш некој извор?
Конкретно за тоа дека ЕУ нема бенефит од Брексит..

Обично мислења формирам врз база на некакви податоци, да ги видиме податоците...
Или си измислуваш работи и си формираш мислења врз база на измишљотините?
Па јас ти кажав дека економијата на ЕУ иде се повеќе надоле а на УК нагоре.
По твоето би требало да е обратно.

Ти кажи сега по кои податоци сфати дека ЕУ има повеќе придобивки .... еве Ne_sum_ja исто викаше на времето црно и се пишува на УК, па го снема нешто.

На УК црно ќе и се пишуваше ако ЕУ напредуваше, а со тоа што ЕУ полека умира ти напрај математиката.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Па јас ти кажав дека економијата на ЕУ иде се повеќе надоле а на УК нагоре.
По твоето би требало да е обратно.

Ти кажи сега по кои податоци сфати дека ЕУ има повеќе придобивки .... еве Ne_sum_ja исто викаше на времето црно и се пишува на УК, па го снема нешто.

На УК црно ќе и се пишуваше ако ЕУ напредуваше, а со тоа што ЕУ полека умира ти напрај математиката.
На муабет ова се или имаш некоја поткрепа да видиме?
Пред се за тоа дека ЕУ немала бенефит од брексит, како што тврдеше..

По можност конкретно за тоа што го тврдеше, не за други теми како економски раст или политики на ЕЦБ.. тоа е бегање од темата..

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
На муабет ова се или имаш некоја поткрепа да видиме?
Пред се за тоа дека ЕУ немала бенефит од брексит, како што тврдеше..
/мод
Невработеноста се зголемува во ЕУ земјите
Задолжувањата растат во ЕУ земјите
Пензиските фондови на ЕУ земјите се во криза.
ЕУ банките се соочуваат со неликвидност, имаш ситуации кога огромни банки ги продаваат за 1$ или пак државите фрлаат милијарди за да ги спасат.
УК е најголем пазар за Германската автоиндустрија
УК е најголем финансиски центар во ЕУ
УК ја има најмоќната армија од ЕУ земјите
УК поседува огромен % низ светот на разни извори на производи
УК сите најголеми компании кај нејзе имаат седишта на фирмите
итн итн

ТИ сега ќе кажеш кои се придобивките или ќе си останеш трол како и на други теми :(

Последно уредено од модератор:
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Душиче зборуваме за бенефити од Брексит.
Ти набројав еден куп конкретни бенефити, работни места итн.
Можам и многу лесно цитати за истото.

Ти ми тврдиш дека ЕУ немала бенефити од Брексит. Твои зборови.

Повели покажи, ако имаш поткрепа.
Нема потреба да бегаш во други теми како оптшо економија, политики на ЕЦБ итн. (за кои исто врска немаш). Дека нели брексит ≠ општо целата економија. Не зависи се од Брексит..

Значи конкретно за првичното тврдење ме интересира.
И не празни муабети туку цитати.

Немој да ми паѓаш у нервоза па да вреѓаш сега, не сум ја крив што глупости тресеш па немаш поткрепа..

А еве ме интересира и за другиве теми, некој цитат, дека нели не си измислуваш од мал мозок инфо така?
На пример дека невработеноста во ЕУ е во пораст..

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Душиче зборуваме за бенефити од Брексит.
Ти набројав еден куп конкретни бенефити, работни места итн.
Можам и многу лесно цитати за истото.

Ти ми тврдиш дека ЕУ немала бенефити од Брексит. Твои зборови.

Повели покажи, ако имаш поткрепа.
Нема потреба да бегаш во други теми како оптшо економија, политики на ЕЦБ итн. (за кои исто врска немаш). Конкретно за првичното тврдење ме интересира.
И не празни муабети туку цитати.

И немој да ми паѓаш у нервоза па да вреѓаш сега, не сум ја крив што глупости тресеш па немаш поткрепа..

Ти НИШТО не си постирал ШТО се случило. Тоа ти се информации што би било кад би било. :vozbud:
200.000 високо платени места од УК кога конкретно ќе заминат во ЕУ да ми пишеш.
А баш па сега кога ЕУ планира црна листа на даночните оази, кога ЕУ планира да воведува регулации во Берзанските тргувања, сега кога ЕУ воведува ограничувања на работењата на банките да баш тогаш СИТЕ ќе заминат за Франкфурт а богами и од таде Франкфурт ќе фатат :D.

Продолжи читај си стандардни медиуми само немој после да викаш абе Русија е крива.
Бтв ЕУ си ја дупат САД и Русија со гасот :D

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Извор - мал мозок на Бафра:
Невработеноста се зголемува во ЕУ земјите
Извор - еуростат: невработеноста се намалува

:pos:
Просто не можам да одлучам на кој да верувам :pos: