Вилма Трајковска-вмровски кандидат за претседател. Што мислите за овој предлог?

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Да значи во последно време се шпекулира дека Груевски сериозно размислува токму Вила Трајковска да биде индиот кандидат за претседател на РМ. Најновиот (утрешен) број на Утрински во еден свој текст помеѓу другото пишува и за ова:

утрински ([url напиша:
www.vesnik.com.mk)][/url] Груевски веќе подолго време игра на картата на сеќавањата што македонските граѓани ги имаат кон загинатиот претседател Борис Трајковски. Со најновиот кадровски новитет тој воспоставува уште една релација кон поширок круг гласачи и поддржувачи, бидејќи Димитров и Лепавцов не беа само соработници туку и лични пријатели со Трајковски. Дури се шпекулира дека Груевски сериозно калкулирал и со вдовицата на Трајковски, Вилма, како можен претседателски адут на следните избори, се' со цел да се искористат свежите сеќавања на граѓаните кон трагично загинатиот претседател.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.996
Поени од реакции
51.163
Не би ја гласал па да ме убеш не треба лошо да се збори за покојник ама ако е бар пола од борис ни се еба мамата....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Со тој чин Гвујо само ќе го поддржи уште еднаш Бранко за председател и со солзи во очите ќе изјави дека имало нешто како фалсификат и на овие избори,како минатиот пат со Кедев кога не мораше да излезе доколку не сакаше Бранко да биде председател.Некој работи се толку едноставни само треба да ги гледаш со свои очи.:)

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
itar pejo напиша:
Не би ја гласал па да ме убеш не треба лошо да се збори за покојник ама ако е бар пола од борис ни се еба мамата....
Откако го снема Борис, на Македонија и тргна наопаку на меѓународно поле.Но сепак Вилма не ми штима за оваа позиција, речиси воопшто не е активирана во политиката и незнам колку ќе се носи со предизвиците на претседателската функција

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Ветар во сено. Сите само за столица се.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Jas rekov i prethodno mene mi mirisa deka S.Kerim se sprema nekako za predsednik :)
Iako zabeleskata so Lepavcov i Dimitrov ti e na mesto sepak nivnoto prifakjanje povtorno e mislam od vnatrepartiski pricini so cel povtorno doblizuvanje i opfakjanje na sega veke pasiviziranoto staro intelektualno krilo na VMRO

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
А? Вилма? Абе ајде... Нема да им упали тоа. Не ми се верува.

Член од
2 декември 2005
Мислења
21
Поени од реакции
0
Каква Вилма, каков Борис. Шо му е на Грујо?! Сите изгледа заборавија шо претседател беше Боро, сите вицови правеа за него, харизма никаква, речник катастрофа, ораторски способности на овчар од струмичко, никаков командант... треба ли уште да набројувам?
И сеа загинал у сообраќајка и ќе го правиме херој, најголем претседател што некогаш сме го имале и ќе го имаме, па уште и жена му претседателка...
Ебати глупостите!!!

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
само да си замини "државникот" па кој сака нека е

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ѕвер напиша:
Откако го снема Борис, на Македонија и тргна наопаку на меѓународно поле.Но сепак Вилма не ми штима за оваа позиција, речиси воопшто не е активирана во политиката и незнам колку ќе се носи со предизвиците на претседателската функција
Oткако Борис влезе во политика имавме 300 000 Косовски бегалци,а па кога стана председател добивме "бинго" во вид на конфликт како што некој го нарекуваат,и еден с-рамковен договор како "дупла премија",значи имавме "ептен голем успех" на меѓународно поле,што да ти расправам,чудо едно невидено,доколку сега ја стават Вилма за председателка ќе имаме,односно можеби ќе ја снемаме Македонија како што е "к`сметлија".:(

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Најверојатно пуштаат пробен балон да видат каква ќе биде реакцијата.
Инаку, лош потег доколку за некој кандидат за претседател треба да се гласа само поради емотивност, наместо други квалитети.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Глупа работа, жената нема врска од политика, а за претседател ја токмиме...
П.С. Абе едно време Грујо не ја токмеше за градоначалник на Скопје, пред да го поддржет Трифун?

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Pa ima tolku sposobni i kadri luge za pretsedatel, a Vilma no comment...ne e za sefuvanje....
Brane pakuvaj se:vozbud:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе ајде.... Некој поглуп да најдат. Еве нека го земат Миле Паника поарно!
Едит: Не дека се нервирам туку има еден куп попаметни кадри од Вилма. А ова со Миле... Гарант појке гласачи ке гласаат за него одколку за Вилма доколку би биле тие двајца кандидати за претседател :)

Kajgana Shop

На врв Bottom