Вие и кафето

Член од
15 јуни 2011
Мислења
17
Поени од реакции
22
Искрено, слабо пијам кафе, да не речам ич.
Евентуално ко ќе учам ако ми треба нешто да ме освести, тогаш само nescafe ice . Иако тоа само психолошки ми делува.

FortuneTeller

ВРАГ
Член од
20 мај 2011
Мислења
476
Поени од реакции
138
Ја кафето не го гледам само као као друштвена и расонувачка течност. Кафето за мене е нешто више нешто што е над многу ствари и му обраќам посебна пажња. За мене кафето е као поклон од богиња и на кафето често му принесуем жртви,се клањам коа кафето ми е погодено,бацувам шоља пред да пивнам и плачам над празни конзерви од кафе. Го пијам јако и со многу малку шеќер (врвот од лажичето) а у ретки моменти пијам и каурско кафе (нес), други кафиња нејќум и не прифаќам

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.614
Поени од реакции
31.432
jas moeto i so krstena voda go poprskuvam., a ti go nosish kaj odzha., ako ne ., nema da ti se fati lezetot

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Пијам кафе секој ден, без разлика какво.
Ако неколку дена заредам нес да пијам, после со милина си го пијам турското, пошто ми е најубаво :D

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Јас и кафето...два различни поими :D

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
ja standardno pijam po 2 kafinja dnevno i toa tursko dosta jako bez ni malku seker , 1 sabajle koga ke se razbudam i 1 posle rucek , u mn retki slucai koga pijam kafe navecer ( posto odkako ke go ispijam toa po rucek ne pijam do utre sabajle ) ke ispijam nes i toa nema celiot posto ne sum ljubitel na kafinja so mleko

L&M

Член од
19 јули 2011
Мислења
130
Поени од реакции
15
Обожавам турско кафе. Сакам јако кафе, со лажичка шеќер. Во денот најчесто по 2 пијам, едно кога ќе станам, едно накај 6 попладне. :)

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.614
Поени од реакции
31.432
kakvo treba da e kafeto: vrelo ko baknezh na devojka.,....slatko ko spomenot na prviot sostanok........crno ko zborovite na majkai koga ke go prochita ovoa:coffee:

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Кафе не пијам.Само еднаш се имам напиено а ми требаше за учење.Инаку, вкусот не ми се допаѓа и не навикнав на пиење кафе.

T

Tetro

Гостин
Кафе може?
- Ами на тоа прашање одговарам секогаш со "да". Одамна некои луѓе и не ме прашуваат, знаат што одговор се добива на тоа прашање.
И да, како кафето како регулатор на притисокот е добро да се пие два до три пати дневно, а за луѓе со понизок крвен притисок може и по повеќе пати дневно.

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Espresso dolgo,
Nes kafe,
Obicno kafe bez seker.
Zatoa so denovi ne mozam da spijam. :pos: