Ветеринарно катче

M*O*N*A

~*Kitekatus*~
Член од
20 јуни 2007
Мислења
99
Поени од реакции
31
поразговарај со лугето и пробај да ги убадиш да го однесат на ветеринар.. ако не успееш земи го ти мачето и однеси го..не е фер да чекаш и мачето да умре или нешто да се искомпликува*недај боже нели* а ти се што си направила било да пишеш на форум дека ти треба помош!
никој од нас не може да ти помогне со совет во таква ситуација...исто како и на лугето, и на животните им треба професионална нега и грижа.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Најбрзо што можеш на ветеринар.Ја имав таква случка со мојата мачка(некој ја рогнал и ги убил сите мачиња во неа).Побрзо додека не скапале мачињата внатре,а после тоа следи и труење на крвта на мачката!

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Најбрзо што можеш на ветеринар.Ја имав таква случка со мојата мачка(некој ја рогнал и ги убил сите мачиња во неа).Побрзо додека не скапале мачињата внатре,а после тоа следи и труење на крвта на мачката!
Ја однесе ти?
колку пари е одприлика?
зошто јас немам пари за да ја однесам...моите за туѓо маче нема да ми дадат
немам од кај да најдам за да ја однесам.
незнам кој и е терминот ама цела е отечена, со спуштен стомак, крвари...или неможе нормално да се омачи или умрени и се :(

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Ја однесе ти?
колку пари е одприлика?
зошто јас немам пари за да ја однесам...моите за туѓо маче нема да ми дадат
немам од кај да најдам за да ја однесам.
незнам кој и е терминот ама цела е отечена, со спуштен стомак, крвари...или неможе нормално да се омачи или умрени и се :(

Незнам колку беше пошто мајка ми ја однесе.И дадоа инекција за да се породи(мртви ги роди),ама касно беше крвта веќе и била затруена.Ја оставивме таму,докторот ни кажа нема веќе ништо,дека сигурно ќе умре,ама им кидна и се скри под бараките.Ама за чудо за 2 недели си дојде дома.Им кажав на докторите се чудеа викаа дека не е можно:vozbud:

Нема да им земат повеќе од 500 денари тоа е сигурно!

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Незнам колку беше пошто мајка ми ја однесе.И дадоа инекција за да се породи(мртви ги роди),ама касно беше крвта веќе и била затруена.Ја оставивме таму,докторот ни кажа нема веќе ништо,дека сигурно ќе умре,ама им кидна и се скри под бараките.Ама за чудо за 2 недели си дојде дома.Им кажав на докторите се чудеа викаа дека не е можно:vozbud:

Нема да им земат повеќе од 500 денари тоа е сигурно!
Па добро јас мислев повеќе ке е:)
Сега ја барав ја нема може се омачува...ке видиме утре ако не ке ја носиме на ветеринар.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Па добро јас мислев повеќе ке е:)
Сега ја барав ја нема може се омачува...ке видиме утре ако не ке ја носиме на ветеринар.
Колку дена е со крварење?Немојте да бидете сигурни дека се омачува,пошто чим до сега ништо не направила,стомакот и е сигурно партали.Несакам да ве плашам ама ако ја нема не верувам дека се омачува.

M*O*N*A

~*Kitekatus*~
Член од
20 јуни 2007
Мислења
99
Поени од реакции
31
Здраво Маца.
ветеринарните прегледи не се толку скапи, сигурно нема да ти земат повеке од 500 денари, освен нели ако не е некоја ептен сложена интервенција. Во секој случај за основен преглед и консултација речиси секој ветереинар ке ти излезе во пресрет, и секако ке ти каже колку понатаму би можело да те чини па ти сама ке си видиш дали можеш или не да го оставиш мачето на лекување.
Во секој случај Димитри е во право,потруди се да го најдеш мачето затоа што штом ја нема некако не ми се верува дека се омачува ако веке имала крварење и била толку апатична.
Знам дека ги сакаш животните и дека сигурно нема да оставиш така да страда некој а ти да не превземеш ништо нели..
Поздрав и се надевам дека со мачето ке испадне се најдобро, па за неколку дена ке си имате неколку преслатки крзнени топчиња за мазење:))

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Испадна дека крварењето било подолго...додека јас не бев во Скопје она крварела а они се беа со надеж дека прво омачување и е и има тешкотии. Од коа дознав за инекцијата им кажав и ги терав да го носат на ветеринар ама несакаа а јас неможев ништо на нивно маче :(

И денес ми кажаа дека умрело сабајлево :( :( :(

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Ќе си го носат на душа ,а можеа да го спасат за само 500 денари.

Ми треба мачорче мало тиграво има некој да ми даде?

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Ќе си го носат на душа ,а можеа да го спасат за само 500 денари.

Ми треба мачорче мало тиграво има некој да ми даде?
Имам мало мачорче жолто бело многу е сладко. А сивите тигрести ми ги земаа.

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Imam 2 malecki staforda mi gi dadoa na poklon ...
Denes na 16 im e 1 mesec ...
Koga treba da se nosat da primat vakcina a koga revakcina ...
I kako da se procistat od glisti .. ?
Pozdrav cekam odgovor

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
За глисти имаш апче 40-50 ден. Едно апче се дава на 10 кила ке го поделиш значи :)
Мене ми рекоа на 2-3 месеци да му давам а на нет го најдов ова
Апче против глисти (се продаваат во сите ветеринарни станици и пет-шопови) првпат треба да му се даде на кутрето кога ќе наполни 30 дена. Во зависност од тежината на кучето се дава и апчето, но најчесто за мали кутриња се практикува четвртина апче. Вторпат, уште една четвртина апче на кучето треба да му се даде седум дена од првото давање таблета. Пред да прими апче, кучето треба да биде гладно. Понатаму, апчињата против глисти кучето треба да ги прима по потреба, доколку забележите дека има глисти во изметот, а превентивно може да му давате по едно цело апче на 4-6 месеци.

Прва вакцинација: на 6-8 недели по раѓањето на кучето, откако претходно ќе го прочистите од глисти и ќе го однесете на ветеринарен преглед за да се осигурате дека кучето е здраво. По 21 ден од првата вакцинација, се оди на ревакцина. Додека не ги прими двете вакцини, кучето не треба да го изнесувате надвор или да го мешате со други кучиња.

Јас го изнесував ама не го доближував до кучиња :)

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Daj prodaj mi gi kucinjata?
Druzhe izgleda kje go prodavam samo ednoto mashkoto (kafeavo e i mnogu razvieno za eden mesec )
Inaku kuchencata se so pedigre no ne mozhe da im se izvadi dokument deka se so pedigre bidejkji majkata e cistokrven staford a tatkoto meshanec cane corso so staford
A inaku me interesira kolku e edna vakcina i da mi preporachate nekoja veterinarna ambulanta za da primat vakcina ..Btw denes pravat 1 mesec :)

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Druzhe izgleda kje go prodavam samo ednoto mashkoto (kafeavo e i mnogu razvieno za eden mesec )
Inaku kuchencata se so pedigre no ne mozhe da im se izvadi dokument deka se so pedigre bidejkji majkata e cistokrven staford a tatkoto meshanec cane corso so staford
A inaku me interesira kolku e edna vakcina i da mi preporachate nekoja veterinarna ambulanta za da primat vakcina ..Btw denes pravat 1 mesec :)
500 се скоро сите вакцини. А обично во Автокоманда се носат или во таа амбуланта што ти е најблиску. Сите стават иста вакцина и не зависи за тоа ветеринарот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom