Ветеринарно катче

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Прашав,кутеше,ништо не одговори.Ми рече утре пак да го однесам.Незгодно ми беше 3 пати да повторам истото прашање.
Кога се работи за твои пари и за твое милениче има да пее,должен е да ти објасни, што ако ти решиш да отидеш кај друг ветеринар и кога ќе те праша тој што прима ке кажеш не знам. Оваа не е критика за тебе, не си ти крив, но следниот пат настојувај да ти одговори,ако треба 101 прашај,тој мора да ти објасни. Прашај утре повторно што бил проблемот,што прима кутрето и дали ти треба дома да продолжиш со терапија и со каква храна. Инаку дали се освежи кутрето малку?

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Кога се работи за твои пари и за твое милениче има да пее,должен е да ти објасни, што ако ти решиш да отидеш кај друг ветеринар и кога ќе те праша тој што прима ке кажеш не знам. Оваа не е критика за тебе, не си ти крив, но следниот пат настојувај да ти одговори,ако треба 101 прашај,тој мора да ти објасни. Прашај утре повторно што бил проблемот,што прима кутрето и дали ти треба дома да продолжиш со терапија и со каква храна. Инаку дали се освежи кутрето малку?
Подобро е фала Богу.Пие вода,и малце касна дроб специјално за него вриев.Прашав еден мој познаник,чиј братучед е сега апсолвент на ветерина што би можело да бидат тие инјекции и тој рекол дека 2 од нив се витамински инјекции а една е за против обезхранетост и обезводеност.Почна да лае да скока,но сепак сега пак е мирно.Утре ке видам шо ке ми каже.Плус,во неговата книшка не запиша никакви дијагнози ...

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Подобро е фала Богу.Пие вода,и малце касна дроб специјално за него вриев.Прашав еден мој познаник,чиј братучед е сега апсолвент на ветерина што би можело да бидат тие инјекции и тој рекол дека 2 од нив се витамински инјекции а една е за против обезхранетост и обезводеност.Почна да лае да скока,но сепак сега пак е мирно.Утре ке видам шо ке ми каже.Плус,во неговата книшка не запиша никакви дијагнози ...
Книшките што се за кучињата се само за вакцинација и дехелментизација, нема место за нешто такво.

Мило ми е што е подобро и што скока,ама не го заморувај многу додека не се опорави, давај му помалку храна од обично па постепено зголеми му ја до нормалната доза што му даваш. :)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Бев денес,далеку подобар е е сега од претходно.Бил затровен со креозан,кревозан,криозан незз како точно го изговори плус таблета од син камен.Рече дека намерно било отровено,така да утре моите коа ке си дојдат,комшиите до мене нека внимаваат.Да имаше закон,и тужба ке им акневме. Инјекциите вцера биле како една витаминска,една инфузија и една против отров некаков серум.Бидејки вчера пак не јадеше,денес му стаија инфузија да му истечи и плус уште една инјекција.Ми рекоа таму дека најверојатно бубрезите се засегнати од отровот и да му давам чај од брусница да пие многу често и да се исхранува со посебна храна 1 месец која треба да ми ја направат Ројал Канин ( ми даде адреса) и треба да направат хграна која ке содржи формула за бубрезите таму нешто и за срцето.Инаку крвниот притисок му е зголемен драстично и температура имаше. Мислев дека и денес ке ми земе 200 денари,но вчера тие 200 денари биле само за процедури таму денес ми побара 1100 при што морав пред тоа да ја заложам златната плочка оти како да насетував дека ке биде тоа.

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Бев денес,далеку подобар е е сега од претходно.Бил затровен со креозан,кревозан,криозан незз како точно го изговори плус таблета од син камен.Рече дека намерно било отровено,така да утре моите коа ке си дојдат,комшиите до мене нека внимаваат.Да имаше закон,и тужба ке им акневме. Инјекциите вцера биле како една витаминска,една инфузија и една против отров некаков серум.Бидејки вчера пак не јадеше,денес му стаија инфузија да му истечи и плус уште една инјекција.Ми рекоа таму дека најверојатно бубрезите се засегнати од отровот и да му давам чај од брусница да пие многу често и да се исхранува со посебна храна 1 месец која треба да ми ја направат Ројал Канин ( ми даде адреса) и треба да направат хграна која ке содржи формула за бубрезите таму нешто и за срцето.Инаку крвниот притисок му е зголемен драстично и температура имаше. Мислев дека и денес ке ми земе 200 денари,но вчера тие 200 денари биле само за процедури таму денес ми побара 1100 при што морав пред тоа да ја заложам златната плочка оти како да насетував дека ке биде тоа.
Вајда ти треба оваа храна http://www.royalcanin.co.uk/products/products/vet-products/canine-veterinary-diets/urinary-s-o-small-dog-under-10kg
знам дека кај др. Диме имаше некоја urinary ама дали беше за мачка или за куче не знам. По петшоповите прашај во овие поголемите, само да знаеш таа храна е поскапа.

Член од
31 јануари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
имам проблем од пред 2 дена мачето како што си играше наеднас падна и се здрви по некое време се свести но задните нозе му се укочени дали имате претстава(или на некој од вас му се има нешто слично десено )што може да :( е? од ветеринарна сите различно ни кажуваат ве молам помогнете ми

M

Moon Child

Гостин
Колку време е во таква состојба? И пиши нешто повеќе за мачето... Вака неможеме да нагаѓаме.

Член од
31 јануари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
па старо е година ипол... 3 дена.... синоке очите му с еиспакнаа така чудно и му се здрвија задните нозе неможе да се движи и кога ке го извадеме од неговото креветче само се влечи (бидеќи сака да се движи) .. сакам да знам од какви причини може да настане оваа ?

W

Werther

Гостин
па старо е година ипол... 3 дена.... синоке очите му с еиспакнаа така чудно и му се здрвија задните нозе неможе да се движи и кога ке го извадеме од неговото креветче само се влечи (бидеќи сака да се движи) .. сакам да знам од какви причини може да настане оваа ?
Греота.
Прв пат слушам нешто вакво.
Има една ветеринарна амбуланта во Ѓорче 1,пред пазарчето го однесе таму ?

Член од
31 јануари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
не не сум од Скопје :( нез навистина што да праваммм мака ми е се маче само жално :(

W

Werther

Гостин
не не сум од Скопје :( нез навистина што да праваммм мака ми е се маче само жално :(
Најдобро би било да го донесеш во Скопје.

Вака преку форум,тешка работа дека некој би ја погодил дијагнозата.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Земи игла и пробај боцни го околу задните нозе, 'рбетот кај шо се спојва со опашката. Ќе видиш дали ќе има реакција. Дане случајно му е повреден рбетот шо не вервам. Иначе ветеринарите шо велат? И земи однеси го мачето кај ветеринарен доктор со искуство, а не ветеринарен техничар.

Член од
31 јануари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
pa mi velat davaj mu analagin i vitaminski apcinja edni vikaat deka e glisti site razlicnom :( nez navistina sto da pravam i koj da poslusm

Kajgana Shop

На врв Bottom