Ветеринарно катче

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ветеринарна станица куманово, кај Митко. :) Сега видов од скопје си :D
Не е проблем. Се случува и накај Куманово да идам :)
Ама патот до Куманово + вакцина = вакцина во Скопје. Се јавив во една ординација и ми викаат 600 денари. Ми се сврте паметот. Ама за љубов ќе биде :)

Член од
5 март 2011
Мислења
844
Поени од реакции
825
Не е проблем. Се случува и накај Куманово да идам :)
Ама патот до Куманово + вакцина = вакцина во Скопје. Се јавив во една ординација и ми викаат 600 денари. Ми се сврте паметот. Ама за љубов ќе биде :)
600 den. (n) kaj nas se 300 den a lani koga imase navodna pojava na besnilo si gi vakcinirav i dvete kucinja za po 150 den navodno pola plakala drzavata (y)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
600 den. (n) kaj nas se 300 den a lani koga imase navodna pojava na besnilo si gi vakcinirav i dvete kucinja za po 150 den navodno pola plakala drzavata (y)
Тоа е. Ќе пробам да видам ако најдам некаде поевтино. Сепак ова е нешто кое кога - тогаш мора да се заврши.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Во Автокоманда би требало а е поевтина. Ма да, 600 денари.... хм... мислам дека кај Диме мене ми земаа 400, е сега не сум сигурна дали тоа беше редовната петвалентна или таа за беснили. Али можеш да се јавиш и да прашаш. А сигурна сум дека во Автокоманда е поевтино.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Дома дојде мајстор да ги лакира вратите со боја,тоа смрди ненормално,дали може да пречи на рибите? инаку чувам 2 рипки во кугла од 10 литри,а лакираното е веднаш до нив,па дали штети???
--- надополнето: 22 август 2012 во 19:20 ---
Отприлика колку чини вакцинација против беснило на куче по Ветеринарниве ординации?
Во Берово им земаа 300 денари и за двете кучиња,а мене тука 500 за вакцина против беснило :/

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Во Автокоманда би требало а е поевтина. Ма да, 600 денари.... хм... мислам дека кај Диме мене ми земаа 400, е сега не сум сигурна дали тоа беше редовната петвалентна или таа за беснили. Али можеш да се јавиш и да прашаш. А сигурна сум дека во Автокоманда е поевтино.
Петвалентна? За што е таа вакцина?

Во Берово им земаа 300 денари и за двете кучиња,а мене тука 500 за вакцина против беснило :/
Абе Скопје, те молам, мора да е дупло :(

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Петвалентна? За што е таа вакцина?

Абе Скопје, те молам, мора да е дупло :(
Јас сум многу задоволен од ветеринарот Денис во Аеродром. Од причина што несоодветно беа ставени вакцините од еден друг ветеринар за малку ќе ми умреше кучето и морав да го носам Скопје за да го спасам. Земи ја ветеринарната книшка и ќе ти објасни убаво кои се вакцини се неопходни.
Не знам навистина колку наплаќа за една вакцина..

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Не е ефтино во Автокоманда воопшто :) За беснило кај нив е 500, да ги викнеш дома 400 o_O Малце не им ја сфаќам логиката ама тоа е.

А во универзитетската во автокоманда не знам колку е, ќе видам деновиве па ќе ви кажам, и тие се скапички ама постручни и повеќе посветени на работата.

Г

Гучи

Гостин
Ауу ке ме мрдне мачкава. Прво ми мочаше по саксии, сеа почна у лавабо у кујна :facepalm:
Сигурно ли ке престане ако ја однесам на кастрирање? Може ли да има некоја компликација при истото?

И колку пари е од прилика? Можам да претпоставам, ке ме сотрат :D Коа ја земав ја однесов ушите да и ги исчистат, 400 денари ми земаа, и пак не и ги исчистија убаво :eek:

Член од
8 мај 2012
Мислења
3
Поени од реакции
2
Живеам во куќа и во двор чувам два мачори, едниот има три години, а другиот, малиот 4 месеци. Во подрум летово имаме наезда од глувци, т.е стаорци, веќе почнале и каблите да ги гризат, па татко ми денес купи отров, кој откако глувците ќе го изедат, се гушат, излегуваат на отворен простор и умираат. Се плашам мачорите да не изедат некој отруен глушец и да настрадаат. Досега само еднаш сум го видела големиот мачор да јаде глушец, инаку не ги ловат, не се замараат со нив. Дали може да ми кажете некој совет како да се отарасиме од глодариве, а да не им наштетиме на мачорите?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Живеам во куќа и во двор чувам два мачори, едниот има три години, а другиот, малиот 4 месеци. Во подрум летово имаме наезда од глувци, т.е стаорци, веќе почнале и каблите да ги гризат, па татко ми денес купи отров, кој откако глувците ќе го изедат, се гушат, излегуваат на отворен простор и умираат. Се плашам мачорите да не изедат некој отруен глушец и да настрадаат. Досега само еднаш сум го видела големиот мачор да јаде глушец, инаку не ги ловат, не се замараат со нив. Дали може да ми кажете некој совет како да се отарасиме од глодариве, а да не им наштетиме на мачорите?
Стапици ставајте им :)
Или најдете подобра мачка :D :D

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Iam ogromen problem!! Kucevo mi se PREPOLNI so krlezi po celo telo najmnogu megu prstite na sepite. Roevi moze milion ima!!!
Ampula redovno mu stavame na veterinar frontline.
Go odnesov onde vo avtokomanda mi dadoa vetacid go rastvoriv,go poturiv kucevo so toa,posede pola saat go izbanjav ama uste ima megju prstite na sepite!!
Neznam so da praam pomagajte!!!

L

Ligeia

Гостин
Iam ogromen problem!! Kucevo mi se PREPOLNI so krlezi po celo telo najmnogu megu prstite na sepite. Roevi moze milion ima!!!
Ampula redovno mu stavame na veterinar frontline.
Go odnesov onde vo avtokomanda mi dadoa vetacid go rastvoriv,go poturiv kucevo so toa,posede pola saat go izbanjav ama uste ima megju prstite na sepite!!
Neznam so da praam pomagajte!!!
Ќе земеш пинцета или може малку смешно (чупкалка за веѓи) но ќе ти заврши работа доколку немаш пинцета и ќе му ги истребиш сите еден по еден.Внимателно ќе гледаш да ги вадиш цели заедно со главата,да не ти остане во кожата.Потоа ако имаш чешел ситен низ дома исчешлај му ја длаката.Поздрав. :)
--- надополнето: 28 август 2012 во 18:00 ---
Ауу ке ме мрдне мачкава. Прво ми мочаше по саксии, сеа почна у лавабо у кујна :facepalm:
Сигурно ли ке престане ако ја однесам на кастрирање? Може ли да има некоја компликација при истото?

И колку пари е од прилика? Можам да претпоставам, ке ме сотрат :D Коа ја земав ја однесов ушите да и ги исчистат, 400 денари ми земаа, и пак не и ги исчистија убаво :eek:
Има лоши навики и послабо развиено сетило за мирис тоа е се.Не и е ништо само не може да си одреди каде мокрела пред тоа и да мокри на истото место.Ќе ти прави бељи низ дома тоа е. :) При кастрирање не се јавуваат компликации ако зафатот е добро изведен.

Kajgana Shop

На врв Bottom