Ne bi sakal nikogo da go navredam - ova se samo moi stavovi i veruvanja:
Vo ova vreme, koga naukata ima dokazano kako sme nastanale i znaeme tolku mnogu za galaksijata vo koja shto ziveeme, mene mi e malce smeshno da se veruva vo nekoe omnipotentno bitie.
Nashata galaksija koja e ogromna e samo edna od 40 milijardi drugi pomladi i postari od nea, nacickani so bezbroj planetarni sistemi... Jas ne veruvam deka celiot toj prostor e samo onaka za zezanje a nas gospod ne postavil bash tuka.
I nie samite mislam deka sme dokazi deka ne postoi gospod.
Ni rastat umnici koi se ostatoci od nashite predci koi imale mnogu pogolemi vilici od nashite.
Nie mazite imame bradavici, koi kako organ ne ni sluzat za nishto, a se veli deka gospod specifichno gi sozdal mazot i zenata razlichni.
Imame slepo crevo shto nekogash sluzelo za pomosh pri jadenjeto granki, a denes nema nikakva funkcija
)
I najvazno od se za mojata Ateistichka "verba" e deka religijata ima utepano najveke chovechki sushtestva vo istorijata od bilo koja druga pojava, bilo man-made ili prirodna.
Se prashuvam kako moze da postoi nekoj bog na mirot koga sekoj den vo afrika na primer umiraat po 20 000 deca od bolesti i glad...
Itn. Itn.