Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ne e izmeneta, polna e so nebulozi i kontradikcii!
Контрадикциите се намерни.

И во својата оригинлана форма ракописите изобилуваат со симболизам, метафори и алегории, и игра со плуралитет и сингуларитет. Контрадикции нема.

Докажи ми дека е изменета до тој степен Нептуне љубов моја.
Немој да ме нервираш:back:
Штета што ги немам кључевите од архивите на Ватикан, знаеш кое богатство од литература го има таму? Надвор од очите на јавноста.

Инаку без тие кључеви ќа биде малку тешко да покажам (не докажам хехе) дека тоа е така, но ќе се обидам, бидејќи не сакам да те нервирам :)

Сега одма не, бидејќи морам off PC да излегувам со друштвото малце, but I shall be back next time.

А патем, да не те оставам на празно - Имаш интересни работи во Dead Sea Scrolls, и во Емералдните Плочи на Тот (или Хермес [Да, истиот т.н. "гласник" на боговите во Грчка митологија])

Само ако идеш подлабоко, не само што ќе ги пројдеш Исус и Мухамед, и Алах и Јехова, туку и многу други работи ...

Ај доста е, ќе забегам оф топик :)

си ју некст тајм, бај! :helou:

N

Nephthys

Гостин
Штета што ги немам кључевите од архивите на Ватикан, знаеш кое богатство од литература го има таму? Надвор од очите на јавноста.
Ако ги немаш клучевите од Ватикан како можеш да збориш за она што го има во тие архиви?

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Кој го интересира, нека ги бара оригиналните ракописи во архивите на Ватикан. Им пожелувам многу среќа во тоа на заинтересираните.
Не ти требаат,можеш све сам да си сватиш ако тргнеш од мртва точка.Али и тие што се во Ватикан се копии од копиите на вистинските скрипти.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Контрадикциите се намерни.

И во својата оригинлана форма ракописите изобилуваат со симболизам, метафори и алегории, и игра со плуралитет и сингуларитет. Контрадикции нема.

Инаку без тие кључеви ќа биде малку тешко да покажам (не докажам хехе) дека тоа е така, но ќе се обидам, бидејќи не сакам да те нервирам :)

Сега одма не, бидејќи морам off PC да излегувам со друштвото малце, but I shall be back next time.

А патем, да не те оставам на празно - Имаш интересни работи во Dead Sea Scrolls, и во Емералдните Плочи на Тот (или Хермес [Да, истиот т.н. "гласник" на боговите во Грчка митологија])

Само ако идеш подлабоко, не само што ќе ги пројдеш Исус и Мухамед, и Алах и Јехова, туку и многу други работи ...

Ај доста е, ќе забегам оф топик :)

си ју некст тајм, бај! :helou:
Кој бил дванајстиот апостол абоминацијо една?

Ако ги немаш клучевите од Ватикан како можеш да збориш за она што го има во тие архиви?
А бе, колку да се каже нешто!

Не ти требаат,можеш све сам да си сватиш ако тргнеш од мртва точка.Али и тие што се во Ватикан се копии од копиите на вистинските скрипти.
А ти знаеш дека си бил?

Или ти кажале у ДПМНЕ, бидејќи Груевски е десната рака на Бог!

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
А ти знаеш дека си бил?

Или ти кажале у ДПМНЕ, бидејќи Груевски е десната рака на Бог!
Ова што го реков е нешто нај просто и се знае.Да прашаш будала од улица ќе ти го каже.

Не беше Луцифер десната рака на бог?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не беше Робин десната рака на Бетмен?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ова што го реков е нешто нај просто и се знае.Да прашаш будала од улица ќе ти го каже.

Не беше Луцифер десната рака на бог?
Не, туку е главниот обвинител!

Не беше Робин десната рака на Бетмен?
Не!

Чирак му е:smir:
калфа.

Ај не одете оф топик.

Показател дека постои Бог е што конечно се оттргнавме од комуњарското владение и што во законот за дискриминација на ДПМНЕ не влегоа хомиславите како абоминација!

Член од
20 мај 2009
Мислења
97
Поени од реакции
3
не просипај пароли,докажи дека е утка па ке ти веруваме.

А да погледнеш на следниов линк па да поверуваш ?? http://www.biblegateway.com/versions/

И немој ти се молам после да ми кажеш дека тие се само преводи а не верзии .

И пред да тврдиш нешто првин провери го тоа што го тврдиш па после да си земаш за право да навредуваш и коментираш кога немаш ниту основно познавање во врска со Библијата . ( извини на изразов , но тоа е само реплика на твоите коментари )

N

Nephthys

Гостин
А да погледнеш на следниов линк па да поверуваш ?? http://www.biblegateway.com/versions/
Со оваа страница не си докажал ништо освен дека и самиот не си запознаен со тематиката која ја обработуваш.
Имаш вакви исти страни и за верзиите на куранот,а ако си го прочитал мојот пост во кој те цитирам немаше да ми дадеш ваков "одговор":helou:А имаш и apostates of islam веб страна ако веќе ја спуштаме дискусијата на толку ниско ниво.
Треба уште многу леб да јадеш за да можеш да го користиш името на Хасан ел Басри како твој ник а тој да не се превртува во гроб поради твоите небулозни изјави.

Г

Господ

Гостин
Би сакал едно прашање да поставам се надевам не сум офтопик

Како и со кој памет докажувате и негирате постоење на Бог со цитати од Свети Книги?
Истото би можел да го правам јас,тоест би го докажувал постоењето на орки елфи со помош на Господарот на Прстените и фан фикшн книгите за Warcraft:toe:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Чекај, а кој кажал дека Бог не постои? Комуњарите.

Исто како што се тие криви што Елфите сеуште се кријат по шумите.

Г

Господ

Гостин
I apologise for my ignorance ама комуњарите беа контра Бог или религијата?
Башка елфи не постојат just like God:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom