И Христијанството не било од памтивек туку настанало во еден период од историјата, нашите претци пред да станат христијани со векови биле среќни пагани, се молеле на други богови им принесувале жртви и верувале во нив. За нив христијанството била “нова религија, верување, т.е. секта“Верувам во Господ,не одам често во црква,но 2 пати во месецот и за празници да си запалам по некоја сввека за здравје,срека..и сметам дека треба сите да веруваат во Господ и во својата религија,а не да измислуваат некој нови религии,верувања,т.е.секти спорд мене,во кој демек го величеле бог
слава на Бога,е тоа ти зборам,сите нормални луѓе веруваат во Бог до одредени граници и според Библијата, и одат во црква,палат свеки,раздаваат за мртвите,имаат слави,а не како некои поединци и групи(секти)дека само во Бог да се верува,да не се палат свеки и иконите биле само слики,како шо има некој шо веруваат само во Бог-ГО ВЕЛИчАТ,а не ја признаваат христијанската црква!bella toa ti so go kazuvas ne e veruvanje tuku tradicija i jas vaka ziveev ama ne sum znael deka ima nesto poveke kako na primer pokajanie i molitva postenje itn,.slava na Gospod
Фала за твојот дискриминирачки ставДа, верувам во Господ !
А тие што не веруваат, не ги разбирам, и ми се одвратни.
Жити се што е одвратното во нив? Сакам само тоа да ми го одговориш сега, одма.Да, верувам во Господ !
toa ne e ''veruvanje'' ako veruvas do odredeni granici, Isus vika koj nema da me zasaka poveke od sebesi ne e dostoen za mene...da pisuvase vo biblijata deka treba da palime sveki i veruvame vo ikoni ke go pravev i jas istoto no ne pisuva,treba da veruvame samo vo Isus oti On go dade zivotot za nas dali nekoj drug go dal zivotot za tebe?? i za kraj crkva ne e objektot tuku verniciteслава на Бога,е тоа ти зборам,сите нормални луѓе веруваат во Бог до одредени граници и според Библијата, и одат во црква,палат свеки,раздаваат за мртвите,имаат слави,а не како некои поединци и групи(секти)дека само во Бог да се верува,да не се палат свеки и иконите биле само слики,како шо има некој шо веруваат само во Бог-ГО ВЕЛИчАТ,а не ја признаваат христијанската црква!
Религијата создава дискриминација кај луѓето. Зошто да ти се одврани неверниците??? Си запознал некој неверник?? Може тој што не е религиозен да биде многу поморален од некој што верува.Да, верувам во Господ !