Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
17 март 2007
Мислења
218
Поени од реакции
2
bella toa ti so go kazuvas ne e veruvanje tuku tradicija i jas vaka ziveev ama ne sum znael deka ima nesto poveke kako na primer pokajanie i molitva postenje itn,.slava na Gospod

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Верувам во Господ,не одам често во црква,но 2 пати во месецот и за празници да си запалам по некоја сввека за здравје,срека..и сметам дека треба сите да веруваат во Господ и во својата религија,а не да измислуваат некој нови религии,верувања,т.е.секти спорд мене,во кој демек го величеле бог
И Христијанството не било од памтивек туку настанало во еден период од историјата, нашите претци пред да станат христијани со векови биле среќни пагани, се молеле на други богови им принесувале жртви и верувале во нив. За нив христијанството била “нова религија, верување, т.е. секта“

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
bella toa ti so go kazuvas ne e veruvanje tuku tradicija i jas vaka ziveev ama ne sum znael deka ima nesto poveke kako na primer pokajanie i molitva postenje itn,.slava na Gospod
слава на Бога,е тоа ти зборам,сите нормални луѓе веруваат во Бог до одредени граници и според Библијата, и одат во црква,палат свеки,раздаваат за мртвите,имаат слави,а не како некои поединци и групи(секти)дека само во Бог да се верува,да не се палат свеки и иконите биле само слики,како шо има некој шо веруваат само во Бог-ГО ВЕЛИчАТ,а не ја признаваат христијанската црква!

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
DA veruvam..veruvam vo GOSPOD zatoa sto sakam da veruvam..a ne zasto moram i zatoa sto taka treba...a se drugo za mene e laga..samo veruvanje vo crkva i veruvanje vo BOG ne e isto ....veruvaj NA BOG a ne na POP:salut:

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
sea ne e kazano za sekoj pop se razbira ..znaeme kolku gi ima takvi sto ja iskoristuvaat bozjata sila za da lapnat neso

Член од
29 јули 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
НЕ !
не го правам тоа на начин на кој го правите и вие останатите верници:toe:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.725
Поени од реакции
11.565
Да, верувам во Господ !

А тие што не веруваат, не ги разбирам, и ми се одвратни.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Да, верувам во Господ !

Жити се што е одвратното во нив? Сакам само тоа да ми го одговориш сега, одма.

Член од
17 март 2007
Мислења
218
Поени од реакции
2
слава на Бога,е тоа ти зборам,сите нормални луѓе веруваат во Бог до одредени граници и според Библијата, и одат во црква,палат свеки,раздаваат за мртвите,имаат слави,а не како некои поединци и групи(секти)дека само во Бог да се верува,да не се палат свеки и иконите биле само слики,како шо има некој шо веруваат само во Бог-ГО ВЕЛИчАТ,а не ја признаваат христијанската црква!
toa ne e ''veruvanje'' ako veruvas do odredeni granici, Isus vika koj nema da me zasaka poveke od sebesi ne e dostoen za mene...da pisuvase vo biblijata deka treba da palime sveki i veruvame vo ikoni ke go pravev i jas istoto no ne pisuva,treba da veruvame samo vo Isus oti On go dade zivotot za nas dali nekoj drug go dal zivotot za tebe?? i za kraj crkva ne e objektot tuku vernicite
..zemi nov zavet i citaj ke ti stane mn pojasno

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Da, religijata e del od kulturata na eden narod.Nema vrska so nesto metafizicko. jas veruvam vo bog ko sto veruvam deka imam 20 000 evra, ama nemam.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Не сум баш по религијата искрено.
(незнам):jaj:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
najdobar vernik e onoj koj e najdobar vo moralna smisla, a dogmite i obredite nemaat vrska, tie se nesto nesustestveno, a ezotericnoto, to est vnatresnoto najdobro se pokazuva javno preku delata.

Член од
25 август 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Да, верувам во Господ !

Религијата создава дискриминација кај луѓето. Зошто да ти се одврани неверниците??? Си запознал некој неверник?? Може тој што не е религиозен да биде многу поморален од некој што верува.

Јас не верувам во господ, бај д веј. Порано верував, но не како нешто надприродно, туку само како „соговорник“ кој ќе ме ислушува, ќе ме теши и дава надеж. Па престанав да правам лудак од себе, да верувам во нешто што лично мислам дека не постои. Сега научив сама да си помагам себеси во моменти кога ми е потребно. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom