Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
20 мај 2008
Мислења
130
Поени од реакции
54
Hehe ... mnogu mi e zal sto ne si znael koj e Stephen Hawking, covekot ima pridoneseno za svetov kolku i Bil Gates na primer ... I gledam deka, kako sto spomna malefactor vo edna druga tema, koga treba da prokomentiras nesto sto ocigledno ne ti odgovara (kako sto e vo slucajov izjavata na papata), sekogas se odnesuvas kako bukvalist , kao demek fala ti sto ni kaza za Hawking itn itn ...
Mnogu mi preci koga lugeto percepiraat nekoi raboti selektivno, i koga treba da sogledaat nekoja greska i ednostavno da kazat, da - mozebi e toa taka, samo se pravat kako voopsto da ne go videle/cule/procitale ... kako sto ti go izbegnuvas boldiraniot del, kojsto ne e izmislica btw, mozes da pobaras vo site renomirani svetski vesnici. I najdobriot del e toa sto naucnicite se slozile so papata da ne go dopiraat delot pred Big Bang, ne zatoa sto znaele deka nema nisto da otkrijat, tuku zatoa sto bile zamoleni od strana na papata da ne go pravat toa zatoa sto bi mozelo da dojde do anarhija.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не се секирај, дури и јас ја имам читано „Кратката историја на времето„ од Стивен Хокинг, која е преполна со шпекулации а не со јасни докази. Хокинг самиот тврди дека теоријата на црните јами е досега најсложениот теориско-математички модел за објект (црна јама) која досега НИКОЈ не ја ВИДЕЛ. И сега, кога некој од атистите ќе праша „а дали ти (јас) си го видел Бога?„ јас би го прашал: „ а дали ти си видел црна јама?„.
Патем кажано, се исповедам за православен верник така да она кое го вели Папата овој или оној, на никој начин не ме засега. Кажал-и останал жив, што бо рекол Драган Б. Костиќ.

А колку што ми е познато, Бил Гејтс и таквите како него, придонесуваат само за нивните банковни конта а не за народните маси...

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
MIKI1 напиша:
А колку што ми е познато, Бил Гејтс и таквите како него, придонесуваат само за нивните банковни конта а не за народните маси...

Со други зборови не ти е познато .. за разлика од него , поповите се тие кои ги собираат парите на народот , а што му даваат ?

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
MIKI1 напиша:
Aj sega ne treskaj zeleni......
Samo zatoa sto nekoj covek bil dovolno pameten svoeto znaenje da go komercijalizira ne znaci deka ne pridonesol nisto za razvojot na civilizacijata..... a bogami Bil Gejts i te kako pridonel...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
MIKI1 напиша:
Ако не ти е јасно...тој прави производ (и не само еден производ, цела палета се, не се само оперативни системи) , го пласира на пазарот, кој купи купил, кој не..не. Со сила никој не те принудува...нормално дека и ќе заработи..или лупаш колку да лупнеш нешто.
А што продаваат поповите...за ветар и магла им ги земаат парите на народот.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
MIKI1 напиша:
А како што ми е мене познато, неодамна тој истиот Бил Гејтс даде 30 милијарди долари за добротворни цели, од истото банковно конто за кое што ти зборуваш.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Aj sega ne treskaj zeleni......
Samo zatoa sto nekoj covek bil dovolno pameten svoeto znaenje da go komercijalizira ne znaci deka ne pridonesol nisto za razvojot na civilizacijata..... a bogami Bil Gejts i te kako pridonel...
Не трескам зелени, туку трескам жива стварност, а предрасудите кон „придонесите„ од Бил Гејтс се само предрасуди...

Ако не ти е јасно...тој прави производ (и не само еден производ, цела палета се, не се само оперативни системи) , го пласира на пазарот, кој купи купил, кој не..не. Со сила никој не те принудува...нормално дека и ќе заработи..или лупаш колку да лупнеш нешто.
А што продаваат поповите...за ветар и магла им ги земаат парите на народот.
Да, ги пласира на пaзарот, а всупност, ни продава еден и ист прозизвод во „најново„ пакување и на еден и ист произвот, типот (Бил) млати пари на негова сметка на сметка на џебот од народот. Ептен хумано, признавам!
А тоа дека со сила не ме принудува да го купам Биловиот производ,за тоа бааги се лажеш. И Бил, и таквите како него, вршат страотни притисоци врз владите за да ги купуваат или легализираат токму неговите приозиводи па затоа „Мајкрософт„ постави монопол во оперативните системи и придружниот сoфтвер, и сето тоа, нормално, од „хумани„ побуди-како да не!

Поповите го „продаваат„ она кое ни Бил Гејтс ни Џорџ Буш го немаат ниту некогаш ќе го имаат...

А како што ми е мене познато, неодамна тој истиот Бил Гејтс даде 30 милијарди долари за добротворни цели, од истото банковно конто за кое што ти зборуваш.
Да, даде 30 милијарди од следните причини:
- самиот, со својот труди и пот, сигурно не го заработил,
- неговото име ќе биде изгравирано на плочки на секој објект или институција за која типот донирал (навистина „хумано„!)
-типот донира пари кои, кога не се потрошени за негова лична корист, државата/власта не ги оданочува, оти се донација.
Ти текнува? Лесно се трошат пари кои не си ги заработил...
Ај сега, наведи и за што се типот донирал па да продолжиме со дискусија за неговата „хуманост„...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ги пласира на пaзарот, а всупност, ни продава еден и ист прозизвод во „најново„ пакување и на еден и ист произвот, типот (Бил) млати пари на негова сметка на сметка на џебот од народот. Ептен хумано, признавам!
А тоа дека со сила не ме принудува да го купам Биловиот производ,за тоа бааги се лажеш. И Бил, и таквите како него, вршат страотни притисоци врз владите за да ги купуваат или легализираат токму неговите приозиводи па затоа „Мајкрософт„ постави монопол во оперативните системи и придружниот сoфтвер, и сето тоа, нормално, од „хумани„ побуди-како да не!

Поповите го „продаваат„ она кое ни Бил Гејтс ни Џорџ Буш го немаат ниту некогаш ќе го имаат...

Ај просветли не за тоа што имаат поповите...тоа специјалното...
Владите можда се поткупени а не и принудени...дали воопшто знаеш што се микрософт произведува?
Тебе дома некој ти врши притисок да го купиш неговиот производ?
Не заработил, да не ги украл случајно.. се додека нема пресуда чист е...
И ја не го сакам многу но :toe:...

Член од
20 мај 2008
Мислења
130
Поени од реакции
54
Не трескам зелени, туку трескам жива стварност, а предрасудите кон „придонесите„ од Бил Гејтс се само предрасуди...

Да, ги пласира на пaзарот, а всупност, ни продава еден и ист прозизвод во „најново„ пакување и на еден и ист произвот, типот (Бил) млати пари на негова сметка на сметка на џебот од народот. Ептен хумано, признавам!

- неговото име ќе биде изгравирано на плочки на секој објект или институција за која типот донирал (навистина „хумано„!)
-типот донира пари кои, кога не се потрошени за негова лична корист, државата/власта не ги оданочува, оти се донација.
Ти текнува? Лесно се трошат пари кои не си ги заработил...
Ај сега, наведи и за што се типот донирал па да продолжиме со дискусија за неговата „хуманост„...
Prva rabota, nikoj ne te prisiluva da go kupis so sila, neli?
Vo sekoe vreme mozes da si naracas Ubuntu od internet (besplatno) da stigne, i da si go koristis.
Vtora rabota, so 30-te milijardi dolari se nadevaat deka ke se iskorenat 3 bolesti za 10ina godini, i golem tasak ako pritoa moram da go procitam imeto na Gates na bilo koja zgrada. Jas ako dadam tolku pari ima da gi nateram da cuvaat slika od mene gol na biro!
Treta rabota, crni dupki SE videni i se nabljuduvani vo momentov na zboruvanje, rabotata koja ne ja znaat za niv e kako funkcioniraat. (Nebesnoto carstvo, kolku sto znam , seuste ne go imaat nacekano?)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ај просветли не за тоа што имаат поповите...тоа специјалното...
Владите можда се поткупени а не и принудени...дали воопшто знаеш што се микрософт произведува?
Тебе дома некој ти врши притисок да го купиш неговиот производ?
Не заработил, да не ги украл случајно.. се додека нема пресуда чист е...
И ја не го сакам многу но :toe:...
Поповите ја имаат влсата д практикуваат Свети Тајни, без кои нема живот во Црквата, а тоа е она кое ниеден претседател или земски цар го нема ниту ќе го има...

Владите се и поткупени и принудени па и двете работиистовремено, барем тоа е повеќе од јасно и очигчледно!
Не, незнам што произведува...:vozbud:На пример: оперативниот систем „Вундоус„, канцеларискиот пакет „МС Офис„, „МС Проџект„, „МС Визио„ и сл.

Мене дома никој не ми врши притосок нешто да купам.
Не, не ги украл ама со притисоците кои Бил го врши низ цел свет, вклучувајќи ја и Македонија па и Руската федерација, незначи дека и чесно го заработува своите пари! Ти текнува?

Prva rabota, nikoj ne te prisiluva da go kupis so sila, neli?
Vo sekoe vreme mozes da si naracas Ubuntu od internet (besplatno) da stigne, i da si go koristis.
Vtora rabota, so 30-te milijardi dolari se nadevaat deka ke se iskorenat 3 bolesti za 10ina godini, i golem tasak ako pritoa moram da go procitam imeto na Gates na bilo koja zgrada. Jas ako dadam tolku pari ima da gi nateram da cuvaat slika od mene gol na biro!
Treta rabota, crni dupki SE videni i se nabljuduvani vo momentov na zboruvanje, rabotata koja ne ja znaat za niv e kako funkcioniraat. (Nebesnoto carstvo, kolku sto znam , seuste ne go imaat nacekano?)
Да, никој не ме принудува со сила ама затоа ме принудуа онака елегантно, преку мојата Влада и власт...
А што можеш да користиш со „Убунту„ и сличните отоврени и евтино достапни оперативни системи? Да ме можеш да коистиш Аутокад или Дроу, 3Д студио, Фотошоп или МС Офис на Убуниту? Дај, биди посериозен...
Кога некој ќе успее да искорени било кои 3 болест од планетава, нека ми се јави на мобилен...Таа приказна за искоренување болести ја слушам цел живот а од друга страна пак,постојано се појавуваат нови и нови болести а дел од наводно искоренетите, пак се појавуваат! Е па толку од искоренувањето на болестите...
Пиши ми , како можат да бидат видени црните јами/дупки, кога се црни и впиваат се од нивната околина, вклучувајќи ја и светлината? Она кое може да се види е само нивното дејство врз нивната околина и чисто рационалните заклучоци кои можат да се донесат од тоа набљудување...
Цаството Небесно го имат видено само поединци, кои со својата духовна, душевна и телесан чистота, се удостоиле да го видат. Таму, во Царството, нема место за валкани луѓе...

Член од
20 мај 2008
Мислења
130
Поени од реакции
54
Поповите ја имаат влсата д практикуваат Свети Тајни, без кои нема живот во Црквата, а тоа е она кое ниеден претседател или земски цар го нема ниту ќе го има...

Владите се и поткупени и принудени па и двете работиистовремено, барем тоа е повеќе од јасно и очигчледно!
Не, незнам што произведува...:vozbud:На пример: оперативниот систем „Вундоус„, канцеларискиот пакет „МС Офис„, „МС Проџект„, „МС Визио„ и сл.

Мене дома никој не ми врши притосок нешто да купам.
Не, не ги украл ама со притисоците кои Бил го врши низ цел свет, вклучувајќи ја и Македонија па и Руската федерација, незначи дека и чесно го заработува своите пари! Ти текнува?

Да, никој не ме принудува со сила ама затоа ме принудуа онака елегантно, преку мојата Влада и власт...
А што можеш да користиш со „Убунту„ и сличните отоврени и евтино достапни оперативни системи? Да ме можеш да коистиш Аутокад или Дроу, 3Д студио, Фотошоп или МС Офис на Убуниту? Дај, биди посериозен...
Кога некој ќе успее да искорени било кои 3 болест од планетава, нека ми се јави на мобилен...Таа приказна за искоренување болести ја слушам цел живот а од друга страна пак,постојано се појавуваат нови и нови болести а дел од наводно искоренетите, пак се појавуваат! Е па толку од искоренувањето на болестите...
Пиши ми , како можат да бидат видени црните јами/дупки, кога се црни и впиваат се од нивната околина, вклучувајќи ја и светлината? Она кое може да се види е само нивното дејство врз нивната околина и чисто рационалните заклучоци кои можат да се донесат од тоа набљудување...
Цаството Небесно го имат видено само поединци, кои со својата духовна, душевна и телесан чистота, се удостоиле да го видат. Таму, во Царството, нема место за валкани луѓе...
Pogolem del od svetskite firmi koristat Linux i Ubuntu otkolku Windows. A za crnite dupki, Google-aj malce lol.
Sto se odnesuva do bolestite, mnogu jasno deka bolest ne moze da se iskoreni skroz i nikogas poveke da ne se pojavi, posto stanuva zbor za zivi organizmi koi sto koga ne se vo teloto na nekoj covek, negde postojat i mozno e koga nekoj ke dojde vo dopir, da go razbolat. (NELI?)
Celta e da se najde nacin da se spreci rapidnoto sirenje i da se najde lek, a ne da se unistat site bakterii na planetava .

Член од
12 јуни 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Па јас верувам во Господ, само не можам да разберам како може некој што не верува да ме убедува дека му е супер...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Па јас верувам во Господ, само не можам да разберам како може некој што не верува да ме убедува дека му е супер...
Кој ти брани да си веруваш, твој избор......и ич немој да се трудиш да разбереш дека ни е супер..наш избор е тоа.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Дефинитивно верувам во господ !

Kajgana Shop

На врв Bottom