Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Г

Господ

Гостин
И Маркс и Енгелс не продаваа доктрина и утопија???
Бараво, ептен си ја разбрал суштината на „Новото-доба“.
Реков ли јас да се верува у се што ќе се чуе у Zeitgeist?
Не!

Кажува ли негде во Zeitgeist да се верува во се што се кажува таму?
Не!

Нараторите,всушност велат ниедна информација да не ја земаш здраво за готово.
Никој не те присилува да веруваш во тоа што се прикажува таму.

F

Frankie Yale

Гостин
Добро ги знаеш луѓето како мене?
Реков јас паметен си ти.
И остани си таков.
Одам да купам палома, бидејќи две солзи ќе ми капнат ако не дискутираш...
Не знам јас што е сарказам :) Во случај ти да не знаеш ова беше саркастична изјава :P

Со ова што го напиша само го потврди тоа што го кажав и зарем не сум во право? Читајќи ти ги мислењата заклучив дека ти си еден од оние кои мислат "сите се глупи и слепи, не знаат ништо и не се во право за ништо зошто се слепи и глупи" Најчесто луѓе такви размислувања се или тинејџери или возрасни на работни места како келнер, угостител, чевлар, тезгаџија итн. Кога веќе дискутирам со тебе (зошто ми е досадно) и забегавме ептен офтопик, би можел ли да ми одговориш колку години имаш, колкаво е твоето образование и што работиш ако си вработен...

--- надополнето ---

Па тоа е и иронијата. Што гледачите веднаш го зимаат филмот здраво за готово и не размислуваат "outside the box".

Г

Господ

Гостин
Па тоа е и иронијата. Што гледачите веднаш го зимаат филмот здраво за готово и не размислуваат "out of the box".
Aко е така нема простор за напаѓање на филмот,се знае кој е крив.Ако на син ти му купиш играчка и тој ја акне од земја и ја сомеле крив е произведувачот на играчки?
Ова цитатов не мора да се однесува на тебе,сепак подобро да го пишам ова отколку не.

F

Frankie Yale

Гостин
Aко е така нема простор за напаѓање на филмот,се знае кој е крив.Ако на син ти му купиш играчка и тој ја акне од земја и ја сомеле крив е произведувачот на играчки?
Ова цитатов не мора да се однесува на тебе,сепак подобро да го пишам ова отколку не.
Па крив е ако напишал на играчката "Акни ја од земја и сомели ја". Што е случајот со zeitgeist. Со самото тоа што филмот е класифициран како документарец многу луѓе одма претпоставуваат дека се во него е вистина и проверен факт.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не знам јас што е сарказам :) Во случај ти да не знаеш ова беше саркастична изјава :P

Со ова што го напиша само го потврди тоа што го кажав и зарем не сум во право? Читајќи ти ги мислењата заклучив дека ти си еден од оние кои мислат "сите се глупи и слепи, не знаат ништо и не се во право за ништо зошто се слепи и глупи" Најчесто луѓе такви размислувања се или тинејџери или возрасни на работни места како келнер, угостител, чевлар, тезгаџија итн. Кога веќе дискутирам со тебе (зошто ми е досадно) и забегавме ептен офтопик, би можел ли да ми одговориш колку години имаш, колкаво е твоето образование и што работиш ако си вработен
Ауууу ти си бил поголема џукела од што првично претпоставував.:tapp:
Досадно ти било!?
Кондураџии и тезгари!?
Дефинитивно не си добар...барај стручна помош побрзо, тоа ти е најдобар совет од мене што би го добил.

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Реков ли јас да се верува у се што ќе се чуе у Zeitgeist?
Не!

Кажува ли негде во Zeitgeist да се верува во се што се кажува таму?
Не!

Нараторите,всушност велат ниедна информација да не ја земаш здраво за готово.
Не ми беше муабетот дали треба или не треба да им се верува на “дечките“ од Zeitgeist.
Го коментирав твојот муабет дека тие би требало да не потикнат да “излеземе“ од коцката.
За твоја информација има повеќе “коцки“ од кои влегуваш и излегуваш во текот на животот.
Дечкиве од Zeitgeist уствари сакаат да те пикнат во малку реновираната (уствари само тапети и залепија) на коцката креирана од Маркс и Енгелс.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не знам јас што е сарказам :) Во случај ти да не знаеш ова беше саркастична изјава...

Со ова што го напиша само го потврди тоа што го кажав и зарем не сум во право? Читајќи ти ги мислењата заклучив дека ти си еден од оние кои мислат "сите се глупи и слепи, не знаат ништо и не се во право за ништо, никогаш." Најчесто таквите се или тинејџери или возрасни на работни места како келнер, угостител, чевлар, тезгаџија итн. Кога веќе дискутирам со тебе (зошто ми е досадно) и забегавме ептен офтопик, би можел ли да ми одговориш колку години имаш, колкаво е твоето образование и што работиш, ако си вработен...

--- надополнето ---

Па тоа е и иронијата. Што гледачите веднаш го зимаат филмот здраво за готово и не размислуваат "out of the box".
Во право си.
За се.
Остани си паметен...и секако нормален.

хаххаха баш чудно зошто ги наведе наведените занимања како понижувачки или втора класа граѓани нешто!?
that would be nice to know...:tv:

Г

Господ

Гостин
Па крив е ако напишал на играчката "Акни ја од земја и сомели ја". Што е случајот со zeitgeist. Со самото тоа што филмот е класифициран како документарец многу луѓе одма претпоставуваат дека се во него е вистина и проверен факт.
Значи сепак луѓето непромислено проаѓаат низ филмот,затоа викам дека филмот треба да се гледа со сомнеж,како и на се друго.
Пример,дел од информациите во Zeitgeist ги потврдува и Icke,гледаме на него со потсмев а еве и самиот Michio Kaku има потврдено дел од теориите на Icke.

F

Frankie Yale

Гостин
Дефинитивно не си добар...барај стручна помош побрзо, тоа ти е најдобар совет од мене што би го добил.
Можеби стварно сум луд кога ти стигна да ми го кажеш ова. Ама не знам, кажав нешто со што тоекатер не се согласи а тоа според твојата изрека значи дека не сум луд!

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Г

Господ

Гостин
Не ми беше муабетот дали треба или не треба да им се верува на “дечките“ од Zeitgeist.
Го коментирав твојот муабет дека тие би требало да не потикнат да “излеземе“ од коцката.
За твоја информација има повеќе “коцки“ од кои влегуваш и излегуваш во текот на животот.
Дечкиве од Zeitgeist уствари сакаат да те пикнат во малку реновираната (уствари само тапети и залепија) на коцката креирана од Маркс и Енгелс.
Можеби си во право,проектот Venus Е верзија на комунизмот,ама не зборам за менување од еден во друг систем на уредување него воопшто гледање на сите тврдења со доза сомнеж.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Можеби стварно сум луд кога ти стигна да ми го кажеш ова. Ама не знам, кажав нешто со што тоекатер не се согласи а тоа според твојата изрека значи дека не сум луд!

Не, ти си иднината на нашето општество.
Која што секако...е светла.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244

Човече барај помош додека не е касно!

F

Frankie Yale

Гостин
Значи сепак луѓето непромислено проаѓаат низ филмот,затоа викам дека филмот треба да се гледа со сомнеж,како и на се друго.
Пример,дел од информациите во Zeitgeist ги потврдува и Icke,гледаме на него со потсмев а еве и самиот Michio Kaku има потврдено дел од теориите на Icke.
Па не знам која им била целта на тие што го создале Zeitgeist ама едно е јасно. Луѓето кои ги плукаат другите дека се слепи самите себе не се гледаат и не ги преиспитуваат своите верувања. И јас сум за тоа, кон се да се има отворен и критички настроен ум, т.е да ги погледнеш двете страни на "проблемот" па критички да одлучиш која држи повеќе вода. Нешто што тие таканаречени truthers не го прават.

Г

Господ

Гостин
Терајте офтопик дур можете,и онака ја ќе јадам црвени.

Kajgana Shop

На врв Bottom