Annastasija
Do Not Disturb Me ! Ok ?!
- Член од
- 15 септември 2010
- Мислења
- 20
- Поени од реакции
- 2
Значи еве вака... Јас не распознавам што е исправно, а што е неисправно... Имам апсолутно се што ми е потребно за живот, имам се, дозволено ми е се... Единствено нешто на кое треба да се покорам е Божјиот закон: Не јади од дрвото ( Во случајов чоколадата ) Ќе умреш... И бидејќи јас не распознавам што е неисправно, некој ми вели, изеди го чоколадото, нема да умреш... Всушност, го искористува она што јас го знам, или не го знам... И го јадам, а за казна, да умирам, и доживувавм маки... Како што веќе кажав во некој пост - не се мисли на умирање во моментот, но лишување од бесмртноста... Тоа е казна Ипсиссимус...Невели јадеше и сега ќе умре! туку стана како еден од нас! Што се правите со сила мутави? Да те прашам хипотетички нешто! Ако ти нераспознаваш исправно од неисправно, и некој ти рече нејади од чоколадово ќе умреш, ти го јадеш, затоа што незнаеш што е исправно и тој некој те убива, велејќи па ти реков дека ќе умреш! Дали за тебе тој е праведен и добар, а некој друг кој ти вика дека од чоколадо не се умира е зол?
Зарем тоа го нема и во денешното општество - Шиткаш дрога - одговараш, Крадеш - одговараш... Убиваш - Затвор... Денес живееме со многу повеќе закони, а тогаш имало само еден, единствен...
Праведен е оној кој ми дал се, сакал да живеам добро, праведен е оној кој создал се, и дал само еден единствен закон... Меѓутоа секако, човекот никогаш ништо не знаел да цени, а па ни тоа...