Верувам во...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
A na hepta slobodno mu kazi deka trebe da izede ushta dosta furni leb...za da dojde do vistinata..;)
Иди на пиво-журката гурџи, запознај се со луѓето на кои им јадиш гомна и ги заморуваш, не одам јас секако (јадам уште леб знаеш, верувам дека еден ден ќе бидам достоен да правам муабет со луѓе ко тебе просветлени уште на млади години :) ), до сега не сум ни бил, но ако ти идиш, доаѓам. Би сакал да ти ги видам будните очи и да дебатираме на теми Ошо, телема, јога и се друго... со пиво нормално.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Иди на пиво-журката гурџи, запознај се со луѓето на кои им јадиш гомна и ги заморуваш, не одам јас секако (јадам уште леб знаеш, верувам дека еден ден ќе бидам достоен да правам муабет со луѓе ко тебе просветлени уште на млади години :) ), до сега не сум ни бил, но ако ти идиш, доаѓам. Би сакал да ти ги видам будните очи и да дебатираме на теми Ошо, телема, јога и се друго... со пиво нормално.
Prashaj gi drugite......ako sakat da te vidat ke se "zrtvuvam" i jas....
i pak si vulgaren.....ne im jadam gomna....naprotiv, na nekoi od niv prv pat i repliciram.
Nemam kompleksi od sledenja,...za razlka od nekoj...;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Prashaj gi drugite......ako sakat da te vidat ke se "zrtvuvam" i jas....
i pak si vulgaren.....ne im jadam gomna....naprotiv, na nekoi od niv prv pat i repliciram.
Nemam kompleksi od sledenja,...za razlka od nekoj...;)
Ме отепа спомнувајќи ме а не ме ни цитираш за да знам дека зборуваш нешто за мене... по цел форум на мал милион теми само Хептаграм ти е во устата :eek:
Пази да не се задавиш од тој залак ;)

И се жалиш следен бил... не го спомнувај името на твојот бог напразно гурџиев... ќе ти ги помати мислите.
Мене сакаат да ме видат но јас не секој сакам да запознаам... ова е форум... бираме со кој сме пријатели со кој непријатели а со кој неутрални.
Шах :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Hahahaha...ke ti odgovoram vo stilot na hepta....
Ne sum platen ovde da kazuvam shto znam...
Немој во Хептаграмски стил измисли си твој бре... ц ц ц саде копии на Хептаграм стил. Times new roman :P
--- надополнето: 2 мај 2012 во 21:01 ---
Hahahaha...ke ti odgovoram vo stilot na hepta....
Ne sum platen ovde da kazuvam shto znam...
Ајде просветлувај не саде да скокаш... ајде... просветли... просветли кога ти велам

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Мене сакаат да ме видат но јас не секој сакам да запознаам... ова е форум... бираме со кој сме пријатели со кој непријатели а со кој неутрални.
Шах :)
Da ne se vikashe toa...kompleks na visha vrednost?
Mat:)
--- надополнето: 2 мај 2012 во 21:05 ---
Немој во Хептаграмски стил измисли си твој бре...
Covekot trebe da bide ogledalo -Osho

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Така се вика... ајде просветлувај... симни ме од облаците да научам нешто од тебе... ајде... просветлувај кога ти велам...
Да не беше баниран на телема под-форумот заради дрдорење и траскање зелени ќе читаше што се имам напишано и кажано...
Затоа, ајде просветлувај не туку се замарај со мене. Кој сум, за мене сум...
Просветлувај момче... дај ни го Ошо разголен ние ќе го обричиме и ќе му дадеме да ора со Волот :) Како што реков еднаш...

Зошто не сакаш да просветлуваш? Ама зошто?
--- надополнето: 2 мај 2012 во 21:06 ---
--- надополнето: 2 мај 2012 во 21:05 ---

Covekot trebe da bide ogledal -Osho
Требало Ошо да ти каже и какво огледало, кога веќе си го обожаваш Ошо :)
Не сум знаел дека во мене се огледуваш. Сонце мое... должам пиво за овој муабет...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Така се вика... ајде просветлувај... симни ме од облаците да научам нешто од тебе... ајде... просветлувај кога ти велам...
Да не беше баниран на телема под-форумот заради дрдорење и траскање зелени ќе читаше што се имам напишано и кажано...
Затоа, ајде просветлувај не туку се замарај со мене. Кој сум, за мене сум...
Просветлувај момче... дај ни го Ошо разголен ние ќе го обричиме и ќе му дадеме да ора со Волот :) Како што реков еднаш...

Зошто не сакаш да просветлуваш? Ама зошто?
--- надополнето: 2 мај 2012 во 21:06 ---

Не сум знаел дека во мене се огледуваш. Сонце мое... должам пиво за овој муабет...
Ах ти со тој твој замислен вол:tapp: И доста ми го закачаш Ошо можеш само вода да му носиш, а не да ми филозофираш тука:facepalm: Се разбравме, а да те просветли не може никој освен самиот себе.
А за огледалото ако се огледувало до сега на тебе ке се скршело одамна:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Zabegavme od temata........so ova prekinuvam....sakav samo da i kazam nazdravje na lugeto..se spremaa na pivo.
Pak nekoj tvoj zaklucok.....ke pocnam da sumljam vo tvojata inteligencija .....ne rekov deka vo tebe se ogleduvam....ah taj kompleks...
rekov deka covekot trebe da e ogledalo...da ja prikazuva realnosta,pa kakva saka neka e.....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Ах ти со тој твој замислен вол:tapp: И доста ми го закачаш Ошо можеш само вода да му носиш, а не да ми филозофираш тука:facepalm: Се разбравме, а да те просветли не може никој освен самиот себе
Доста бе пак и ти... На Ошо може да му однесам само бензин, и секако му треба(ше) голем Вол а на неговите следбеници добар камшик со три краја! За да научат што значи да се управува со трите ѕверови со кои може да управува човекот. За кои не сте ниту слушнале ниту сте имале пракса и само дрдорите за Ошо со цитати. Што се палиш за Ошо, мртов е и го нема... гнасниот живот му замина на тој дрдорко и сега игра Дама со Кроули или Алан Бенет или Кришнамурти некаде по универзумот. :P

Де ајде сега натепај ме што имам такво мислење за Ошо...
Глупости... учителот ми ти го навредија? Сонце... имал тој учител... плукам на неговото учителство и начин на размислување.
--- надополнето: 2 мај 2012 во 21:15 ---
Zabegavme od temata........so ova prekinuvam....sakav samo da i kazam nazdravje na lugeto..se spremaa na pivo.
Pak nekoj tvoj zaklucok.....ke pocnam da sumljam vo tvojata inteligencija .....ne rekov deka vo tebe se ogleduvam....ah taj kompleks...
rekov deka covekot trebe da e ogledalo...da ja prikazuva realnosta,pa kakva saka neka e.....
Ти од исток си бил бре... одлично... така така полека и ќе може реално да се следиме ;)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Доста бе пак и ти... На Ошо може да му однесам само бензин, и секако му треба(ше) голем Вол а на неговите следбеници добар камшик со три краја! За да научат што значи да се управува со трите ѕверови со кои може да управува човекот. За кои не сте ниту слушнале ниту сте имале пракса и само дрдорите за Ошо со цитати. Што се палиш за Ошо, мртов е и го нема... гнасниот живот му замина на тој дрдорко и сега игра Дама со Кроули или Алан Бенет или Кришнамурти некаде по универзумот. :P

Де ајде сега натепај ме што имам такво мислење за Ошо...
Глупости... учителот ми ти го навредија? Сонце... имал тој учител... плукам на неговото учителство и начин на размислување.
--- надополнето: 2 мај 2012 во 21:15 ---

Ти од исток си бил бре... одлично... така така полека и ќе може реално да се следиме ;)
За греота си :facepalm: Ај ке ти пројде оваа фаза на сезнаење па можда и ке те просветли некој ден некое огледало.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
За греота си :facepalm: Ај ке ти пројде оваа фаза на сезнаење па можда и ке те просветли некој ден некое огледало.
Што се грижиш јас за што сум?
Што се заморуваш? Ми е грижа твоето размислување за било што?
Што ме заморуваш со твоите размисли за мене?
Што ми е грижа за твојот учител, ученику на дрдорковци?
Се навреди ти што мислам дека Ошо е обичен бедник, ти се потат дланките? Сакаш да ми вратиш да ме навредиш некако?
Де пробај, навреди ме... те предизвикувам ;)

Јас сум тој што сум. Ништо поеќе ништо помалку. Не треба ти да се грижиш, ти гледај таму љуби го Ошо... но не ме мрази мене што не го љубам Брадестиот.

П.С: И верувам во две работи во ова мое постоење: Човештвото и Смртта! И двете ги доживувам како точки кои го одредуваат моето „јас“ во овој Хаос!

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Што се грижиш јас за што сум?
Што се заморуваш? Ми е грижа твоето размислување за било што?
Што ме заморуваш со твоите размисли за мене?
Што ми е грижа за твојот учител, ученику на дрдорковци?
Се навреди ти што мислам дека Ошо е обичен бедник, ти се потат дланките? Сакаш да ми вратиш да ме навредиш некако?
Де пробај, навреди ме... те предизвикувам ;)

Јас сум тој што сум. Ништо поеќе ништо помалку. Не треба ти да се грижиш, ти гледај таму љуби го Ошо... но не ме мрази мене што не го љубам Брадестиот.

П.С: И верувам во две работи во ова мое постоење: Човештвото и Смртта! И двете ги доживувам како точки кои го одредуваат моето „јас“ во овој Хаос!
Ах ај извини тогаш безгрижнику, а зошто да те навредам тоа е твое мислење и само ја покажуваш својата интелигенција и култура, туку дади критика реална за Ошо а не да јадеш :гомце: така е лесно.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Ах ај извини тогаш безгрижнику, а зошто да те навредам тоа е твое мислење и само ја покажуваш својата интелигенција и култура, туку дади критика реална за Ошо а не да јадеш :гомце: така е лесно.
Оди види ги праксите кои ги осуди дека не се точни за астрално работење и што се вели таму... не знаеш ни што дадов како линкови.
Битно ти е како е нешто кажано а не што е кажано. Сонце...

П.С. Ете ја гледаме твојата култура... речник, се :) Нормално, другиот е полош нели...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Оди види ги праксите кои ги осуди дека не се точни за астрално работење и што се вели таму... не знаеш ни што дадов како линкови.
Битно ти е како е нешто кажано а не што е кажано. Сонце...

П.С. Ете ја гледаме твојата култура... речник, се :) Нормално, другиот е полош нели...
ок у право си

Kajgana Shop

На врв Bottom