Верски вести II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Па кога некој може да цитира вести стари 100 години, не е на одмет да се потсети малце и на сопствениот двор, нели?
Chill out бре :)

патем старчево и детево се денешни актуелни вести секаде ги гледам по нетов ... болна работа ..

но како шо кажав погоре .. арни и тие и вие ...
но не е до религија .. туку до затуцани културни вредности ... ко у македонија или секаде по светов немало вакво нешто ..
имало .. ама ете некои напредуваат ... а некои останале затуцани ...
а пак други се болни во мозокот .. незнам само шо сакате да постигнете со „вестиве“

и да прекинеме тука .. не е темава за дискусија .. туку за „вести“ - „МНООООГУУУ битни вести“

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Пред да прекинеме погледни го видео клипот со старчето за да видиш дека не е само тоа топ тема денеска.;)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Пред да прекинеме погледни го видео клипот со старчето за да видиш дека не е само тоа топ тема денеска.;)
не ме интересираат болни работи
ти слушни го клипот од мене и искулирај малце :)

M

Muranyi

Гостин
Монструм: Свештеник со својата ќерка има 9 деца

Свештеникот Агбофа Јао Хатека (47) од Јужноафриканската Република на својата ќерка и направил девет деца поради што е осуден на 20 години затвор!

Најстарото дете има 15 години, додека најмалото две години.

Неговата ќерка дури 12 пати забременила, но три деца по раѓањето починале. Инцестот го признал во петокот и потоа бил осуден.

Бејби Хатека, ќерката на свештеникот ја потврдила приказната дека има девет деца со нејзиниот татко. Меѓутоа, таткото го негирал тоа.

Ќерката на свештеникот трпела повеќегодишно злоставување и не смеела да каже на никој бидејќи свештеникот и се заканувал дека ќе ги повика лошите духови да и ги убијат децата.

Соседот кој се посомневал го пријавил свештеникот бидејќи забележал дека деца се раѓаат скоро секоја година, иако девојката живеела само со таткото.

http://tocka.com.mk/1/71715/monstrum-svestenik-so-svojata-kerka-ima-9-deca
--- надополнето: 7 август 2012 во 23:27 ---

За да биде цело , заборави да го вметнеш и ова видео:

Не се жали,имаш линк до веста и клипот во него.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
СВЕШТЕНИКОТ ПЕРАНОВИЌ УБИ ШТИТЕНИК НА ЦЕНТАР ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ЗАВИСНИЦИ

Од Exlexmk
Ова веќе го има на минатата страна ... од брзање веќе не следите се :)

А вести вести вести сакаш ли ... еден куп ...
Темава треба да ја преименувам во Пропаганда за да станеш атеист .. кој ќе ја прочита цела .. од сите овие работи ќе му се згади и од попови и од свештеници и од како и да се викаат исламскине попови :)

M

Muranyi

Гостин
СВЕШТЕНИКОТ ПЕРАНОВИЌ УБИ ШТИТЕНИК НА ЦЕНТАР ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ЗАВИСНИЦИ

Од Exlexmk
Ова веќе го има на минатата страна ... од брзање веќе не следите се :)

А вести вести вести сакаш ли ... еден куп ...
Темава треба да ја преименувам во Пропаганда за да станеш атеист .. кој ќе ја прочита цела .. од сите овие работи ќе му се згади и од попови и од свештеници и од како и да се викаат исламскине попови :)
Ете,да не кажеш дека сум тенденциозен,јас ја поставив таа вест.Фалачаопријатно:)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Во Нигерија повторно се убиени најмалку 16 христијани додека биле на вечерна молитва. Според очевидците, напаѓачите ги блокирале излезите и пукале во верниците.
Злоделото е случено во градот Окене 225 километри југозападно од главниот град Абуџа.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Секта држела група деца 10 години под земја

Руското обвинителство ги обвини припадниците на една малобројна муслиманска секта за злоставување на своите деца, кои ги држеле во подземни келии повеќе од десет години.
Според денешниот извештај на руската телевизија „Вести“, обвинителите во градот Казан, административен центар на муслиманската провинција Татарстан, го обвиниле исто така и основачот на сектата Фаизракман Сатаров (83).
Сатаров себеси се прогласил за пророк, што е тврдење кое се коси со принципите на Исламот, и им наредил на своите следбеници, околу 70, да ги прекинат сите контакти со надворешниот свет и да почнат да живеат во подземни келии.
Таа келија, членовите на сектата ја ископале под една куќа на периферијата на Казан на почетокот од минатата деценија.
„Вести“ го пренесува тврдењето на казанскиот обвинител дека дваесетина деца кои се стари од една до 17 години живееле внатре во келиите. Некои од нив никогаш не ја виделе светлоста на денот.

http://kajgana.com/sekta-drzhela-grupa-deca-10-godini-pod-zemja

M

Muranyi

Гостин
:facepalm:
Ова е едно од најспиритуалните прашања кои сум ги видел досега....:cuc:
Симни си ги розевите очила;)
Радикалната исламистичка група Салафи (салафисти) наречена „Популарна исламистичка асоцијација“ ги предупреди муслиманите да не јадат домати затоа што тие се „христијанска храна“.

Групата ги заснова своите тврдења врз фактот дека кога ќе го пресечете доматот на половина во средината се појавува облик кој наликува на крст.
Асоцијацијата го објавила предупредувањето на „Фејсбук“ заедно со фотографија на домат пресечен на половина на кој се гледа обликот во форма на крст во средината.
Пораката објавена на Фејсбук вели:
-Јадењето домати е забрането бидејќи тие се христијански. Доматите го слават крстот наместо Алах.
Во пораката понатаму се вели:
-Ве молиме да ја раширите оваа фотографија затоа што има една сестра од Палестина која го видела Пророкот дека плаче, предупредувајќи ја нацијата да не јаде домати. Ако не ја проширите оваа информација, знајте дека ѓаволот е тој кој ве спречува.
Пораката предизвикала бес кај голем број корисници на Фејсбук, кои побарале групата да го појасни нивното предупредување.
Салафистите пак појасниле дека тие не им рекле на луѓето да не јадат домати.
-Рековме да не ги сечете доматите така што ќе се образува формата на крстот, стои во нивното објаснување.
http://grid.mk/read/news/65176803/771928/muslimanite-dobija-poraka-da-ne-jadat-domati-bidejkji-bile-hristijanski

Член од
14 август 2006
Мислења
45.309
Поени од реакции
84.456
Групата ги заснова своите тврдења врз фактот дека кога ќе го пресечете доматот на половина во средината се појавува облик кој наликува на крст.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Радикалната исламистичка група Салафи (салафисти) наречена „Популарна исламистичка асоцијација“ ги предупреди муслиманите да не јадат домати затоа што тие се „христијанска храна“.

Асоцијацијата го објавила предупредувањето на „Фејсбук“ заедно со фотографија на домат пресечен на половина на кој се гледа обликот во форма на крст во средината.
-Јадењето домати е забрането бидејќи тие се христијански. Доматите го слават крстот наместо Алах.
-Ве молиме да ја раширите оваа фотографија затоа што има една сестра од Палестина која го видела Пророкот дека плаче, предупредувајќи ја нацијата да не јаде домати. Ако не ја проширите оваа информација, знајте дека ѓаволот е тој кој ве спречува.
Пораката предизвикала бес кај голем број корисници на Фејсбук, кои побарале групата да го појасни нивното предупредување.
-Рековме да не ги сечете доматите така што ќе се образува формата на крстот, стои во нивното објаснување.
http://grid.mk/read/news/65176803/771928/muslimanite-dobija-poraka-da-ne-jadat-domati-bidejkji-bile-hristijanski
:pos::pos::pos::pos:
Е не се може повеќе. Отсекогаш сум тврдел дека ја познавам есенцијата на човечката глупост, но од време на време некој егзистенцијален пример ќе ме шокира...
:D:D:D:D

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28

Абе брат...очигледно не ме разбираш....
Спиритуалноста твоја не се гледа во тоа колку непотребни прашања ке поставиш, или колку глупави факти ќе изнесеш на виделина, па било од која религија да се....

Ти како атеист, кога разгледуваш некоја теорија на релативноста или било која друга....ќе прашаш ли дали Анштајн си миел заби секое утро или не?...Битно ти е тоа прашање или ти е битно да ја сватиш теоријата што тој ја изложил....

Затоа , покушај да ме разбереш.....ова е потфорум религија, значи се зборува за спиритуалноста на било која религија, а не само да се плука по сите религии затоа што си атеист,....ако не те занима спирутуалноста, поштеди не од глупости...

M

Muranyi

Гостин
Абе брат...очигледно не ме разбираш....
Спиритуалноста твоја не се гледа во тоа колку непотребни прашања ке поставиш, или колку глупави факти ќе изнесеш на виделина, па било од која религија да се....

Ти како атеист, кога разгледуваш некоја теорија на релативноста или било која друга....ќе прашаш ли дали Анштајн си миел заби секое утро или не?...Битно ти е тоа прашање или ти е битно да ја сватиш теоријата што тој ја изложил....

Затоа , покушај да ме разбереш.....ова е потфорум религија, значи се зборува за спиритуалноста на било која религија, а не само да се плука по сите религии затоа што си атеист,....ако не те занима спирутуалноста, поштеди не од глупости...
Слободно заобиколи ги моите глупости.А за духовноста кај Муслиманите,те молам ти поштеди ме,ти пишав еднаш,ако ти наоѓаш духовност во глупостите што ги прават,тогаш јас сум Господар Шива и сум едно со Универзумот.
--- надополнето: 9 август 2012 во 14:16 ---
Знам дека не е верска вест,но сепак е во корелација со религиите и нивните учења и сум сигурен дека многумина би ги интересирала.За превод во некоја наредна прилика:)
http://lightyears.blogs.cnn.com/2012/08/08/fossils-complicate-human-ancestor-search/?hpt=hp_t3

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Слободно заобиколи ги моите глупости.А за духовноста кај Муслиманите,те молам ти поштеди ме,ти пишав еднаш,ако ти наоѓаш духовност во глупостите што ги прават,тогаш јас сум Господар Шива и сум едно со Универзумот.
--- надополнето: 9 август 2012 во 14:16 ---
Знам дека не е верска вест,но сепак е во корелација со религиите и нивните учења и сум сигурен дека многумина би ги интересирала.За превод во некоја наредна прилика:)
http://lightyears.blogs.cnn.com/2012/08/08/fossils-complicate-human-ancestor-search/?hpt=hp_t3
Само едно прашање до тебе...биди љубезен и одговори искрено...
Со твоите „религиски вести“, дали си свесен дека додаваш бензин во огинот и дека само ствараш омраза?
не се работи само за овој пост, него за многу други...
Најголем дел од ова религиозните атеисти, само додаават бензин во огинот, ....не дека ги интересира за спиритуалноста...
христијаните повеке не ви ни одговараат на вашите провокации....а на муслиманите ќе им требе повеќе време да го сватат тоа од кој идат тие провокации и како да не ве ставаат во исти кош тоа атеистиве со религиозните...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Само едно прашање до тебе...биди љубезен и одговори искрено...
Со твоите „религиски вести“, дали си свесен дека додаваш бензин во огинот и дека само ствараш омраза?
не се работи само за овој пост, него за многу други...
Најголем дел од ова религиозните атеисти, само додаават бензин во огинот, ....не дека ги интересира за спиритуалноста...
христијаните повеке не ви ни одговараат на вашите провокации....а на муслиманите ќе им требе повеќе време да го сватат тоа од кој идат тие провокации и како да не ве ставаат во исти кош тоа атеистиве со религиозните...
Од Христијаните до Вас муслиманите има разлика како од тука до небото и назад.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom