Верноста, некогаш - би издржале ли сега

Член од
3 јуни 2013
Мислења
329
Поени од реакции
218
Инаку онтопик. Интересна тема е ова со верноста. Едноставно наместо гордост да биде за стопанката да си го чека стопанот кој заминал таму некаде да си ја крши главата, да му летаат фишеци над глава, да се поти на плус илјада степени или да мрзне на минус 100000. Ееее каде ли отидоа срамот и гордоста.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
PurplePuma

Секако дека треба да се живее моментот но за да го добиеш тој момент треба да направиш нешто. Друга работа која препоставувам за твојот пост дека едноставно нема да чекаш би било нема да изневериш но затоа ќе ставиш крај на таа врска. :) Бидејќи очигледно за тебе важи тоа правило не е нова година па да го чекам. Бидејќи постојат и други личности. :)

Добро ме разбра.
Нема да му ветам нешто што не знам дали можам да го исполнам.
Сум изневерила и знам какво грозно чувство е тоа, никогаш повторно не би се ставила во таква ситуација.
Затоа едноставно не би ни дозволила ситуација на ,,искушение,,. :)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Andrew

Зарем би простил на својата девојка неверство и би продолжил со својата врска? :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
PurplePuma Не ми е проблем да простам некое неверство на брзина. Ако се случило тоа, нема да го земам толку тешко, ако стварно ја сакам и почитувам. Секако ако мојата проценка е дека се случило ради хормони. Но ако проценам дека тоа неверство е причина за послаба врска, приказната е друга но не е тоа темата тука. Јас од моја страна ќе се потрудам да бидам коректен и искрен.
Сепак, не можам да тврдам за ситуации како пијанство или некоја друга опојка. :)

Да, ептен ќе ја отидеме офтопик, разбирам на што мислиш, и се согласувам во голема мера. :)

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Добро ме разбра.
Нема да му ветам нешто што не знам дали можам да го исполнам.
Сум изневерила и знам какво грозно чувство е тоа, никогаш повторно не би се ставила во таква ситуација.
Затоа едноставно не би ни дозволила ситуација на ,,искушение,,. :)
Искрено јас не сум бил во ситуација да изневерам но ме изневериле. Причината на изневерување и на тој филинг не можам да го сфатам искрено малце е глупаво да имаш дечко а да се лапаш или извини на изразов со друг да се тит. :) А друга работа оној кој изневерува или својот партнер не го смета за нешто посебно т.е својата врска затоа оди во туѓи прегратки или пак едноставно се работи за освета. Но секако секој со својот карактер и со својата гордост.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Andrew

Зарем би простил на својата девојка неверство и би продолжил со својата врска? :)

Во реалниот живот познавам навистина многу луѓе што не се оптеретуваат со тоа дали партнерот/партнерката, во момент на искушение, се нафатил на one night stand.
Само на форумов успевам да наидам на луѓе кои тоа толку трагично го сфаќаат :)

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Да. Ако не верството е од типот секс за една ноќ. :)
Не би сакал да пишувам реферат но ако те изневери девојка што искрено не ни сакам тоа да ти се случи но да речеме ако се сличи во иднина прости и после викни ме на пиво ќе правиме пак маобет. :) и тогаш ќе видиме дали твојот одговор би се поклопувал со сегашниов.
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 02:00 ---
Во реалниот живот познавам навистина многу луѓе што не се оптеретуваат со тоа дали партнерот/партнерката, во момент на искушение, се нафатил на one night stand.
Само на форумов успевам да наидам на луѓе кои тоа толку трагично го сфаќаат :)
Зависи до карактерот и до размислувања секако и до сериозноста на личноста.:)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Искрено јас не сум бил во ситуација да изневерам но ме изневериле. Причината на изневерување и на тој филинг не можам да го сфатам искрено малце е глупаво да имаш дечко а да се лапаш или извини на изразов со друг да се тит. :) А друга работа оној кој изневерува или својот партнер не го смета за нешто посебно т.е својата врска затоа оди во туѓи прегратки или пак едноставно се работи за освета. Но секако секој со својот карактер и со својата гордост.

Се согласувам со тебе, потполно. Сум изневерила во момент кога дотичниот не ми значел, но подоцна и ми било многу криво, не вредело доволно едноставно :)
Не станува збор за гордост, на крајот на краиштата, во моментот тој ,,швалерот,, ми значел многу повеќе од дечкото, или барем така сум мислела.

На сите ни се случуваат глупости, јас не очекувам од никого да биде совршен, и сите во мојот живот ги предупредувам дека не сум совршена, да немаат такви очекувања.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Не би сакал да пишувам реферат но ако те изневери девојка што искрено не ни сакам тоа да ти се случи но да речеме ако се сличи во иднина прости и после викни ме на пиво ќе правиме пак маобет. :) и тогаш ќе видиме дали твојот одговор би се поклопувал со сегашниов.
Ептен забегавме од темата, може и казнени да јадеме ама морам да ти одговорам.
Јас зборувам за оддалеченост повеќе време. Секако дека сме луѓе и тоа може да се случи. Јас не чуствувам дека ја поседувам па да мора да ми биде толку верна. Само барам искреност. Доколку е искрена и се докаже дека е за една ноќ, уште истата вечер ќе одиме на диско убаво да си поминеме. Ич нема да се замарам. Е така. :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 02:00 ---

Зависи до карактерот и до размислувања секако и до сериозноста на личноста.:)

Скај, не знам за дечкото што го цитираш, но мојот дечко ми прости неверство мене (ова за што збориме) пред скоро 5 години.
Затоа немој да мислиш дека само на форум се јачаат луѓето, не дека не е така, но познавам и мажи, и жени што простиле неверство, од типот ,,бидна еднашка,,.

Неверство кое се повторува повеќе пати, само (со извинение) будала би простил.

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
PurplePuma

Очигледно е дека таа личност не ти значела затоа и си тргнала ти на тој потег. Бидејќи едноставно не вредело но да не одиме премногу оф топик

Само ќе кажам кој си сака нека си изневери секако тоа си е своја работа кој сака нека биде верен секако сите грешиме без разлика за што точно станува збор. Можеме до сабајле да кажуваме што е право што не е секако до крајот нема да дојдеме до крајниот резултат бидејќи секој си го брани своето мислење, секој си ја брани својата теза во моабетот. :) И бидејќи веќе ме цитираше да не забегувам со оф топик на мислење и јас простив неверство од што јас самиот знев која е причината бидејќи секогаш постои причина а мојата врска беше 4 год. Заврши по моја грешка затоа и како што кажав секој со своите принципи на живеење.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Би чекала..
Од тоа што сум го видела и доживеала сватив дека воздржувањето од нагоните е тоа што не разликува од животните. Ако сум човек, значи дека имам мозок и имам самоконтрола. Ако имам самоконтрола, ако сум сигурна во себе, можам да бидам сигурна и во партнерот.
Не велам дека не сум имала ситуации да бидам доведена до многу искушенија, али сум мислела дека ако подлегнам, тогаш не сум ништо поразлична од другите. Мене тоа ми е мотивација, покрај љубовта кон таа особа секако, да не бидам погрешно сватена..

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.492
Не знам.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.899
Поени од реакции
11.231
Би чекал. Сум чекал година дена, не сум ни помислил на друга а не па да направам нешто, јбг вајда многу зацапан сум бил, но знам дека да би сретнал личност слична на таа тогаш што ја чекав, би ја чекал.
Само оваа подолга пауза да биде еднаш а не постојано :)

Kajgana Shop

На врв Bottom