Верноста, некогаш - би издржале ли сега

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
Сето тоа во ред, поштовам.
Туку дали би одолеал на искушение рецимо во момент на разебливост, ти се ебе ти се плаче универзумот ти ја праќа нај згодната женска според твои стандарди за најзгодно, со најеротски карактер според твои стандарди за еротски карактер, понатаму ти ја создава нај пријатната атмосвера и кога одеднаш Бенг! Те здрпува за јајца и за кур и те лапа онака според твои стандарди за најеротско лапање така речи те силува, ти стенка, те слекува...дали би одолеал? Најдобриот одговор е - не знам, секако според мене, затоа што не си бил, а богами ни јас (туку ретко кој бил) во таква ситуација како горенаведената. Тој што бил, скрива тајну :cautious:
Ако не ти рипна од муабетов значи верен си, макар и пола милиметар :D
The Magus баш во такава ситуација каква што ја опиша со едно такво големо искушение ,може да се види дали едно машко може да биде верен на својата сакана ,и обратно исто важи и за жена .Тоа е истото ако некој кој вика дека се откажал од земање на дрога ,ке се види дали навистина се откажал ако одолее да земе дрога кога му се нуди бесплатно на пр.најчистиот хероин кој дотогаш немал прилика да го проба .Од тоа колку може еден човек да одолее на големи искушенија ,се гледа цврстината на карактерот на еден човек

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
факт е дека има многу мирни момци и девојки кој никогаш нема да те изневерат, и факт е дека има многу момци и девојки кој ќе те изневерат и нема никогаш да дознаеш :)
парадокс мме :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Леандро доаѓај брзо да видиш, у право беше, не била у фрижидер, тука на форумов била!!! И она мене ме најде!!!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Сакаш верувај сакаш не, уште кога се логираше девојчето ми падна во очи со изборот на име на ник и стил на муабет, си реков абе ова девојчево може со Суси да се спои :)

Гледаш некогаш не мораш да бараш, само ќе ти дојде :D

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Нека иде и на крај на свет не би ни помислила на тоа а не па варала..Тоа е мој принцип..Ако нешто не штима се решава,зборува....и на крај краева се раскинува..
Но не сакам разделби на повеќе време и алал им е на тие како издржуваат година, две без партнерот...Мене ми е незамисливо тоа..Но тоа не е причина да се смуваш со првиот кој ти дојде, зашто дечкото е во странство.Тоа не.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Нека иде и на крај на свет не би ни помислила на тоа а не па варала..Тоа е мој принцип..Ако нешто не штима се решава,зборува....и на крај краева се раскинува..
Но не сакам разделби на повеќе време и алал им е на тие како издржуваат година, две без партнерот...Мене ми е незамисливо тоа..Но тоа не е причина да се смуваш со првиот кој ти дојде, зашто дечкото е во странство.Тоа не.
Затоа јас ќе те земам за жена (заради постов ).

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
факт е дека има многу мирни момци и девојки кој никогаш нема да те изневерат, и факт е дека има многу момци и девојки кој ќе те изневерат и нема никогаш да дознаеш :)
парадокс мме :)

Ова го чекав.(y)
Само што проблемот е што некои нафурани и искомплексирани момчиња и девојчиња ги ставаат сите во ист кош.
Има еден виц,колку и да ви звучи лигав ке го напишам.
-Пред да речеш сите машки се исти отвори ги очите а не нозете.True story.
А за дознавање не можам да бидам сигурна дека не се дознава.Секогаш се дознава,дали порано дали подоцна,се дознава.Има начин.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Па и не е многу одамна ова,туку од времето кога маршалот се уште шеташе по светот.
Ние млади момци си имавме и девојки, и им бевме горе -доле верни.
Но бевме верни и на маршалот и тоа над една година а некој богами и цели две.
Се забавувавме најповеќе во тоа време во „друштво“- но поштарот доаѓа обавезно,
кога најмалку го очекуваш и државата те вика, го оставаш друштвото со песна,носен
на раменици до стара Ж.С. Ја оставаш и саканата.Со мајка и и со друштвото.
Невина. ( во 99%,но не мора да значи)
Во најповеќе случаи таа е сето тоа време верна и по враќањето често таа врска
завршува и со брак. Го имало тоа и во моето друштво. Така беше некогаш.
Дали сега во ова време кога би отишол саканиот на една-две години некаде ќе биде исто.
Дали верно ќе го чекате сето време, што мислите,кажате ја вистината.

Во ова изопачено време другар каде секој за нешто се жали и каде на секој нешто му фали, каде што парата и капитализмот го владеат светот и американците и педерите од ЕУ го перат мозокот на луѓето, тешко да нешто воопшто ќе функционира. Обичните работи не можат да функционираат, а камо ли пак да функционира нешто големо и важно како верноста и взаемната почит меѓу луѓето. Тоа е нешто што е изумрено и изгубено многу многу одамна. И како доаѓаат годините, се полошо и полошо станува.
Светот е изопачен тотално. Се е испорасипано. Карактерите на луѓето тотално се променија во негативен правец, благодарение на општеството предводено од тој „корисен и квалитетен“ таканаречен западњачки стил (да му се плукнам) кој полека го испра мозокот на кутрите луѓе.
Свака част на тоа што не е расипано (ретки случаеви).
Пошто гледам дека посочуваш за Југославија во твојот пост, морам да додадам дека југословенското време е најубавото време за живеење мислам како дел од нашата историја.
Жалосно е што голем дел од луѓето го негираат ова време, но животот тогаш во споредба со животот сега е 100 пати подобар.
Време кога има ред на земјата, и време кога се знаат да се ценат и најситните работи кои ти ги дава животот. Време во кое се знае да се цени љубовта, среќата и животот. Има здрава младина, обучена младина, вредна младина, способна младина. Нема празни џебови, има среќни лица, нема криминал и ред други ствари да не набројувам.
Сега? Сега секој втор оди на работа во странство. Кој се жали како немал леб да јаде, на кој му било малку тоа што го имал, кого го опљачкале....секој со својот зорт и своите замисли.
Жалосно што дојде време кога човекот се бори прво да стекнува и да заебува од него да се изгради како личност, да сака па да стекнува за да си дозволи пристоен живот.
Мене ми е многу жал што тоа е така лошо сега, но ете....се дешава.
Дојде време кога секој секого го лаже во очи. Дојде време кога во лице ти кажуваат дека не вредиш. Тука да си ќе те заебат а камо ли да отидеш некаде...па некој да те чека. Во 90% од случаите тоа е невозможно. Свака част на тие 10% кои размислуваат правилно.
Тргни од тоа што мењањето партнери и таканареченото модерно „мување“ станаа како менување на гаќи и чорапи.
Катастрофа.

SteamyLover

beautiful tango
Член од
24 октомври 2012
Мислења
202
Поени од реакции
554
Каде бараш верност денес бе друже? Денес или ќе те извара - ќе ти признае, или ќе те извара - нема да дознаеш или пак нема да те извара и нема да ти чини таков. Три типа луѓе. Тоа е тоа.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Порано,така оставените девојки-жени,не сакаа денот да им помине џабе.
Значи и она малку време што го некогаш поминувале со саканиот (за девојки зборам)
сега во таа ситуација гледале да го пополнат со друга разонода-забава-работа.
Плетење џемпери-шалови, везење на гоблени,чаршави, плетење милиња и шиење.
Одење кај другарки а понекогаш и кај родителите на саканиот.
И ич не помислувале на неверност.Си имале своја љубов внатре во душата,што им го топлело срцето,иако тогаш таа била долго време далеку у том Сомбору.Го чекале писмото,го прочитувале неколку пати,а сликата на љубениот си ја гледале,и само во тие очи таму си ја гледале среќата и иднината.(се разбира и љубовта)
А сега во ваква ситуација, девојките исто така не сакаат денот да им помине џабе,без мување,лапање и секс. За нив е тоа веќе пропаднат-изгубен ден. Секако дека има по некој исклучоци со памет како нашите моми од 20 век.
--------------
Што ми требаше ова да ја кажувам вистината,на која веднаш ќе одговорат момите,
е не е така,вака е....па ај да чуеме де како е.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Порано,така оставените девојки-жени,не сакаа денот да им помине џабе.
Значи и она малку време што го некогаш поминувале со саканиот (за девојки зборам)
сега во таа ситуација гледале да го пополнат со друга разонода-забава-работа.
Плетење џемпери-шалови, везење на гоблени,чаршави, плетење милиња и шиење.
Одење кај другарки а понекогаш и кај родителите на саканиот.
И ич не помислувале на неверност.Си имале своја љубов внатре во душата,што им го топлело срцето,иако тогаш таа била долго време далеку у том Сомбору.Го чекале писмото,го прочитувале неколку пати,а сликата на љубениот си ја гледале,и само во тие очи таму си ја гледале среќата и иднината.(се разбира и љубовта)
А сега во ваква ситуација, девојките исто така не сакаат денот да им помине џабе,без мување,лапање и секс. За нив е тоа веќе пропаднат-изгубен ден. Секако дека има по некој исклучоци со памет како нашите моми од 20 век.
--------------
Што ми требаше ова да ја кажувам вистината,на која веднаш ќе одговорат момите,
е не е така,вака е....па ај да чуеме де како е.

Aко беше женет или со девојка а немаше секоја година по 2 нови џемпери еден шал, капа, нараквици и волнени чорапи - значи ти била неверна!

Kajgana Shop

На врв Bottom