Велосипед или скутер

Велосипед или скутер?

• Велосипед

Гласови: 81 62,8%
  • Скутер

Гласови: 48 37,2%

• Вкупно гласачи
    129

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Скутер, многу попрактично е.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Скутер е убаво мало компактно и многу корисно-али точак си е точак бе.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
и двете но поради тоа што точак немам ми го здиплија,и не си купив нов а од скутерот дупе не одлепувам макар ако треба и негде на 100метри да отидам би одбрал скутер,но за кондиција точаче или ролери

К

Кнез Мишкин

Гостин
Дефинитивно велосипед...последниве 6 месеци секој ден возам...

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Велосипед дефинитивно.....скутер(посебно од оние кинескине) не би одбрал у никој случај.
Замене е многу повозбудливо велосиппед да возиш, 100пати поеке адреналин а и непие бензин :)

п.с. За тие што рекоа ефтино е....зависи како сакаш да возиш, имаш точаци од 3000ден до 3000е + се кршат делови од агресивно возење и лудории
п.п.с. За сите тие што мислат дека е побрзо со скутер(мислам скутер до 50кубика) во заблуда се :helou:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Бицикл. Поинтересно е повеќе се унесуваш во возењето.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Се у свое време... порано не се симињав од точак, до Велес иам идено, до Куманово, на врв на Водно... и не го мењав за ништо. Ама сега го возам еднаш годишно, претежно ја користам пешадијата, колата или скутерот... не за друго заебани се тоа седиштата на точаците :pos:

Поштувам точак, али ја би ипак за скутер

Член од
23 август 2007
Мислења
22
Поени од реакции
0
абе ја имам искуство и со едното и со другото у Скопје со точак
а у село со скутер и да ви кажам кеиф ми е коа ко праам скутерот(му стаив ножна кочница ,па она,паова)и се палам коа се тркам па возам станат али точакот не го изоставувам и двете скутерчњто ми е:zver: :motor: али и точакот не е глуп туку и он е :zver:

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
Иако имам скутер пак сум за точак, не дека нешто сум го возел посебно ама со скутер се ГИНЕ. Кога ќе видам што им се случува на луѓе што паднале со скутер некако се подзамислувам дали ќе возам, ама ете пак се качувам можда затоа што ми е потреба.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Велосипед нормално.По цел ден сум надвор со него.Цело лето на него го поминав.Него ме нервираат сељачишта паркирани на тротоари.
А инаку ова со скутериве,ми се крева коса кога гледам 14-15 годишни дечиња без возачка,кацига нафурани мислат светот е нивни и ај ќе брмчиме.Кај мене на школо еден иде со мотор у школо,а живее на Мито Хаџивасилев-Јасмин а учи во ЈБТ :lud:!!!

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
И јас сум за точак. Многу сакам да се возам али у последно време ме фаќа многу голема мрза. Така да ова лето дали три пати се возев на точак.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имаше ваква тема во автомобилизам ама ајде... Би рекол точак. Рает си, не ти треба бензин возачка регистрација кацига и еден куп досадни џандари.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Па и за двете. Порано многу практикував точак секој ден се возев се додека мистериозно ми го снема:pos2:......Па од тогаш (година дена) немам седнато на точак па сеа веспава ми врши работа :helou:
Да би одговорел порано би кажал велосипед ама се сменија работите

Kajgana Shop

На врв Bottom