M
MrzaRules
Гостин
брзо кажуј која улица да ја вметнеме во програмата на ВезилкаНе туку плачете, на мое мало 20 години чекаме за 100 метра пат коцки да наместат, они асвалт бараат..
брзо кажуј која улица да ја вметнеме во програмата на ВезилкаНе туку плачете, на мое мало 20 години чекаме за 100 метра пат коцки да наместат, они асвалт бараат..
Не ми се верува за болдираното. Вака ни јас суште не сум успеала да си се пофалам со нас, велешани. Баш ми е драго што некој не гледа вака.Нема да навлегувам во соц-реалистичкиот архитектурен кошмар достоен за градот кој го до пред само 15 и нешто години го носеше името на славниот месија кој беше прославуван од истите оние кои денес кукаат за поголеми права, и поголема демократија, слобода на говори и слично. Додуша таквата архитектура малтене е карактеристична за сите градови во Македонија. Нема да навлегувам ни во топилницата оти надалеку и нашироко е пишувано.
Има нешто во Велешкиот воздух а тоа не е оловото. Познавајќи не многу но сепак доволно луѓе од сите поголеми места од Македонија лично сметам дека Велес има најмногу интелигентни луѓе по глава на жители во Македонија. Е сега иде тоа ама. Интелигнецијата има повеќе агли на гледање а едниот е дали е конструктивна (Треј Паркер, Мет Стоун, Ајнштајн, Никола Тесла...) или деструктивна (Џим Морисон, , Владимир Мајаковски, Иан Куртис...) За жал Велешани имаат големи багови во таа само ним својствена ментална матрица. Дроги, алкохолизам, курвање (за или не за пари), секташење, подржување на пропаднати филозофско-политички идеологии, дури и криминал, со други зборови свесно избирање на амбисот наместо на врвот. И што е уште пострашно, за некои таа дупка е дури дефинирана позитивно дрогата како позитивно трипање и ослободување на мозокот, курвањето како храброст да се ужива хедонистички или да се искористи својата сексуалност, секташењето како продуховение и некој си вонтелесен епифани, идеологиите пуста желба да се смени светот на подобро притоа мафтајќи со книги кои по допир со реалност имаат тежина колку Алиса во земја на чудата. Зошто? А само колкав само умствен капацитет лежи во Велес, колку само ако се канализира енергијата на право место може да бенефитираат сите, и самите индивидуалци, и општеството ин џенерал.
Дај не зезај....зар има град каде што ова истово не важи?....кој сакаш град земи го има доволно интелигентни луѓе....и сегде интелегентно деструктивните ќе ги најдеш по парковите.Нема да навлегувам во соц-реалистичкиот архитектурен кошмар достоен за градот кој го до пред само 15 и нешто години го носеше името на славниот месија кој беше прославуван од истите оние кои денес кукаат за поголеми права, и поголема демократија, слобода на говори и слично. Додуша таквата архитектура малтене е карактеристична за сите градови во Македонија. Нема да навлегувам ни во топилницата оти надалеку и нашироко е пишувано.
Има нешто во Велешкиот воздух а тоа не е оловото. Познавајќи не многу но сепак доволно луѓе од сите поголеми места од Македонија лично сметам дека Велес има најмногу интелигентни луѓе по глава на жители во Македонија. Е сега иде тоа ама. Интелигнецијата има повеќе агли на гледање а едниот е дали е конструктивна (Треј Паркер, Мет Стоун, Ајнштајн, Никола Тесла...) или деструктивна (Џим Морисон, , Владимир Мајаковски, Иан Куртис...) За жал Велешани имаат големи багови во таа само ним својствена ментална матрица. Дроги, алкохолизам, курвање (за или не за пари), секташење, подржување на пропаднати филозофско-политички идеологии, дури и криминал, со други зборови свесно избирање на амбисот наместо на врвот. И што е уште пострашно, за некои таа дупка е дури дефинирана позитивно дрогата како позитивно трипање и ослободување на мозокот, курвањето како храброст да се ужива хедонистички или да се искористи својата сексуалност, секташењето како продуховение и некој си вонтелесен епифани, идеологиите пуста желба да се смени светот на подобро притоа мафтајќи со книги кои по допир со реалност имаат тежина колку Алиса во земја на чудата. Зошто? А само колкав само умствен капацитет лежи во Велес, колку само ако се канализира енергијата на право место може да бенефитираат сите, и самите индивидуалци, и општеството ин џенерал.
Секаде важи ама некако кај Велес тоа особено е нагласено. И тоа од Велес знам доволно луѓе и виртуелно, и реално, и куќни пријателства итн и знам некои од ем нивните лични преживеалици ем од тоа што они сме правеле муабет за други луѓе кои некогаш не ги ни знам. Не знам може до моето искуство е ама мојот стереотип на млад Велешанец, е бистро дете со бубачки во глава кои неретко и не се баш занемарливи. Можам едно 10-тина примери да набројам зошто така мислам ама сепак тогаш веќе навлегуваме во сфери на нечии приватни животи. Јас битно го памтам по убави работи. По езеро Младост, по целодневните седенки и пијанки во некогашно Снупи, по ручеците кај Пармакот уште од дете и по луѓето.Дај не зезај....зар има град каде што ова истово не важи?....кој сакаш град земи го има доволно интелигентни луѓе....и сегде интелегентно деструктивните ќе ги најдеш по парковите.
Значи се е исто,само дијалектот е различен.
Се сложувам со горе наведеното....но Велес генерално земено е еден од најсиромашните градови во Македонија....зборуваме од финансиски аспект.Секаде важи ама некако кај Велес тоа особено е нагласено. И тоа од Велес знам доволно луѓе и виртуелно, и реално, и куќни пријателства итн и знам некои од ем нивните лични преживеалици ем од тоа што они сме правеле муабет за други луѓе кои некогаш не ги ни знам. Не знам може до моето искуство е ама мојот стереотип на млад Велешанец, е бистро дете со бубачки во глава кои неретко и не се баш занемарливи. Можам едно 10-тина примери да набројам зошто така мислам ама сепак тогаш веќе навлегуваме во сфери на нечии приватни животи. Јас битно го памтам по убави работи. По езеро Младост, по целодневните седенки и пијанки во некогашно Снупи, по ручеците кај Пармакот уште од дете и по луѓето.
Види го бе, срцка! Дури и во Велес ги знае вистинските места. И тоа уште од мал! Дојди да ми те бубнам!Секаде важи ама некако кај Велес тоа особено е нагласено. И тоа од Велес знам доволно луѓе и виртуелно, и реално, и куќни пријателства итн и знам некои од ем нивните лични преживеалици ем од тоа што они сме правеле муабет за други луѓе кои некогаш не ги ни знам. Не знам може до моето искуство е ама мојот стереотип на млад Велешанец, е бистро дете со бубачки во глава кои неретко и не се баш занемарливи. Можам едно 10-тина примери да набројам зошто така мислам ама сепак тогаш веќе навлегуваме во сфери на нечии приватни животи. Јас битно го памтам по убави работи. По езеро Младост, по целодневните седенки и пијанки во некогашно Снупи, по ручеците кај Пармакот уште од дете и по луѓето.
Со Елвис Бајрам...можеби во Велес заедно да учите....само од кои професори во Узус...половина се зависници од ракија,половина од софри....Ич да не се секираш. Уште утре ќе одам вонредно машинобравар да се запишам, за да можам да се кандидирам Само некој ако ми ја украде програмава
Доле спроти стар мост, кога одиме надоле не вртиш лево за накај стар мост , вртиш десно и се качуеш горе по улицата, значи ќе видиш горе има здружение на занаетчии ко ќе се качиш, воа е одма до него.Велешани знае некој каде точно се наоѓа црвен крст и од колку до колку работат, сакам да однесам нешто постара (омалена облека и обувки) што не ми бива па би требало да можеш да однесеш така ? не сум давал никогаш затоа прашувам.
Дарувајј крв-спасува животи.Велешани знае некој каде точно се наоѓа црвен крст и од колку до колку работат, сакам да однесам нешто постара (омалена облека и обувки) што не ми бива па би требало да можеш да однесеш така ? не сум давал никогаш затоа прашувам.
Не беше моето прашање за дарување на крв каде/што. Иако и тоа го направив пред 15-тина дена не бери гајлеДарувајј крв-спасува животи.
Сериозно? Од каде информацијава?наздравје со Топилница
со Здравје нека не ЕБАТ
ебати и влада и закон и се кај и да е очекувајте пак да умираме како глувци
ама сега ако се отвори ке нема спас за нас
Сериозно. Има на Лисица.мкСериозно? Од каде информацијава?