Велес

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
Здраво, ај ако сака некој нека ми објасни каде се наоѓаат теретаните во Велес, и кои се подобри (ако се мн.) ми треба за еден роднина, кој е на гости моментално во Македонија. Поздрав
партизан е кај стадионот , леов е кај импресите а кај раде е накај црна џамија ... најдобра е леов оти е најнова и справите се нови

A

AnFem

Гостин
тие луѓе пред се биле патриоти, па решиле светот за дознае за маките на нивната држава преку анархија.
know your history.
Мала, гледаш ли колку си контрадикторна и смешна? Види само што напиша!
Да ја знам МОЈАТА историја? Која е мојата историја по ѓаволите?
Ако твоето знаење за ТВОЈАТА историја доаѓа од школските учебници, тогаш нема потреба да правиме муабет понатаму. Факт е дека Гемиџиите, Солунските атентатори, биле АНАРХИСТИЧКА РЕВОЛУЦИОНЕРНА ГРУПА. Кој дел од болдираново не го разбираш и како го поврзуваш анархизмот со патриотизам? Тоа што јас сакам слобода насекаде во светот мене ме прави патриотка? Според ова што си го пишала, изгледа овие биле национал анархисти, а? Држава и „анархија“ не одат заедно!

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.214
Поени од реакции
30.420
Ако твоето знаење за ТВОЈАТА историја доаѓа од школските учебници, тогаш нема потреба да правиме муабет понатаму. Факт е дека Гемиџиите, Солунските атентатори, биле АНАРХИСТИЧКА РЕВОЛУЦИОНЕРНА ГРУПА. Кој дел од болдираново не го разбираш и како го поврзуваш анархизмот со патриотизам? Тоа што јас сакам слобода насекаде во светот мене ме прави патриотка? Според ова што си го пишала, изгледа овие биле национал анархисти, а? Држава и „анархија“ не одат заедно!
Може ли тогаш да ми објасниш што претставува она нивното мото "Се арчиме за Македонија"?
Уствари, знаеш што? Не ми треба да ми објаснуваш. Не сакам да се препирам со некого за кој повеќе знае. Не ми го дига егото тоа.

A

AnFem

Гостин
Какво препирање бе драга, јас разговарам. И јас се „арчам“ за ова парче земја на кое живеам, тоа не значи дека сум патриотка. Тоа би го правела каде и да живеам, без да кажам дека тоа место ми припаѓа мене, не, тоа е на сите! За својата слобода ќе се бориш и „арчиш“ каде и да си!

М

Мартин`

Гостин
Се читаш ли ти воопшто што пишуваш !?
Да анархисти биле, но се бореле за слобода на оваа територија тука.. на Македонска територија што не е јасно ? И анархистите ја сакаат својата држава и се патриоти, зборувам држава како една целина не зборувам за луѓето што ја управуваат државата.

И они со тоа арчење ги оставиле животите за слободна Македонија и затоа се национални херои!

M

MrzaRules

Гостин
АЈ ВЕ МОЛАМ ГЕМИЏИИТЕ ДА НЕ ГИ СТАВАТЕ ВО СЕКОЈА ТОРТА!!

M

Moon Child

Гостин
Доволно е да видам кој пловеле со сплавот за да констатирам дека Гемиџиите се превртуваат во гробовите.
Фалачаопријатно.

A

AnFem

Гостин
Се читаш ли ти воопшто што пишуваш !?
Да анархисти биле, но се бореле за слобода на оваа територија тука.. на Македонска територија што не е јасно ? И анархистите ја сакаат својата држава и се патриоти, зборувам држава како една целина не зборувам за луѓето што ја управуваат државата.

И они со тоа арчење ги оставиле животите за слободна Македонија и затоа се национални херои!
Патриот еден, оди читај малку анархистичка литература пред да почнеш да плукаш нешто кое не знаеш што воопшто значи. Јас веќе не пишувам тука, смешно ми е да разговарам со луѓе за анархизам и анархија, кои немаат ни основно познавање за било кој од овие поими. Јас пријателе добро знам што зборувам и начисто сум со моите идеали. И да, се ми е јасно, тебе очигледно не ти е. Еве доказ
И анархистите ја сакаат својата држава и се патриоти
Оксиморон!

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Може ли тогаш да ми објасниш што претставува она нивното мото "Се арчиме за Македонија"?
Уствари, знаеш што? Не ми треба да ми објаснуваш. Не сакам да се препирам со некого за кој повеќе знае. Не ми го дига егото тоа.
Тогаш зошто воопшто постираше? Ако не сакаш да се препираш - нема потреба да постираш, па да апстинираш, така култно одјебувачки. Позер ебате.
Знаеш ли колку само ме потсети на ова:

Гемиџиите ги знаеме од нивните дела. Нивните дела се типичен пример за анархистичко делување, гледано по првенство на идеологијата за рушење на опресивен систем.
И Ниче сирот појма немал како ќе биде протолкуван, ама ете и денес го гледаат како еден од зачетниците на ариевски полутираните умови, со кукасти крстови на нив, кои секој ден на фејсбук мешаат патриотизам (во држава на славјани) со изворен национал-социјализам, кој е, анатомски - скандинавски. :S

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Kako od prva raka bez tracot so se spusta od kojnik niz kaficite :D vcera imalo nekoja ulicna presmetka so noz izlgeda podobeliot go izmknale Dejan sefot i Viktor pavlov labaviot dupki u grb i dvajcata lom bea :S

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Kako od prva raka bez tracot so se spusta od kojnik niz kaficite :D vcera imalo nekoja ulicna presmetka so noz izlgeda podobeliot go izmknale Dejan sefot i Viktor pavlov labaviot dupki u grb i dvajcata lom bea :S
за ова ако мислиш http://www.lisica.mk/statija/15941

незнам кога се случило ја бев во школо до кај 02:30 после тоа шо се случило незнам изглеа после било инаку и предходно имаше нешто кршење полиции..а кој се децава што се боделе појма неам..

A

AnFem

Гостин
Тогаш зошто воопшто постираше? Ако не сакаш да се препираш - нема потреба да постираш, па да апстинираш, така култно одјебувачки. Позер ебате.
И како воопшто можеше да пише такво нешто на форум, каде луѓето се почестени со присуството на братот К’тулу (за кого форумот е бојно поле) ?

Се извинувам за оф топик!

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
типичен пример за "отишо је сељо у град"

Kajgana Shop

На врв Bottom