Велат по дождот иде сонце. Дали?

• Креатор на темата Lady
  • Време на започнување
Член од
8 април 2007
Мислења
112
Поени од реакции
0
Crazy in Love напиша:
да..дефинитивно во секое лошо има и добро...Само што ние луѓето кога ќе ни се случи лошото се концентрираме на лошото а не на делот во кој што имало барем нешто друго...конкретен пример не ми текнува,ама знам дека секогаш можеш да го извлечеш доброто од која и да била тешкотија
E navistina tocno taka e. Potpolno se soglasuvam so tebe. Pred nekoe vreme go svativ ova. Si go analizirav zivotot, site raboti sto mi se slucile i svativ deka ima i dobri nesta srede toa losoto, kako sto vikame :) Ako ne nesto drugo barem dobra pouka mozes da izvleces od losite slucki :) ako veke ne mozes da go najdes dobroto...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Темите на Лејди и Сити "Секое лошо за добро е" и "По дождот иде сонце" беа скоро идентични, па ги споив во една ... продолжете тука ...

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Neznam dali ima slicna tema ne sum videla.. Inace ne mislam bas taka ko so vikate.. Ustvari ok toa e nekako ama ke go definirame vaka:
Lazes nekoj za nesto.. Losoto e so go lazes.. No dobroto e sto toa go pravis za da ne go povredis...

Член од
5 април 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Pa po mene i ne e nekoja isreka,normalno deka posle dozdot koga i da e ke izgree sonce isto i kako posle sekoe loso mora i da dojde moment na dobro.
Takvite izreki za mene se poveke kako nekoi skratenici..

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
Верувам во ова....дека после доздот иде сонце ама искрено на моја коза не сум го почувствувала, се нешто ако ми се случи неубо, никогаш после него не доаѓа убаво...сознам...ај мозит ке продејстував и кај мене, барем се надевам...надезта последна умира :pos::pos::pos:

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
Секогаш. И по сонцето дожд. Јеби га - the damn neverending circle of life. Хераклит ова уште одамна го открил :wink:

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
nooo way. koga ke stepa grad, pa gromovi ke se isturiiiiii od vrnenje ke te izduva i posle sto ke ti e sonce:)))))

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
после дожд иде снег.нишо друго

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Најчесто верувам во ова -По дождот иде сонце!
Само зависи колку време ќе врне?:toe:

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
ramada напиша:
Најчесто верувам во ова -По дождот иде сонце!
Само зависи колку време ќе врне?:toe:
Dodeka ne probie sonceto:smir:

Член од
6 јуни 2006
Мислења
280
Поени од реакции
5
Се се случува со некоја каква таква причина, и што и да се деси макар и да е лошо, од сето тоа може да се извлече нешто добро. Доколку е по наша вина, влечеме поука за другпат, доколку е по вина на некој друг,за памет...

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Fluffy напиша:
Testiranje na karakter,zar ne?
Јас би рекла и тренинг на живците.
Што знам, човек секогаш учи од ситуациите што ќе налетаат, секогаш открива начини како да се справи. Има логика во тоа „секое зло за добро“. Милион пати сум се нашла во ваква ситуација, да си речам дека е така. Ама сум забележала дека секогаш кога ќе ми е подобро, кога ќе светне сонце, тогаш сфаќам дека има логика во фразава. Најверојатно тогаш со поладна глава размислувам, извлекувам поука, се чувствувам посилна и попретпазлива.

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Ај ќе видиме дали утре ќе огрее сонце пошто денес се истури:pos2::pos2::pos2::pos2:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Lady напиша:
Sekoja pojava sto se slucuva vo prirodata e pricinsko- posledicna....Taka objasnuvaat fizicarite....
Sekoe losho za dobro e....
Se slagate li so ovaa izreka i ako e taka, potkrepete ja so primer:smir:
шо знам...од искуство ке речам дека не е така...

Kajgana Shop

На врв Bottom