Велат по дождот иде сонце. Дали?

• Креатор на темата Lady
  • Време на започнување

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па после дождот дефинитивно сонце изгрева. Уосталом (кај го смислив зборот) има една мисла (се надевам дека нема да ја бришат модераторите) која вели: Кога една врата на среќата се затвара друга се отвара, ама ние толку долго зјапаме во затворената врата што не ни ја забележуваме отворената...

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
NeMiRnA напиша:
Mene mi vrne dozd veke 2 godini,ke da me fatila nekoja prirodna katastrofa!!!
I mene bogami... Koe ti pusto sonce, zaboraviv kako izgleda :toe:
Abe moze e vistina toa- ama kaj mene malku vishe dozdov si se zadomi. :)

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Секогаш различно, најчесто тоа се изговара после некоја добро случена работа, после тежок долг период! И да можи да се речи, али никогаш не се држам до тоа!

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
city напиша:
Нели многу пати во животот сте ја слушнале онаа утешна реченица „По дождот иде сонце„ (па дури и Тоше направи една таква песна)

Каква се вашите искуства во животот. Дали по дождот иде сонце?
Колку сонцето ве „огреало” по нешто лошо во животот?
По дождот идат и снегови ...ама нив посебно ги сакам...сум научила да се снаоѓам и на лизгав терен, а знам и одлично да пливам ( фала Богу :pos:)...но засега само се сунчам и кулирам под сенка, не е добро нон-стоп на сонце, мава право У малиот мозок:coffee:

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
sagaqua напиша:
По дождот идат и снегови ...ама нив посебно ги сакам...сум научила да се снаоѓам и на лизгав терен, а знам и одлично да пливам ( фала Богу :pos:)...но засега само се сунчам и кулирам под сенка, не е добро нон-стоп на сонце, мава право У малиот мозок:coffee:
ova i za mene se odnesuva:smir:

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
точкест напиша:
Јинг Јанг, спротивности, црно бело, добро лошо, дожд сонце. Иде после дождот сонце ама и после сонцето дожд. Така да врти сучи ја би за некое умерено облачно време со услови за дожд ама и да се гледа сонцето т.е. Да не е идеално добро а и да не е претерано лошо
Немој да си сигурен. Мене скоро цела година ми е такво, досадно е. Чакштовише(!?!?!) посакувам нешто екстремно да се деси, да живнам малце.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Абе знаеш како иде „многу арно не е на арно„ така да, немам некои големи очекувања за јако сонце башка може да изгориш ептен

Член од
7 мај 2007
Мислења
51
Поени од реакции
0
По дождот иде сонце, ама тапата е што по сонцето пак иде; што друго ако не дожд... се прашувам кога е подобро, кога си во дождот или на сонце... кога си на сонце очекуваш дожд а вака обратно... кога ке видиш животов тежок :D

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Само „наесен”, „напролет” или „летоска”....„зимно време” послабо...(Ако некој ме разбра...:toe:)

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Од секогаш мислев дека секогаш за мене животот ке биде нај лесен прекрасен розев...Не е така имав еден shit период баш дожд снегој бе ама еве го сонцето грее и блеска после некое време...Секад има падови но и убави периоди

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Што и да е ке помине...
И на дождот му има крај..и на сонцето му има крај..врне грее врне грее еден постојан процес кој се случува во оделни временски тактови.Интересно е како ке се адаптираш и снајдеш во тие временски промени и услови :) моментално времето е сончево и се надевам ке остане така долг период..работите си доагаат на свое место

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Lady напиша:
Sekoja pojava sto se slucuva vo prirodata e pricinsko- posledicna....Taka objasnuvaat fizicarite....
Sekoe losho za dobro e....
Se slagate li so ovaa izreka i ako e taka, potkrepete ja so primer:smir:
...hate and love...
...bitter-sweet...
...sunset and sunrise...
...shadows-lights...
...rain-sun...
...monday-friday...
...reaction-action...
...tide-flow...
...out-in...
...thorn-rose... etc...:back:

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Testiranje na karakter,zar ne?

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
па да после дождот сонце изгрева. Тоа се случило многу пати, после тешките периоди секогаш се враќала рамнотежата и ми се случувале многу убави работи

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
После секој „дожд“ во животот иде сонце, ама по сонцето, пак дожд...:) Мора малце променливо да биде, па не сме во В. Британија побогу, саде дождои да не врнат. :pos:
И од тие дождливи периоди можеме нешто корисно да извлечеме... На пример да научиме повеќе да го цениме сонцето што го чекаме. :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom