Вегетеријанство

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Izgleda neznae deka ima zeni bilderki, pojaki i od praviot maz..hahahahahaaa
Настрана дискриминација и такви срања, но да бидеме реални, женскотот тело е физички инфериорно во однос на машкото (зборувам за ист период и начин на тренинг).
Тие билдерките што ги гледаш прават појаки шеми и од билдерите за да стигнат до секој грам мускул.

Z

zmej gorjanin

Гостин

Дечково од кај внесува протеини?

Иначе сосема погрешно е вегетаријанството/веганството да се поврзува со здрава исхрана пошто пред се се базира на храна која има висок глуциден индекс, односно храна која за брзо време го качува нивото на шеќерот во крвта или просто речено храна која содржи јагленхидрати. Тука спаѓа цело овошје и продукти ко компир, ориз, грав, леб со глутен итн. Луѓе кои што имаат проблеми со холестерол/шеќер/висок инсулин/имаат прекумерена килажа не треба да внесуваат ваква храна, туку храната претежно да им се базира на протеини, што значи претежно месо, јајца, урда итн. Шеќерите се криви за лошиот холестерол или ЛДЛ холестеролот во артериите на нашето тело.

Инаку и ја сум вегетаријанец некои 6 месеца, избегавам месо и јајца, и сум исклучиво поради сочувство кон животните, не дека не ми е вкусно или пробувам да се хранам "здраво". Лично сметам дека човекот се разликува од животните по тоа што може да си ги контролира нагоните, доколку не може, не гледам причина зошто да не се почне со јадење и на човечко месо.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.360
Поени од реакции
30.754
Више лудница стана дискусијава.
Како краен пост за сега.
И мене едно време ми беше чудно како луѓето не јадат месо. Како тоа? Што се занесуваат. Не бев поинаква од Roi Fokker или било кој друг игнорантен.
Разликата е што пораснав. Почнав да ги барам одговорите. Почнав да се едуцирам и да читам.
Имаш еден куп вегани и вегетеријанци боди билдери, фитнес тренери и спортисти.

Ова е Џим Морис. 75 годишен веган бодибилдер.
Не солам памет на никој. Секој е одговорен за себе да го направи изборот за себе. Само пред да го направи треба да прочита и да истражи за својата исхрана. Да, веганите и вегетаријанците може се досадни. Ама на секој вегетаријанец има пет месојадци што го судат и го реметат. Се гледа и од темава.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Ete zatoa ne gi sakam vegeterijancite koi ke se zabegat so moabetite..ti nemoj da gi krvaris racete, tvoja zelba e sto ti se dopaga i sto ke jades, ama nemoj vo mojot jelovnik da se mesas i da mi go navreduvas..pederski..e aj sega:(
Bog da cuva zeno, mesanje u jelovnik. Jas ti ja kazuvam sustinata na vegetarjanstvoto, a tvojo jelovnik si e tvoja rabota, to se mene ne tice.
Za detoksikacija na umot i dusata nemozes nisto da napraves dodeka gi plakjas klanicite.[DOUBLEPOST=1464214221][/DOUBLEPOST]
Ete zatoa ne gi sakam vegeterijancite koi ke se zabegat so moabetite..ti nemoj da gi krvaris racete, tvoja zelba e sto ti se dopaga i sto ke jades, ama nemoj vo mojot jelovnik da se mesas i da mi go navreduvas..pederski..e aj sega:(
Bog da cuva zeno, mesanje u jelovnik. Jas ti ja kazuvam sustinata na vegetarjanstvoto, a tvojo jelovnik si e tvoja rabota, to se mene ne tice.
Za detoksikacija na umot i dusata nemozes nisto da napraves dodeka gi plakjas klanicite.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.343
Поени од реакции
7.099
Како краен пост за сега.
И мене едно време ми беше чудно како луѓето не јадат месо. Како тоа? Што се занесуваат. Не бев поинаква од Roi Fokker или било кој друг игнорантен.
Разликата е што пораснав. Почнав да ги барам одговорите. Почнав да се едуцирам и да читам.

Не солам памет на никој. Секој е одговорен за себе да го направи изборот за себе. Само пред да го направи треба да прочита и да истражи за својата исхрана. Да, веганите и вегетаријанците може се досадни. Ама на секој вегетаријанец има пет месојадци што го судат и го реметат. Се гледа и од темава.
почна да проучуваш и баш најде да падниш во ефтини замки од примерот човекот немал канџи и песјаци, човекот е многу поопасно од она што изгледа,бил предатор на Земјата и ќе биди додека не се случи бришење на целиот жив свет на Планетата

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.343
Поени од реакции
7.099
Videovo samo pokazuva..grozno...pa preteruvaat vegeterijancite ...bljak:(
Koj sto saka neka jade, nikoj da ne mi soli pamet i nitu jas na nego nema...inaku obozavam prasecko..mmmmmmm:)
нека дава Господ повеќе вегетеријанци, ќе се троши помалку свинското па ќе поефтини и повеќе прасечко ќе остане за нас (y)

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821

.
Samo mala ispravka. Jimi e 80 godisen ;)[DOUBLEPOST=1464214600][/DOUBLEPOST]

.
Samo mala ispravka. Jimi e 80 godisen ;)[DOUBLEPOST=1464214791][/DOUBLEPOST]Isto se tvrdese i za cigarite deka ne bile stetni, za posle nekolku decenii da priznaat. Isto veke se desava i so mesoto.

G

Goldie

Гостин
Инаку и ја сум вегетаријанец некои 6 месеца, избегавам месо и јајца, и сум исклучиво поради сочувство кон животните, не дека не ми е вкусно или пробувам да се хранам "здраво". Лично сметам дека човекот се разликува од животните по тоа што може да си ги контролира нагоните, доколку не може, не гледам причина зошто да не се почне со јадење и на човечко месо.
Ехее знаеш колку кртови се убиени со отрови или они не се битни во споредба со кокошките за ти да јадеш компири денеска, на колку животни им се уништени природните живеалишта за ти да имаш денеска разно разни житарции во кои живеат разни организми кои со прскање се убиваат.

За таков да си на веге храна треба да си 24/7 посветен на исхраната и ништо друго да не правиш во животот, плус ретко кој од билдерите признава дека користи стеориди (а користат повеќето).

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.360
Поени од реакции
30.754
почна да проучуваш и баш најде да падниш во ефтини замки од примерот човекот немал канџи и песјаци, човекот е многу поопасно од она што изгледа,бил предатор на Земјата и ќе биди додека не се случи бришење на целиот жив свет на Планетата
За ова ќе биде одговорен само човекот. Тоа е продуктот на човечкото предаторство. Стотици животински видови се изумрени баш од човекот. Човечката глупост рекол Ајнштајн е бесконечна. Тука би додала и неговата алчност.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Ехее знаеш колку кртови се убиени со отрови или они не се битни во споредба со кокошките за ти да јадеш компири денеска, на колку животни им се уништени природните живеалишта за ти да имаш денеска разно разни житарции во кои живеат разни организми кои со прскање се убиваат.

За таков да си на веге храна треба да си 24/7 посветен на исхраната и ништо друго да не правиш во животот, плус ретко кој од билдерите признава дека користи стеориди (а користат повеќето).
Aj ke porasnes eden den pa ke sfanes ;)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Дечково од кај внесува протеини?

Иначе сосема погрешно е вегетаријанството/веганството да се поврзува со здрава исхрана пошто пред се се базира на храна која има висок глуциден индекс, односно храна која за брзо време го качува нивото на шеќерот во крвта или просто речено храна која содржи јагленхидрати. Тука спаѓа цело овошје и продукти ко компир, ориз, грав, леб со глутен итн. Луѓе кои што имаат проблеми со холестерол/шеќер/висок инсулин/имаат прекумерена килажа не треба да внесуваат ваква храна, туку храната претежно да им се базира на протеини, што значи претежно месо, јајца, урда итн. Шеќерите се криви за лошиот холестерол или ЛДЛ холестеролот во артериите на нашето тело.

Не е прашањето од каде внесува, туку колку троши за да го внесе потребното.
Ти пишав погоре, спирулината и уште неколку типови на алги содржат добри количини на протеин и прилично се апсорбираат, додатно имаш на пазарот со години растителни протеини (Ultimate nutrition имаа уште пред 5-6 години Wheat, НО иако ти пишува дека имаш 70гр протеин во100грама прашок, само 35 грама телото искористува, остатокот го исфрлаш).
Како краен пост за сега.

Секоја чест за дедото Џим и неговата форма, покрај што е веган, верувам дека е и натурал ;)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Верувам дека е така. Али бар погинале мушки пробувајќи да ми ја украдат мојата храна. Не биле дел од индустријата на смрт, кај што си растен у заробеништво за да бидеш убиен. Лично мене јадењето месо ми е варварски чин на исхрана, али тоа си е мое мислење, не го проповедам наоколу ко што да речеме ти пробуваш да поентираш на темава.

G

Goldie

Гостин
Верувам дека е така. Али бар погинале мушки пробувајќи да ми ја украдат мојата храна. Не биле дел од индустријата на смрт, кај што си растен у заробеништво за да бидеш убиен. Лично мене јадењето месо ми е варварски чин на исхрана, али тоа си е мое мислење, не го проповедам наоколу ко што да речеме ти пробуваш да поентираш на темава.
Сепак погинале и тие крајниот резултат е ист, дури и можеби полош затоа што за првиве се грижиш на некој начин а другиве директно ги убиваш/уништуваш. И далеку од тоа дека проповедам нешто јади си што сакаш само глупо е да избегаваш јадење на месо поради сочуство со животните !? а немаш мака да јадеш компири кога знаеш дека поради нив се уништуваат кртови.

Kajgana Shop

На врв Bottom